Social Icons

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Οι Φούρνοι Ερμιονίδας «χόρεψαν» τον Αη Γιάννη τον Κλήδονα (Βίντεο-Φωτό)

 Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω του Κορωνοιού οι Φούρνοι Ερμιονίδας γιόρτασαν και πάλι το έθιμο του Κλήδονα, το αμίλητο νερό  με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. 

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου  Αρης Μπίμπας άνοιξε την εκδήλωση με καλωσόρισμα  προς τον κόσμο που είχε γεμίσει την πλατεία του χωριού . Έκανε μία αναφορά στην πορεία του Ομίλου ο οποίος συμπλήρωσε δέκα χρόνια ζωής με πολλές επιτυχίες .

Στην συνέχεια έγινε μία μικρή παρουσίαση  του εθίμου του Αη Γιάννη του Κλήδονα , με τα παιδιά του χωριού κρατώντας δάδες να ανάβουν την φωτιά .

Τέλος δόθηκαν αναμνηστικά στα μέλη του πρώτου Δ.Σ. που ξεκίνησε τον όμιλο το 2012. Τα μέλη που «έτρεξαν» για πρώτη φορά τον όμιλο είναι η Ντίνα Θεοδώρου, ο Παναγιώτης Καλκούνος, ο Σταμάτης Κούτσης , η Αναστασία Γεωργίου και ο Αρης Μπίμπας ο οποίος βρίσκεται και τα δώδεκα αυτά χρόνια σε όλα τα συμβούλια .

Στην συνέχεια η χορευτική ομάδα ξεκίνησε το γλέντι χορεύοντας πέντε παραδοσιακούς χορούς και με το τέλος της παρουσίασης όλοι έγιναν ένα κουβάρι σε ένα ξέφρενο ρυθμό χορού ο οποίος κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες   .

Βίντεο



ΦΩΤΟ

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates