Social Icons

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΡΑΓΙΣΑΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΟ " ΑΝΤΙΟ " ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΛΙΑΝΑ

 
Ποιος ασχολείται με τη μπάλα...
Ποδόσφαιρο, παίκτες, βαθμοί, δόξα και χρήμα παιρνούν σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για αδόκητο χαμό ανθρώπινης ζωής.


Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδί. Πριν τη σέντρα του αγώνα του Παναιτωλικού με την Νίκη Βόλου ράγισαν και τα τσιμέντα.
Ο χαμός της μικρής Λιάνας συγκλόνισε τους πάντες στο γήπεδο του Παναιτωλικού και η βουβαμάρα ήταν... εκκωφαντική.
Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αδικοχαμένης 11χρονης οπαδού του Παναιτωλικού.
Για όσους αναρωτήθηκαν γιατί κρατήθηκε σιγή, η απάντηση υπήρχε αναρτημένη στο κλειστό πέταλο του γηπέδου.
Ενα πανό ανέγραφε: «ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΙΑΝΑ. ΘΥΡΑ 6-ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»! Η μοίρα και η ζωή έπαιξαν άσχημο παιχνίδι στην μικρή Λιάνα η οποία έφυγε από τη ζωή και η ΠΑΕ Παναιτωλικός μέσω του match program σαν ελάχιστο φόρο τιμής έγραψε:
«Μια φίλη μας, η Στυλιανή (Λιάνα) Στάμου έφυγε απρόσμενα και άδικα από κοντά μας μόλις στα 11 της χρόνια, από λόγους που δεν είναι κατανοητοί στο μυαλό του ανθρώπου.
Μια σπάνια ασθένεια ευθύνεται για το ότι δεν θα τη ξαναδούμε μαζί μας, με τον πατέρα της, στο γήπεδο να φορά το κασκόλ του Παναιτωλικού πιστή εδώ και κάποια χρόνια σε αυτό που αγαπάμε όλοι μας. Με τη θέση της, το διαρκείας της και τις χαρές και τις συγκινήσεις που πρόλαβε από την ομάδα της. Η άδολη αγάπη στην ομάδα μας ενός παιδιού δεν συγκρίνεται με τίποτε, όπως δεν συγκρίνεται και τίποτε με το χαμό ενός παιδιού.
Ο Παναιτωλικός στη μνήμη της σήμερα θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή και θα επικαλεστεί όλα τα κουράγια του κόσμου για τους δικούς της. Θα είναι πάντα κοντά μας και θα χαίρεται για την ομάδα της και θα ζει στις μνήμες πολλών. Η ακατανόητη απώλεια ενός παιδιού δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλά πάντα αλλάζει τους ανθρώπους.
Ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς όταν έχασε τον 4χρονο γιο του έγραψε ίσως ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, ένα μικρό μέρος από το οποίο σήμερα αφιερώνουμε στην μικρή μας Λιάνα.
Μήτε με το σίδερο,
Μήτε με το χρυσάφι,
Μήτε με τα χρώματα
Που σπέρνουν οι ζωγράφοι
Μόνο με του πνεύματος
Τα μάγια! Σου το υψώνω
Σ' ένα τόπον άυλον,
Απείραχτο απ' το χρόνο».

ΠΗΓΗ : http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates