Social Icons

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΑΕΚ Θύρα 21 Κρανιδίου : Η φλόγα ξανανάβει…..



Κατεβαίνοντας από το φανάρι δίπλα από την Εκκλησία της
Πάνω Παναγίας στο Κρανίδι αντικρίζεις ένα μισογκρεμισμένο σπίτι το οποίο επί μία πενταετία περίπου χτύπαγε η καρδιά της ΑΕΚ .
 Ναι της ΑΕΚ της καρδιάς μας , της ΑΕΚ Αθηνών. Εκεί ήταν στεγασμένη η ΘΥΡΑ 21 KRANIDI CLUB.
Το όνειρο να γίνει στεγασμένο το Club της ΑΕΚ ξεκίνησε από τον Απρίλη του 1994 όταν η ΑΕΚ κατακτούσε το πρωτάθλημα . Με συντονισμένες ενέργειες του Γιάννη Βλάχου , του Νίκου του Τζέλου , του Πέτρου Τσιφάκη και άλλων παιδιών ( συγνώμη πού δεν τους αναφέρω όλους)  περίπου στα τέλη αυτής της χρονιάς το όνειρο έγινε πραγματικότητα.
Το οίκημα όπου θα στεγάσει το Club βρέθηκε και ο γραφίστας της ομάδας μας ο Πέτρος Τσιφάκης έπιασε δουλειά πρώτα φτιάχνοντας  ένα εκπληκτικό γκράφιτι στον τοίχο του Club και στην συνέχεια το πανό πού δέσποζε όλα τα χρόνια πάνω από την σκεπαστή.
Μέρα με την ημέρα υπήρχαν συνεχής εγγραφές νέων μελών με το νούμερο να ανεβαίνει περίπου στα 50 με εξήντα μέλη.
Ξεκίνησαν τα ταξίδια, ειδικά στα ντέρμπι η παρουσία του club στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και σε άλλα γήπεδα της Ελλάδας ήταν έντονη . Αλλά και στο κλειστό της ΑΕΚ πάντα δίπλα στην ομάδα μπάσκετ.
Το 1999 το Club κλείνει αλλά η παρέα των ΑΕΚ τζήδων του Κρανιδίου συνεχίζει την παρουσία της όχι μόνο στα γήπεδα της Ελλάδας αλλά και στα Ευρωπαϊκά.
Έντονη παρουσία το 2002 στην Ιταλία και  στο Σαν Σίρο , στην Γαλλία στο γήπεδο της Παρί αλλά και στο μπάσκετ όταν τον Απρίλη του 2000 η ομάδα μπάσκετ στην Λοζάνη κατακτούσε το κύπελλο Σαπόρτα κερδίζοντας την Κίντερ Μπολώνια με 83-76.


Ρεάλ - ΑΕΚ 2-2 το 2002! Champions League

Τότε ο τυχερός ΑΕΚΤΖΗΣ από το Ηλιόκαστρο Στρατής Δεστές σε μια κλήρωση της εφημερίδας ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ που κλήρωνε 3 υπερτυχερά εισιτήρια και ήταν ο ένας από τους 3 Μας ζήτησε και κρέμασε το πανό μας στο γήπεδο της ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ και γύρισε πίσω στην Ελλάδα με το 2-2 .
Τον ευχαριστούμε πολύ


Και φυσικά μετά από λίπη και πίκρα της ομάδος βλέποντας να υποβιβάζεται ήρθε εκείνη η Κυριακή που μας έμεινε χαραγμένη σε όλους μας να δούμε την ΑΕΚΑΡΑ μας στο γήπεδο του Κρανιδίου για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος.

Αυτές είναι λίγες από τις αναμνήσεις από τις δραστηριότητες του Club.
Όμως η σπίθα αρχίζει και ανάβει πάλι . H συζητήσεις για μία νέα προσπάθεια βρίσκεται στα σπάργανα.
Ήδη ο γραφίστας μας ο Πέτρος Τσιφάκης χτύπησε με την κατασκευή ενός νέου πανό.
Η παρουσία του πανό ήταν έντονη  στο final four της Αθήνας στο μπάσκετ και η παρουσία στο γήπεδο της Ριζούπολης την τελευταία αγωνιστική και την προτελευταία με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και στον τελικό Κυπέλλου  με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η φλόγα ξανανάβει…..

Δείτε μία φωτογραφική διαδρομή από τις δραστηριότητες του Club.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates