Social Icons

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

.Ρετρό : Σαν σήμερα η πρώτη κατάκτηση πρωταθλήματος Αργολίδας από τον Ποσειδώνα Διδύμων.

Μια από τις πιο ιστορικές ημέρες στην ιστορία του Ποσειδώνα Διδύμων είναι η σημερινή
αφού συμπληρώνονται 35 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Αργολίδας.
Ήταν η 20η Απριλίου 1985  και ημέρα Σάββατο όπως σήμερα πού ο Ποσειδώνας Διδύμων αντιμετώπισε τον Προίτο στο γήπεδο του Ναυπλίου παρουσία 3000 !!!!! φιλάθλων και κέρδισε με 2-0.
Στον συγκεκριμένο αγώνα ξεχώρισε το άστρο του 18χρονου Γιάννη Παπαντωνίου ο οποίος ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγώνα.  Κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Ποσειδώνας άνοιξε το σκορ και φυσικά με το γκολ που πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα. Από τους ποδοσφαιριστές που σπανίζουν σήμερα στα γήπεδα .


Συγκεκριμένα :

Ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Παπαντωνίου  έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Προίτου και με μία ενέργεια αλα …… Μέσι απέφυγε τον Ε. Νικολάου ο οποίος δεν πρόλαβε να τον σταματήσει και για να μην φτάσει την μπάλα   έπιασε την μπάλα με το χέρι .   Το ολοκάθαρο πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Δημήτρης Αποστόλου.
Η ομάδα του Ποσειδώνα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το πλεονέκτημα του γκολ πού είχε πετύχει και στο 62΄λεπτό ο Θανάσης Μαλτέζος εκτελεί φάουλ με πάσα προς τον Παπαντωνίου ο οποίος με ένα κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα του Σοφού για να γίνει το 2-0 μέσα σε αποθέωση . Ο Ποσειδώνας θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ τρία λεπτά αργότερα ( 65΄) όταν ο Γιώργος Στάθης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Προίτου.   
Κορυφαίοι του αγώνα για τον Ποσειδώνα ήταν ο Γιάννης Παπαντωνίου  στον οποίο οφείλετε σε μεγάλο βαθμό η κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Μαλτέζος , ο Οικονομόπουλος και ο Στάθης.
Δείτε πως μετέφερε τον αγώνα μέσω του γραπτού τύπου ο δημοσιογράφος Γιάννης Γαλανόπουλος στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates