Social Icons

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ισοπεδωτική η Ερμιονίδα.Σκόρπισε τον ΑΠΣ Πάτραι με 5-0.

 Με σθένος και όμορφη εικόνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε σε νέα πολύτιμη νίκη με το ευρύ 5-0 απέναντι στην επικίνδυνη ομάδα του ΑΠΣ Πάτραι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Εθνικής κατηγορίας, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση του στόχου της.

Η ομάδα μας ανέβηκε στους 34 βαθμούς (10-4-7/33-25), ούσα στην 5η θέση και στο -6 από την πρώτη τετράδα, μετρώντας στην έδρα της 8-2-1 (25-8)… Ο Ιβάν Νεντέλκοβιτς έχει, μάλιστα, 3Χ3 νίκες από την ημέρα που ανέλαβε.

Η ΑΕ Ερμιονίδας κατάφερε να νικήσει και τις όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν, όπως η μη συμμετοχή του Ιγκόρ Άντουνιτς την τελευταία στιγμή, λόγω ίωσης, ενώ τιμωρημένοι ήταν οι Αργύρης Τζιέρης και Κάλα Ίλσι. Όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν, πετυχαίνοντας και όμορφα τέρματα, με καλή κυκλοφορία και ορθολογικό τρόπο.

Έχοντας απέναντί τους έναν αντίπαλο, που δεν είχε τίποτα να χάσει, έδειξε ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυνηγώντας γκολ, περισσότερο με γρήγορη μετάβαση στην επίθεση.

Η ΑΕ Ερμιονίδας βρήκε δίχτυα σε καθοριστική σημεία του αγώνα, κόβοντας… τα πόδια των παικτών του ΑΠΣ Πάτραι, τη στιγμή που η φιλοξενούμενη προσπάθησε να βρει ένα τέρμα για να μπει στο ματς, μέχρι και το 62’, που έγινε το 3-0!

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας, μετά το 1-0 στο 20’, έχασε τα πατήματά της, ειδικά στη μεσαία γραμμή. Αξιοποίησε, όμως, την υπεροχή της και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, με την άμυνα να… καθαρίζει τις όποιες φάσεις έγιναν από τον σύλλογο της Αχαΐας. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ΑΕ Ερμιονίδας δεν έχασε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα που πέτυχε άλλα τέσσερα τέρματα. Με τις δυο ομάδες να πραγματοποιούν από πέντε αλλαγές από το 65' και μετά...

Σκόραραν για τον σύλλογό μας οι Τριμπόνιας (20’) με πλασέ, Τσόφλιος (47’) – έφτασε τα 12 γκολ στον όμιλο – με εκτέλεση πέναλτι, Μηλιώτης (62’) με εκτέλεση φάουλ, Κοτσοβός (71’) με κεφαλιά και Λαντίκας (83’) με σουτ, μετά από κλέψιμο της μπάλας. Οριζόντιο δοκάρι είχαν με σουτ ο Τρέσα στο 54’ για την ομάδα μας και ο Σουγλέρης στο 85’ για τη φιλοξενούμενη.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα:

-Η ΑΕ Ερμιονίδας απείλησε πρώτη φορά στο 6’, όταν ο Τριμπόνιας πέρασε αριστερά την μπάλα στον Τσόφλιο, ο τελευταίος σέντραρε, και ο Κοτσοβός δεν πρόλαβε να σκοράρει με το κεφάλι μέσα από τη μικρή περιοχή.

-Ο Σαμπανέι στο 7’ για τον ΑΠΣ Πάτραι προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Πονηρό, σουτάροντας από το κέντρο, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

-Στο 11’ οι παίκτες μας… έκρυψαν την μπάλα, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε γκολ η προσπάθειά τους. Ο Φερεκίδης με ωραία ντρίμπλα άφησε πίσω τους δυο αντιπάλους του, ενώ στη συνέχεια έπαιξε το «1-2» με τον Κοτσοβό. Έτσι βγήκε από τα δεξιά, σέντραρε χαμηλά και ο Τσόφλιος δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή από τη μικρή περιοχή.

-Η ομάδα μας, στο 17’, έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Τρέσα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Νικολόπουλος έπιασε την κεφαλιά, και ο Φωτόπουλος έσωσε την εστία του με εντυπωσιακή επέμβαση. Στη συνέχεια έδιωξε ο Γερογιάννης Β. που ήταν στο πρώτο δοκάρι.

-Η υπεροχή για τον σύλλογό μας σ’’ αυτό το διάστημα «καρποφόρησε» στο 20’. Ο Τρέσα εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς και ο Κοτσοβός σούταρε από το ύψος της περιοχής, παίρνοντας το «ριμπάουντ». Η μπάλα έφτασε στον Φερεκίδη, ο οποίος μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον Τριμπόνια, με τον τελευταίο να σκοράρει (1-0) με ψύχραιμο πλασέ στη δεξιά γωνία.

-Στο 23’ για τη φιλοξενούμενη ο Ναβρότσκι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μηλιώτης έδιωξε τον κίνδυνο στο δεύτερο δοκάρι.

-Η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε κοντά στο γκολ στο 29’. Ο Μηλιώτης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Φερεκίδης έπιασε την κεφαλιά και ο Γερογιάννης Β. έσωσε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι.

-Ακολούθησε στο 33’ σέντρα-σουτ του Τριμπόνια από τα αριστερά, με τον Φωτόπουλο να μπλοκάρει.

-Στο ίδιο λεπτό (33’) ο ΑΠΣ Πάτραι απείλησε, όταν ο Σαμπανέι έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Ναβρότσκι, που είχε φάτσα την εστία, αλλά τον έκλεισε ωραία ο Βιρβίλης. Η μπάλα έμεινε μέσα στη μικρή περιοχή και την απομάκρυνε ο Μηλιώτης.

-Ο Τσόφλιος και ο Τρέσα άλλαξαν ωραία την μπάλα στο 34’ για την ομάδα μας, ο δεύτερος σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

-Στο ίδιο λεπτό (34’) ο Τσόφλιος έπιασε την κεφαλιά, υπό την πίεση δυο αμυντικών, μετά από ψηλοκρεμαστή πάσα του Τριμπόνια, και ο Φωτόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.

-Στο 37’ ο Τρέσα εκτέλεσε με… κομπίνα φάουλ, έστρωσε την μπάλα στον Τριμπόνια, αριστερά μέσα στην περιοχή, και ο Βλασόπουλος έβαλε σωτήρια την κόντρα.

-Για τον ΑΠΣ Πάτραι ο Μαστραντωνάκης μπήκε από δεξιά στο 38’ και βρέθηκε… φάτσα με το τέρμα, προτίμησε να πασάρει, αλλά δεν πρόλαβαν οι συμπαίκτες του να σουτάρουν. Κατάφερε να διώξει ο Μηλιώτης και ο διαιτητής Κακρίδης έδωσε φάουλ, καθώς βρήκε σε χέρι αντιπάλου του.

-Στο 45’ σουτ του Μαστραντωνάκη από το ύψος της περιοχής κόντραρε στους αμυντικούς.

-Ο σύλλογός μας σκόραρε σε καθοριστικό σημείο στο δεύτερο ημίχρονο. Η μπάλα βρέθηκε, στο 47’, στα δεξιά στον Κουζή, ο οποίος επιχείρησε ωραία σέντρα. Ο Τσόφλιος πετάχτηκε μέσα από τους αμυντικούς και προσπάθησε να βρει την μπάλα με στόχο να τη στείλει στα δίχτυα. Ο Φωτόπουλος επιχείρησε έξοδο και με τα χέρια του βρήκε στο κεφάλι τον 27χρονο επιθετικό. Ο διαιτητής Κακρίδης έδειξε την άσπρη βούλα, μετά από υπόδειξη και του δεύτερου βοηθού Πέτρίδη. Ο Τσόφλιος εκτέλεσε με ψυχραιμία εύστοχα το πέναλτι στο 48’, «γράφοντας» το 2-0.

-Για την ομάδα της Αχαΐας, ο Σαμπανέι, πέρασε μπαλιά στον Γερογιάννη Β., που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάγια, και ο Πονηρός μπλόκαρε το πλασέ του, που έγινε υπό την πίεση του Μηλιώτη.

-Στο 54’ η ΑΕ Ερμιονίδας εκτέλεσε πολύ ωραία κομπίνα σε φάουλ, ο Φερεκίδης πέρασε στον Τρέσα, ο τελευταίος σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

-Για τη φιλοξενούμενη ο Μαστραντωνάκης πάσαρε όμορφα στον Σαμπανέι, ο Πονηρός πρόλαβε, έκανε την έξοδο και μπλόκαρε την μπάλα.

-Στο 57’ ο Θεοφάνης έκανε τη σέντρα από αριστερά, για τον σύλλογο της Πάτρας και ο Μαστραντωνάκης δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

-Ο Ναβρότσκι στο 60’ πέρασε όμορφη κάθετη στον Βλασόπουλο Θ. (έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή), και ο Μηλιώτης που ακολούθησε τη φάση έκοψε σωτήρια.

-Στο 62’ ο Μηλιώτης κατάφερε να σκοράρει και να «γράψει» το 3-0 για την ΑΕ Ερμιονίδας. Με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φωτόπουλου.

-Η ομάδα μας πέτυχε πολύ ωραίο γκολ (4-0) στο 71’. Ο Νικολόπουλος από το κέντρο, πέρασε όμορφη μπαλιά στα αριστερά στον Μηλιώτη, ο οποίος άφησε τον αντίπαλο του πίσω και με ωραία σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Κοτσοβό, οποίος βρήκε δίχτυα με κεφαλιά.

-Για τον ΑΠΣ Πάτραι Γερογιάννης Β. έκανε τη σέντρα από δεξιά, στο 79’, και ο Σουγλέρης να βρει την μπάλα από καλή θέση. Στο ίδιο λεπτό, χλιαρό σουτ του Λιμάτσι μπλόκαρε ο Πονηρός.

-Η ομάδα μας πίεσε την αντίπαλη άμυνα στο 83’, ο Λαντίκας έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ πέτυχε το 5-0, νικώντας τον Στάνη και τον Φωτόπουλο. 

-Στο 85’ για τη φιλοξενούμενη ο Γερογιάννης κέρδισε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, πέρασε στον Σουγλέρη, ο οποίος πάτησε περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

-Στο 90’+2 ο Σουγλέρης σούταρε από δεξιά μέσα στην περιοχή και μπλόκαρε ο Πονηρός.

Δεν είχε προβλήματα ο διαιτητής Κακρίδης και οι βοηθοί του Παπαδόπουλος και Πετρίδης (όλοι του συνδέσμου Πειραιά). Ο ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις και στις περισσότερες πήρε σωστές αποφάσεις και με υποδείξεις των βοηθών του. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ζελενίτσας (44’), Σαμπανέι (80’), Τσόφλιος (89’), Ζέλος (89’), Γερογιάννης Σπ. (90’).

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Ιβάν Νεντέλκοβιτς): Πονηρός, Μηλιώτης (86’ Καράι), Βιρβίλης, Νικολόπουλος (81’ Κάλα Σπ.), Τριμπόνιας (81’ Φουρνάρος), Φερεκίδης, Τσόφλιος, Τρέσα (74’ Λαντίκας), Κουζής, Γκαμάνης, Κοτσοβός (74’ Μαστοράκης).

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ: (Σταμάτης Σαρρής): Φωτόπουλος, Γερογιάννης Β., Θεοφάνης, Ζέλος, Βλασόπουλος Θ. (74’ Παπαγεωργίου), Μαστραντωνάκης (74’ Γερογιάννης Σπ.), Σαμπανέι (84’ Μητρόπουλος), Στάνης, Βλασόπουλος Ν., Ζελενίτσας (65’ Σουγλέρης), Ναβρότσκι (65’ Λιμάτσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates