Social Icons

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 14th OLYMPUS MARATHON συμμετείχαν οι Summit runners

Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών»
την τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε Ιουνίου. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματα τους.
     Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και  φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου. Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης. Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά θέρετρα της βόρειας Ελλάδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου. Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει όλη την ανατολική πλευρά του βουνού και η θέα που έχουν οι αθλητές καθώς αγωνίζονται κόβει την ανάσα, στα ψηλότερα σημεία της. 
Απο φέτος ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος  2017 Migu Run Skyrunner® World Series Sky Classic αλλά παράλληλα είναι και ο 4ος αγώνας στο Ελληνικό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος SKY RUNNING GREECE.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/06 με την συμμετοχή αθλητών απ’ όλο τον κόσμο και με κορυφαία ονόματα του χώρου να παίρνουν μέρος, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 900.
Παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε, ο Βάσκος Aritz Egea κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κράταγε απο το 2008 και με χρόνο 4.24 κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού. 2ος τερμάτισε ο Jessed Hernandex (ESP) – 4h43’12” και 3ος  ο Kiril Nikolov (BUL) – 4h44’32”. Επίσης ρεκόρ είχαμε και στις γυναίκες με την Ragna Debats (NED) – 5h18’20” να τερματίζει πρώτη, δεύτερη ακολούθησε η Laura Sola de Miguel (ESP) – 5h32’05” και τρίτη η Hillary Allen (USA) 5h37’13”.
 Πολύ καλή παρουσία είχαμε απο τους δικούς μας Summit Runners Ermionidas όπου κατάφεραν να πλασαριστούν στην 9η θέση στην ομαδική βαθμολογία ανάμεσα σε 25 ομάδες.  Αναλυτικά ο Ευστρατίου Ιωάννης με χρόνο 6.13.08 τερμάτισε 54ος , ακολούθησε στην 57η θέση ο Χατζησταύρου Σταμάτης με χρόνο 6.14.48 και ο Γκιρτάκης Αναστάσιος με χρόνο 6.46.32 τερμάτισε 95ος.

 Ο Τσιρακόπουλος Ιωάννης ενώ βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και μέσα στις 100 πρώτες θέσεις, του παρουσιάστηκαν  κάποιες στομαχικές διαταραχές και εγκατέλειψε τον αγώνα στο 31ο χλμ.

Συγχαρητήρια και πάλι στους αθλητές απο το Κρανίδι για την  πολύ καλή παρουσία τους σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα και με τόσο έντονο ανταγωνισμό παγκοσμίου επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates