Social Icons

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Κοιλάδα Ερμιονίδας : Αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα ( Φωτό-Βίντεο).

Το έθιμο του Κλήδονα αναβίωσε την Παρασκευή το απόγευμα στην ιχθυόσκαλα της 
Κοιλάδας από τον πολιτισμό όμιλο ¨Φράγχθι" . Ήταν μία γιορτή η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει  την προηγούμενη Κυριακή όμως η κακοκαιρία που επικρατούσε την ημέρα αυτή στην περιοχή της Ερμιονίδας δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της. 


Πριν την εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό προς τον κόσμο πού είχε καταλύσει την ιχθυόσκαλα ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παναγιώτης    Φλωρής  και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δήμητρα Γκιώνη. 

Η γιορτή περιλάμβανε την αναπαράσταση του εθίμου ( αμίλητο νερό,  δοχείο πρωτομαγιάς, δοχείο κλήδονα με τα σημάδια, αφανούς του Αi Γιάννη) και με το τέλος της εκδήλωσης οι νέοι της Κοιλάδας χόρεψαν παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς με ζωντανή από ορχήστρα. 

Πριν από την εκδήλωση κορίτσια και αγόρια της Κοιλάδας ντυμένα στα λευκά και με την παρουσία ορχήστρας γύριζαν τους κεντρικούς δρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της κοινότητας Κοιλάδας Παναγιώτης Φλωρής η Αννα Στρίγκου Φωστίνη (Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας) , 

 ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Γιάννης  Κοντοβράκης και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας και της Δημοτικής παράταξης "Δυνατή Ερμιονίδα" κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.


Βίντεο από την εκδήλωση




(Παρακολουθήστε βίντεο στο YouTube με το Chrome)


Βίντεο Πάνος Φλωρης και Δήμητρα Γκιώνη



(Παρακολουθήστε βίντεο στο YouTube με το Chrome)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates