Social Icons

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026

Μίλησε στο τέλος Ο Α.Ο.Ερμιονίδας και πήρε τη νίκη (73-71) τον Ερμή Κιβερίου.

Έβγαλε χαρακτήρα και πήρε το ντέρμπι κορυφής (73-71) με ανατροπή ο ΑΟΕ κόντρα στον

Ερμή Κιβερίου, κατακτώντας την 1η θέση στην κανονική διάρκεια – Το σπουδαίο παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος,

Ο ΑΟ Ερμιονίδας κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία με σκορ 73-71 στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στον Ερμή Κιβερίου, το Σάββατο (28/03) το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη», στο πλαίσιο της 22ης (τελευταία) αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, με αποτέλεσμα ο σύλλογός μας να κατακτήσει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια (με ρεκόρ 17-5) και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο ΑΟΕ έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε ψυχή στο παρκέ και με τη βοήθεια των φιλάθλων που γέμισαν το κλειστό, έφτασε σε μεγάλη ανατροπή, κράτησε το αήττητο εντός έδρας, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα που έκλεισε την κανονική διάρκεια στη 2η θέση με ρεκόρ 16-6, μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι που είχε πάθος, ποιότητα, αγωνία και ο νικητής κρίθηκε στο τέλος. Ο σύλλογός μας ισοφάρισε, μάλιστα, τις νίκες σε 1-1 με τον Ερμή Κιβερίου, καθώς οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα και στα playoffs.

Ο ΑΟ Ερμιονίδας προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του από την αρχή του αγώνα και πήρε κεφάλι στο σκορ. Στην αρχή του ματς η ομάδα μας έχασε με τραυματισμό τον Νίκο Αγγελή (έπαιξε πέντε λεπτά), ενώ και για τη φιλοξενούμενη αποχώρησε για τον ίδιο λόγο ο Αλέξανδρος Παράσχος.

Στη συνέχεια, ο Ερμής Κιβερίου κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, καθώς οι παίκτες μας παρουσίασαν εκνευρισμό, αγωνιστικά, στις ενέργειές της, ενώ η φιλοξενούμενη πέτυχε κάποια μεγάλα σουτ. Έτσι, το 1ο δεκάλεπτο έληξε 11-20, ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 33-38. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι και το 26’, όταν το σκορ έγινε 40-54. Ο ΑΟΕ έκανε, ωστόσο, πολύ καλό κλείσιμο στην 3η περίοδο και έτσι στο 30’ μείωσε στο -7 (53-60) και με τη βοήθεια του κόσμου.

Στο 4ο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο «έσπασαν καρδιές», ο σύλλογός μας συνέχισε την αντεπίθεση. Ο ΑΟΕ στο 35’ ισοφάρισε σε 61-61, ενώ στη συνέχεια πέρασε μπροστά στο σκορ με +3. Ένα μικρό σερί των φιλοξενούμενων, τους έδωσε ξανά το προβάδισμα (64-66), αλλά οι παίκτες μας δεν πτοήθηκαν, έδειξαν χαρακτήρα, έβγαλαν ψυχή, με αποτέλεσμα ο ΑΕΟ να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ (72-68 με δυο μεγάλα τρίποντα). Ακολούθως, ο Ερμής Κιβερίου μείωσε σε 72-71, είχε την τελευταία επίθεση με 15’’, δεν σκόραρε, και ο Κατσάβελας με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 73-71…

Στο σκοράρισμα διψήφιοι ήταν οι Βλαχόπουλος, Κατσάβελας, Σκούρτης, πολύτιμους πόντους πρόσφεραν οι Καλογιάννης, Μπινιάρης. Πρόλαβε να σκοράρει ο Αγγελής πέντε πόντους όσο έπαιξε. Καλάθια βρήκαν και οι Καράι, Σέλλα, Αγρίμης, χρόνο συμμετοχής στο σπουδαίο παιχνίδι και σημαντική προσφορά είχαν και οι υπόλοιποι παίκτες που ήταν στην αποστολή (Πουλής, Γιδόπουλος, Πίλουρης). Ο ΑΟ Ερμιονίδας ευχαριστεί πολύ τον κόσμο της ομάδας μας για την στήριξη το. Περιμένουμε οι φίλαθλοί μας να είναι κοντά μας και στους επόμενους αγώνες που ακολουθούν στη διαδικασία των playoffs.

Ο Νίκος Αγγελής θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού στο πόδι του. Παίκτες και προπονητικό τιμ συνεχίζουν την προσπάθειά τους με σκληρή δουλειά, σεμνά και ταπεινά, με στόχο η συνολική εικόνα να είναι ακόμα πιο δυνατή, μέσα απ' την ομαδική δουλειά και τη βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 33-38, 53-60, 73-71 (το επιμέρους σκορ ανά περίοδο: 11-20, 22-18, 20-22, 20-11)

Διαιτητές: Μπαβέλας, Βομπίρης

Α.Ο.Ερμιονίδας (Α.Καλαιτζάκης): Αγγελής 5 (1), Βλαχόπουλος 17 (2), Καράι 3 (1),Σέλλα 2,Σκούρτης 13 (1), Κατσάβελας 16 (3), Μπινιάρης 7, Καλογιάννης 9 (3), Αγρίμης 1,Γιδόπουλος, Α.Πουλής, Πίλουρης.

Ερμής Κιβερίου (Κ.Μπακάλης): Καρκούλης 11 (2), Κανέλης 20 (1),Δ. Παπαντωνίου 16 (3),Σίνης 5,Καζιάνης 12 (2), Δουβίκας 2, Χρίστενας 5 (1), Κολιατσόπουλος, Σμυρνιωτάκης, Α.Παπαντωνίου, Χασάπης, Παράσχος.

Πηγή: F/B Α.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates