Social Icons

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Δήμος Ερμιονίδας : Σημαντική ενημέρωση για την χρήση ΚΑΡΠΑ (Φωτό-Βίντεο)

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Αρτίκι ενημέρωση / εκπαίδευση πολιτών του Δήμου Ερμιονίδας  στην τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας και η  ενημέρωση/εκπαίδευση  έγινε από τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας,  η οποία απαρτιζόταν από τον Κώστα Τσιώρο και τους Γιώργο Σταυρόπουλο και ο Αριστείδη Θωμά .

Αρχικά, ο κ. Τσώρος  έκανε πλήρη αναπαράσταση σε πραγματικό χρόνο ενός πιθανού περιστατικού στο οποίο κρίθηκε απαραίτητη η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με ιδιαίτερη έμφαση στους αριθμούς 30-2 (30 θωρακικές  συμπιέσεις- 2 εμφυσήσεις διάσωσης).


 Ο κ.Τσώρος  συμπλήρωσε την επίδειξη με περαιτέρω πληροφορίες και τόνισε έτσι τα πιο καίρια σημεία της διαδικασίας. Ειδικότερα, επισημάνθηκε η σημασία της συνεχούς παροχής ΚΑΡΠΑ για την επιβίωση του θύματος και η διακοπή της μόνο σε περίπτωση άφιξης της άμεσης βοήθειας, επανάκτησης των αισθήσεων του ατόμου, προσωπικής εξάντλησης ή επικείμενου κινδύνου για τη σωματική μας ακεραιότητα. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι οι τηλεφωνικές γραμμές: 112 , παγκοσμίως,  166 στη χώρα μας , είναι διαθέσιμες σε περίπτωση κινδύνου για όσους χρειαστούν την παραπάνω βοήθεια. Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός της απαραίτητης ύπαρξης απινιδωτή (φορητή συσκευή) και η τοποθέτησή του σε δημόσιους πολυσύχναστους χώρους για την επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας των θυμάτων μετά από ανακοπή, όταν κρίνεται απαραίτητο καθώς και η συνέχιση της διαδικασίας ΚΑΡΠΑ μετά από τη χρήση του.

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της παρουσίασης με αναπαράσταση του περιστατικού με την συμμετοχή των πολιτών .

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου , ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας,  Παναγιώτης Μέξης και της επιτροπής του δήμου Ερμιονίδας που οργάνωσε την εκδήλωση την οποία αποτελούν η Αναστασία Σκοπελίτης ο Θανάσης Φασιλής και ο Μανώλης Μαχαίρας  οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι διασώστες.

Επίσης εκπληκτική ήταν η παρουσία πολιτών και μέλη αθλητικών σωματείων οι οποίοι γέμισαν την μικρή εξέδρα του θεάτρου. Εκπρόσωποι των ομάδων ήταν από τον Α.Ο.Ερμιονίδας, την Ενωση Ερμιονίδας , τον Πορτοχελιακό , τον Ατρόμητο Κρανιδίου αλλά και από τον πρώτο σύστημα προσκόπων Κρανιδίου.

 Φωτό 



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates