Social Icons

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Β.Σιδέρης-Α.Γανώσης : Κύριε Νίκα δρομολογείστε τις διαδικασίες για ν΄ ανακουφίσουμε τον αγροτικό πληθυσμό

Σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο για
την μεγάλη καθυστέρηση ( έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του από το Χειμώνα ) της μεταφοράς νερού από την δεξαμενή του Κουτσοποδίου προς το βόρειο τμήμα του Δήμου Άργους Μυκηνών και συγκεκριμένα  βόρεια του Κουτσοποδίου προς Μυκήνες, Φίχτια και Μοναστηράκι. Να τονίσω ότι λόγω της μεγάλης ανομβρίας και της λειψυδρίας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφούν οι καλλιέργειες και να πάθουν ανεπανόρθωτες ζημιές τα εσπεριδοειδή, τα βερίκοκα  και οι ελιές στην περιοχή καθώς είναι και το βασικό εισόδημα των αγροτών.

  

  Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει ολοκληρωθεί η μελέτη μεταφοράς του νερού προς τα συγκεκριμένα χωριά, ενώ πριν από ένα μήνα παραδόθηκαν και οι σωλήνες οι οποίες φυλάσσονται σε χώρο. 
  

  Το μήκος των σωλήνων είναι γύρω στα πέντε χιλιόμετρα, από αυτές τα τρία χιλιόμετρα του αγωγού θα οδηγήσουν το νερό προς τα Φίχτια και συγκεκριμένα στο σχολείο και τα άλλα δύο χιλιόμετρα του αγωγού θα οδηγήσουν το νερό προς το Μοναστηράκι και Μυκήνες και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου. 
Για την αγορά των συγκεκριμένων σωλήνων έγιναν όλα τα νόμιμα, δηλαδή πέρασαν από περιφερειακό συμβούλιο και από οικονομικές επιτροπές με ανοικτό διαγωνισμό. 

  Για να ολοκληρωθεί το έργο και να μην κινδυνεύσουν οι καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής, υπολείπεται το άνοιγμα του υδραγωγείου ώστε να κατασκευαστεί ο αγωγός και από το αντλιοστάσιο το οποίο είναι έτοιμο να ωθηθεί  το νερό προς τις συγκεκριμένες περιοχές. Το κόστος της διάνοιξης του υδραγωγείου είναι 25.000 € με ΦΠΑ, ενώ σήμερα υποσχέθηκε ο κ. Περιφερειάρχης ότι θα βρει λύση από την έδρα για την διάνοιξη του υδραγωγείου και ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο το θέμα που φέραμε σήμερα εκτός ημερήσιας διάταξης θα είναι κανονικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου ΠΕ.ΣΥ. 

  Να σας υπενθυμίσω ότι το αντλιοστάσιο το ανακατασκευάσαμε το 2019 διότι ήταν λεηλατημένο καθώς  και την δεξαμενή χωρητικότητας 35.0000  m³ νερού με χρήματα της Περιφέρειας και είναι έτοιμο να ωθήσει το νερό μετά την κατασκευή του αγωγού προς τα κτήματα των παραγωγών .

  Δεσμευόμαστε πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε ν' ανακουφιστεί ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής.

  

                  Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε Αργολίδας

                             Βασίλειος  Γ. Σιδέρης

                             Αναστάσιος Γ. Γανώσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates