Social Icons

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ : Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΟ 2013





Το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου ο Δήμος Ερμιονίδας τίμησε τους αθλητές  πού διακρίθηκαν είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε ομαδικό. αθλήματα όπως
το σκάκι το judo το τένις το καράτε ιστιοπλοΐα  πού δεν έχουν την ανάλογη προβολή όπως το ποδόσφαιρο και η καλαθοσφαίριση βλέπουμε ότι σε αυτό τον μικρή επαρχία των 15000 κατοίκων  φέρνουν διακρίσεις και αξίζει τον κόπο να σταθούμε κοντά τους.  
Οι αθλητές και οι ομάδες πού βραβεύτηκαν είναι :

Αθλητικός Όμιλος Ερμιόνης

Πρώτη ομάδα πού βραβεύτηκε ήταν  ο Αθλητικός Όμιλος Ερμιόνης και η ομάδα καλαθοσφαίρισης κοριτσιών ηλικίας κάτω των 13 ετών πού την απαρτίζουν οι αθλήτριες : Αντουλινάκη Χαριτίνη , Δημαράκη Βασιλική, Δημαράκη Κατερίνα, Ζαβαλάρη Ελένη, Κατσαλούλη Ελένη, Κατσουράνη Ερμιόνη. Κρητικού Κωνσταντίνα, Μέλλου Αναστασία, Μπουρίκα Καλλιόπη, Ξανθού Μαρία, Σάββα Γεωργία και Τσούνη Αλκιστης οι οποίες προπονούνται κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή τους Γιάννη Σκορδή.
Επίσης από την ομάδα της Ερμιόνης βραβεύτηκε ο καλαθοσφαιριστής Αντώνης Τζανής ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Καλαθοσφαίρισης Νέων. 

Αθλητικός Όμιλος Κρανιδίου Τμήμα Καλαθοσφαίρισης

Επόμενη ομάδα πού βραβεύτηκε ήταν η άλλη ομάδα της Ερμιονίδας ο Αθλητικός Όμιλος Κρανιδίου και η ομάδα Κορασίδων ηλικίας 14 και 15 χρονών οι οποίες στέφθηκαν πρωταθλήτριες του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΚ και προκρίθηκε στους Πανελλήνιους αγώνες πού έγιναν 1πό 7-11 Μάιου 2013 στην Λευκάδα. Την ομάδα αυτή απαρτίζουν οι αθλήτριες Βλαχοπούλου Εβίτα, Δριβάλα Μαρία, Κακουριώτη Μαρία, Κακουριώτη Παρασκευή, Κόντου Αρχοντία, Μαριέτα Παναγιούλα, Σαράντου Αιακατερίνη, Πουλή Φωτεινή, Βαλκάνη Αντιγόνη, Κακουριώτη Ναταλία, Δορμπάρη Δήμητρα και Ζαραφωνίτη Κασσάνδρα.
Προπονητές της ομάδας είναι ο Άκης Καλαιτζάκης και ο Μάκης Καπόγιαννης.

Ηρακλής Ερμιονίδας judo

Η επόμενη ομάδα πού βραβεύτηκε ήταν η ομάδα ο Ηρακλής Ερμιονίδας ομάδα πού ασχολείται με το judo. Ναι υπάρχει και αυτή η ομάδα στην Ερμιονίδα και μάλιστα με πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο . Προπονήτρια των αθλητών και αθλητριών του Ηρακλή είναι η Μπολατάιεβα Φατίμα.
 Ένας αθλητής από τον Ηρακλή πού τμήθηκε ήταν ο Εμμανουήλ Ανδρέας Τζανής ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα  judo νοτίου Ελλάδας   παίδων Β πού παίρνουν μέρος αγόρια 10 έως 12 ετών και πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013 . Επίσης ο συγκεκριμένος αθλητής κατέκτησε την δεύτερη θέση στο διεθνές τουρνουά « Φίλλιπος» πού έγινε στο Αμύνταιο της Φλώρινας.
Επίσης από την ομάδα του Ηρακλή βραβεύτηκαν : Ο Δημήτρης Καισόπουλος πού κατέκτησε την Τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων ( 10 έως 12 ετών ) πού έγινε στο Λουτράκι στις 20 Οκτωβρίου 2012 και την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Πέτρας πού έγινε στην Πετρούπολη στις 3 Μαρτίου 2013. Επίσης διακρίθηκε σε πλήθος αγώνων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο Γιάννης Ζαραφωνίτης ένας αθλητής πού κατέκτησε την 3η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πού έγινε στο Λουτράκι επίσης κατέκτησε την 2η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων Β Νοτίου Ελλάδος και πολλές ακόμα διακρίσεις σε τουρνουά και αγώνες διεθνούς βεληνεκούς.  
Η Καισοπούλου Παναγιώτα πρωταθλήτρια Ελλάδος 2012-2013 στις κορασίδες Β ( μέχρι 12 ετών). Επίσης πλήθος διακρίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε βγήκε 1η στο διασυλλογικό πρωτάθλημα νοτίου Ελλάδας, 2η στο Ολυμπιονίκης Cup , 1η στο Ιωάννου Cup, 3η στο Διεθνές τουρνουά Βύρωνα, 3η σε διεθνές αγώνα στην Χάιφα του Ισραήλ, 1η στο Όλυμπος Cup, κλπ.

Αθλητικός Όμιλος Κρανιδίου Τμήμα Σκάκι

Την σκυτάλη στις βραβεύσεις πήρε ο Αθλητικός όμιλος Κρανιδίου και το τμήμα σκάκι με τον αθλητή Παναγιώτη Βλαχόπουλο ο οποίος κατετάγει 3ος στο πρωτάθλημα της Ένωσης σκακιστικών σωματείων περιφέρειας Πελοποννήσου στην κατηγορία Λυκείου πού πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι Κορινθίας στις 31 Μαρτίου 2013. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι μαθητές του Λυκείου αγωνίζονται σε μία κατηγορία όλες οι τάξεις , ενώ από το γυμνάσιο και κάτω μέχρι το νηπιαγωγείο αγωνίζονται ανά τάξη.
Άλλος αθλητής από το τμήμα σκακιού του Α.Ο. Κρανιδίου πού βραβεύτηκε ήταν ο Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος ο οποίος κατετάγει δεύτερος στην κατηγορία Α γυμνασίου..
 Επίσης άλλος ένας αθλητής πού βραβεύτηκε είναι ο Ελευθέριος Βλαχόπουλος ο οποίος πήρε την πρώτη θέση για παιδιά της πρώτης δημοτικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρείς αθλητές είναι αδέρφια.
 Επίσης από τον Αθλητικό όμιλο Κρανιδίου βραβεύτηκαν η Μήτσα Γεωργία η οποία κατέκτησε την 1η θέση για παιδιά της τρίτης δημοτικού και  ο Μπελεσιώτης Αριστείδης κατέκτησε την 1η θέση για παιδιά της Β Γυμνασίου .
Άλλος ένας αθλητής και μία αθλήτρια για το τμήμα σκάκι του Α.Ο. Κρανιδίου είναι ο Αργύρης Χρυσάφης ο οποίος κατετάγει πρώτος στο Ανοικτό πρωτάθλημα πρωτάθλημα της Ένωσης σκακιστικών σωματείων περιφέρειας Πελοποννήσου πού έγινε στην Τρίπολη από 22-24 Μαρτίου 2013 και η Ευαγγελία Αυδούλη η οποία πήρε την πρώτη θέση στο Ανοικτό πρωτάθλημα Ράπιντ ( γρήγορου σκακιού) της Ένωσης σκακιστικών σωματείων περιφέρειας Πελοποννήσου πού έγινε στο Αστρος από 6-8 Σεπτεμβρίου 2013 .
Επίσης να αναφέρουμε ότι η Ευαγγελία Αυδούλη είναι Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών σωματείων περιφέρειας Πελοποννήσου.  

ΛΕ. ΜΟ. Ερμιονίδας (Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ερμιονίδας)

Διακρίσεις και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για την Ερμιονίδα με τον Μιχάλη Ντουζένη που ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Νέων στο Enduro και στην κατηγορία Expert . Επίσης έτρεξε με μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιους αγώνες στην Ελλάδα και στην Ρουμανία. Επίσης από την ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ. μεγάλη διάκριση και για τον Παναγιώτη Τορβά στο Πελοποννησιακό κύπελλο της ΑΜΟΤΟΕ στην κατηγορία S1 (SCRAMBLE). Ο τρίτος αθλητής από την ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ. που βραβεύτηκε ήταν ο Ανδρέας Θεοδώρου ο οποίος κατετάγει δεύτερος στο Πελοποννησιακό κύπελλο της ΑΜΟΤΟΕ στην κατηγορία S2 (SCRAMBLE).

 Καράτε

Η Σένη Αρχόντω αθλήτρια του καράτε πήρε μέρος στο κύπελλο Ελλάδος μαύρων και έγχρωμων ζωνών στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Ανω Λιόσια όπου κατετάγη 2η στο Κουμιτέ ( ένας εναντίον ενός) στην κατηγορία μαύρης ζώνης και DAN -61
Κιλών Επίσης στους ίδιους αγώνες κατετάγει 4η στην χορογραφία κινήσεων. Η κατηγορία DAN στις μαύρες ζώνες είναι η ανώτερη.

 Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Ερμιόνης

Επιτυχίες και στο τένις είχαμε για την Ερμιονίδα σε περιφερειακά πρωταθλήματα με την Αικατερίνη Μέλλου να κερδίζει ένα Ε3 ( Ενωσιακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) κάτω των 12 ετών και προκρίθηκε στην σειρά MASTERS  όπου είναι οι τελικοί αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων όπου κατετάγει 4η.    Άλλη μία αθλήτρια πού διακρίθηκε ήταν η Αντωνέλα Μπάζου η οποία κέρδισε δύο Ε3 ( Ενωσιακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων) και προκρίθηκε στην σειρά MASTERS όπου κατετάγει δεύτερη. Η συνολική συγκομιδή στο τέλος της περιόδου την έφερε πρώτη στην γενική κατάταξη των αθλητών αντισφαίρισης κάτω των 12 ετών σε πρωτάθλημα της 6ης Ένωσης Πελοποννήσου.
Προπονητές των δύο αθλητριών είναι ο Νίκος Δρούζας και ο Παναγιώτης Μπάζος.

Αθλητική Ένωση Ερμιονίδας

Από τις βραβεύσεις δεν θα ήταν δυνατόν να λείπει ομάδα από τον βασιλιά των σπόρ το ποδόσφαιρο. Ο λόγος για την πρωταθλήτρια ομάδα ποδοσφαίρου στον 7ο όμιλο της Δ Εθνικής Ένωση Ερμιονίδας η οποία εκπροσωπήθηκε από τους Ερμιονιδείς αθλητές Γιώργο Στεργίου, Κοσμά Δημαράκη, Γεράσιμο Κρητικό , Γιάννη Φλεβαράκη , Κέλλυ Κρίστο και τον αρχηγό της Θανάση Στάικο.

Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου 

Ο Νικόλαος Τσιρτσίκος έίναι ένας αθλητής από την Ερμιονίδα πού ανήκει στον Ναυτικό Ομιλο Παλαιού Φαλήρου ο οποίος κατετάγει 3ος στο Πανελλήνιο Διασυλογικό Πρωτάθλημα LASER που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Αθλητική Ένωση Κρανιδίου

Τέλος κλείνουμε με ένα μεγάλο πρωταθλητή αθλητή της Α.Ε. Κρανιδίου στους αγώνες στίβου τον Χρήστο Καλαμαρά με προπονητή τον Περικλή Χατζηαναστασιάδη.. Ο Χ.Καλαμαράς κατετάγει 2ος στα 100 μέτρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου στις 20-21/06/2013 στο Ο.Α.Κ.Α Προκρίθηκε στους Βαλκανικούς αγώνες στην Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας στις 27-28/07/2013 όπου κατετάγει 2ος   Τέλος στους Μεσογειακούς αγώνες πού έγιναν στην Μυρσίνη της Τουρκίας από 24 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2013 κατετάγει 2ος

Πριν ξεκινήσουν οι βραβεύσεις μίλησε ο φυσιοθεραπευτής Νεκτάριος Λιώσης με θέμα « Οι τραυματισμοί πού παθαίνουν οι αθλητές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής ο Πρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Σφυρής και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αναστάσιος Λάμπρου και Γιάννης Γεωργόπουλος. Επίσης παραβρέθηκαν και παρα πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates