Social Icons

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Το γαλλικό «λαχείο» και η… παρθένα Αυστραλία

Μιλάμε τελικά για ένα… τρελό Mundobasket που, ως βλέπετε και κάτωθι στις αρχικές
αποδόσεις κατάκτησης, ήδη τα πρώτα τρία φαβορί τα πήρε και τα… σήκωσε. Νομίζω το έχω αναφέρει ξανά, τα τελευταία χρόνια είναι συχνό το φαινόμενο σε μεγάλα ή μικρά (ανάλογα τη διάρκεια), τουρνουά, και ουχί πρωταθλήματα, να καταλήγει το τρόπαιο σε… απρόσμενες εθνικές ομάδες ή συλλόγους. Θυμηθείτε την… ευρωμπασκετική Σλοβενία, θυμηθείτε τα τρόπαια της Euroleague, τη Λίβερπουλ, ακόμη ακόμη και την Πορτογαλία του ’16.

Στο κινέζικο… ανέκδοτο, φέτος, τα πάντα ανατράπηκαν μέσα σε ένα τριήμερο. Η Σερβία έμεινε εκτός τετράδας, όπως και οι ΗΠΑ, συνδυασμός δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην 70χρονη ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ (!). Από το 1950 δεν υπήρξε ποτέ Mundobasket δίχως να φτάσει μέχρι τους «4» μία εξ αυτών, τρομερό. Τρίτο φαβορί ήταν βέβαια… η Εθνική μας, η οποία μόνο καλό μπάσκετ δεν έπαιξε και πήρε ό,τι της άξιζε, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας…
Η Ισπανία είχε να μπει στην 4άδα από το 2006, όταν είχε κατακτήσει και τον τίτλο νικώντας στον τελικό την Ελλάδα, δύο 24ωρα μετά το… έπος της Σαϊτάμα και το 101-95 επί των ΗΠΑ. Η Αυστραλία στη 12η παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, θα δώσει για πρώτη φορά το «παρών» στην τετράδα.
Η Αργεντινή έφτασε στα ημιτελικά για τέταρτη φορά συνολικά και για πρώτη μετά το 2006 και θα προσπαθήσει να περάσει για τρίτη φορά στον τελικό και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Είχε κατακτήσει την πρωτιά το 1950, στο παρθενικό τουρνουά που έγινε στη χώρα της. Η «αλμπισελέστε»… αποτελείωσε τους Σέρβους κάνοντας το καλύτερό της ματς έως τώρα με τους Σκόλα και Καμπάτσο να δίνουν τον ρυθμό.
Και η Γαλλία είναι η μόνη ομάδα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που έφτασε μέχρι τους «4» τότε, στην Ισπανία, και το έκανε ξανά, φέτος, στην Κίνα. Το μακρινό 1954 οι «μπλε» έχασαν από τις Φιλιππίνες το χάλκινο μετάλλιο αλλά είναι οι κάτοχοι της τρίτης θέσης από το προηγούμενο Παγκόσμιο… Στους Γάλλους έπεσε το… λαχείο να αποκλείσουν τις ΗΠΑ που, κακά τα ψέματα, δεν ήταν ακριβώς έκπληξη έτσι όπως έφτασαν και οι δύο στην 8άδα, με τους Φουρνιέ και Γκομπέρ να ηγούνται της ομάδας του Βενσάν Κολέ.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates