Social Icons

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του τουριστικού καταλύματος "KILADA".(BINTEO).

Οι Υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού, κ. Χάρης
Θεοχάρης και oι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, παρέστησαν σήμερα στην τελετή θεμελίωσης του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος “KILADA” του Ομίλου «Dolphin Capital», στην Ερμιονίδα Αργολίδας, της πρώτης τουριστικής επένδυσης η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια.
Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση στον τομέα του τουρισμού και είναι συνέχεια της πλούσιας δραστηριότητας του ιδίου ομίλου ο οποίος στην ίδια περιοχή έχει αναγείρει , εδώ και λίγα χρόνια, πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Η επένδυση θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.
Η πρώτη περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, σε έκταση 869 στρεμμάτων, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, Beach Club και ενός σύγχρονου Golf Club που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.

Στη δεύτερη φάση, θα κατασκευαστεί 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής, καθώς επίσης και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο. Η επένδυση, ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του προσφέροντος δουλειά σε μεγάλο αριθμό κάτοικων της περιοχής.
Στην τελετή ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Γενικοί Γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, οι Βουλευτές Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός , Ανδρέας Πουλάς και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates