Social Icons

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Την ήττα με 63-68 από τον Πήγασο Θυρέα γνώρισε ο Α.Ο.Ερμιονίδας στον τρίτο τελικό (Φωτό)

 Ο ΑΟ Ερμιονίδας πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, αλλά δεν τα κατάφερε στο 3ο παιχνίδι των τελικών για τα playoffs του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, καθώς γνώρισε την ήττα στα… σημεία και με σκορ 63-68 από τον ΑΟ Πήγασος Θυρέας, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη», το Σάββατο (11/5), με αποτέλεσμα η ομάδα του Άστρους να κατακτήσει τον τίτλο με συνολικό σκορ 3-2 στη σειρά (2-1 στα μπαράζ).
Το παιχνίδι θύμισε… μάχη «σώμα με σώμα», ανάμεσα σε δυο ομάδες που έδειξαν καλή εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ πάλεψαν και στον συγκεκριμένο αγώνα της σειράς των τελικών μέχρι το τελευταίο λεπτό για την κατάκτηση του ροζ φύλλο αγώνα, γνωρίζοντας ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υπάρχει… αύριο. Η φιλοξενούμενη κατάφερε στην 4η περίοδο και ειδικά στο τέλος αυτής, να είναι εύστοχη στις δικές της επιθετικές προσπάθειες (η μία από τα 6,75 και με τη διαφορά στο -2) και έτσι έφτασε στην επιτυχία.
Σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο, με φιλάθλους και από τις δυο ομάδες, που έδωσαν ένα ξεχωριστό «χρώμα» στο παιχνίδι, πραγματοποιήθηκε ένα ματς πραγματικός τελικός, με τους δυο αντιπάλους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα δικά τους «όπλα» αγωνιστικά. Μας γεμίζουν όλους ικανοποίηση οι όμορφες εικόνες που καταγράφτηκαν ξανά στο γήπεδό μας, μπροστά στα μάτια και πολλών επισήμων, με τους παίκτες και τους προπονητές να δίνουν μεγάλη μάχη, αγωνιστικά, για να φτάσουν στη νίκη. Με τη ολοκλήρωση του σπουδαίου αγώνα, αμφότεροι οι αντίπαλοι έδωσαν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους κατά την απονομή των μεταλλίων στις δυο αποστολές και του Κυπέλλου στους νικητές.
Για τον ΑΟ Ερμιονίδας ολοκληρώθηκε μια σεζόν, με τους παίκτες και τον κόουτς Άκη Καλαϊτζάκη να μας προσφέρουν πολλές συγκινήσεις μέσω της προσπάθειάς τους και της σκληρής δουλειάς, νικώντας και τις όποιες δυσκολίες τους παρουσιάστηκαν σ’ αυτή την πορεία τους. Ο σύλλογός μας, με ιδρώτα και κόπο μέσα στα παρκέ από την 1η ημέρα της προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι, «γέννησε» τις προϋποθέσεις για να βρεθεί στους τελικούς και τα κατάφερε να παίξει σ’ αυτούς. Η ομάδα μας έχασε μία φορά στο γήπεδό της και αυτή η ήττα έμελλε να έρθει στο τελευταίο ματς, στα… σημεία, από έναν, επίσης, δυνατό αντίπαλο. Ο ΑΟ Ερμιονίδας ήταν 1ος στη βαθμολογία σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, τερματίζοντας στην κορυφή με ρεκόρ (17-5), ενώ στα ημιτελικά των playoffs απέκλεισε την, επίσης, δυνατή ομάδα του Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων. Ο σύλλογός μας μέσα στον Απρίλιο αγωνίστηκε και στο Final-4 (προκρίθηκε με δυο νίκες στην αρχή της χρονιάς) του Κυπέλλου ΕΣΚΑΚ, διοργάνωση στην οποία πήρε την 3η θέση…

Η δύναμη και το πάθος, κυριάρχησε και στον 3ο τελικό των playoffs ανάμεσα στον σύλλογό μας και στον ΑΟ Πήγασος Θυρέας, με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις δυο ομάδες δεν πήρε, κατά τη διάρκεια του αγώνα, διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων.
Στα πρώτα πέντε λεπτά το σκορ διαμορφώθηκε 5-6. Ο σύλλογος του Άστρους, ευστοχώντας και σε τρίποντα βρέθηκε στο +8 (8-16) στο 8’, αλλά ο σύλλογός μας έκλεισε το 1ο δεκάλεπτο στο -5 (15-20), βρίσκοντας, επίσης, λύσεις από τα 6,75.
Στην έναρξη του 2ου δεκαλέπτου η φιλοξενούμενη βρέθηκε ξανά στο +8 (15-23). Στο 15’ ο ΑΟ Ερμιονίδας, με επιμέρους σκορ 11-0, προηγήθηκε με 26-23, ενώ στο 16’ βρέθηκε και στο +4 (29-25). Ο Πήγασος αντέδρασε και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ στο 17’ (29-31). Ο σύλλογός μας προηγήθηκε ξανά (34-31) στο 18’ και τελικά οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ισόπαλες με 34-34.
Στο 3ο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 5-0, ο ΑΟ Ερμιονίδας βρέθηκε στο +5 (39-34) στο 24’. Στα επόμενα λεπτά δόθηκαν «ομηρικές» μάχες στο παρκέ και η φιλοξενούμενη πήρε κεφάλι στο σκορ (43-44) στο 28’. Η ομάδα μας προηγήθηκε με +3 (49-46) στο 29’, ενώ με τη λήξη της 3ης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ με +1 (49-48).
Στα πρώτα λεπτά του 4ου δεκαλέπτου, ο σύλλογός μας έχασε προσπάθειες επιθετικά κάτω και από καλές προϋποθέσεις, έλειψε το «καθαρό» μυαλό στην τελική προσπάθεια, ενώ αμυντικά συνέχισε το καλό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -9 (49-58) στο 36’. Οι παίκτες μας, με συγκλονιστική προσπάθεια, έφεραν το παιχνίδι στη μία κατοχή και στο -2 (56-58), ενώ απέμεναν 2’,42’’ για τη λήξη! Στη συνέχεια, ο Πήγασος ήταν πιο εύστοχος στις δικές του επιθετικές προσπάθειες (η μία από τα 6,75), βρέθηκε στο +7 (56-63) στο 39’, η ομάδα μας μείωσε ακολούθως στο -5, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή, αστοχώντας σε επιθέσεις και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 63-68.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 15-20, 34-34, 49-48, 63-68 (τα επιμέρους σκορ των τεσσάρων περιόδων 15-20, 19-14, 15-14, 14-20).
Τις απονομές των μεταλλίων στις δυο ομάδες και του Κυπέλλου στους νικητές πραγματοποίησαν ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Πελοποννήσου, Αναστάσιος Γανώσης, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΚ, Γρηγόρης Χρόνης και η γραμματέας της Ένωσης Παναγιώτα Σπανού. Το «παρών» στον αγώνα, εκτός των άλλων, έδωσαν, επίσης, ο γεν. γραμματέας του Οίακα Ναυπλίου Κωνσταντίνος Ρέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ερμιονίδας, Παντελής Κολυμπάδης, Ιωάννης Μαργέτας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, Αθανάσιος Πάτσιος.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates