Social Icons

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ποσειδώνας Διδύμων ( Αφιέρωμα) : Μία καλοκουρδισμένη μηχανή πού αθόρυβα και σταθερά βελτιώνεται.


Από το καλοκαίρι του 2017, η Διοίκηση του Ποσειδώνα σχεδίασε το πλάνο της για την
επόμενη χρονιά. Η ομάδα στηρίχτηκε στο ίδιο υλικό που τερμάτισε την προηγούμενη σεζόν και «ενισχύθηκε» με τον 39χρονο Κουτσούκο Τ. ενώ επέστρεψαν ο Αποστόλης .Οικονομόπουλος που εκπλήρωσε την στρατιωτική του υποχρέωση και ο Ερρίκος. Κοροντίνης.  Μοναδική αλλά σημαντική απώλεια, ο Migert Tresa  που παραχωρήθηκε στην Ένωση Ερμιονίδας, με σκοπό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια πολύ καλύτερη κατηγορία, δείχνοντας έμπρακτα πως, μια βασική της επιδίωξη είναι οι νεαροί της ποδοσφαιριστές να δοκιμάζουν την τύχη τους σε ανώτερο επίπεδο. Οι στόχοι που τέθηκαν ήταν, η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής της ομάδας, η αξιοποίηση όλου του έμψυχου υλικού, η ανάδειξη των νεαρών ποδοσφαιριστών και η όσο το δυνατόν, καλύτερη θέση από την περσινή (οκτάδα).

Ο προπονητής παρέμεινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και αυτό δείχνει ότι η Διοίκηση του Ποσειδώνα εκτιμά και σχεδιάζει σε βάθος χρόνου, αποφεύγοντας τις επιπολαιότητες που χαρακτηρίζουν τις περισσότερες ομάδες. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να βελτιώσει όλη την υλικοτεχνική υποδομή, ώστε οι ποδοσφαιριστές, εργαζόμενοι και μαθητές στην συντριπτική τους πλειοψηφία, να απολαμβάνουν την προπόνησή τους και να προσέρχονται στο γήπεδο με ευχαρίστηση.
Το στοίχημα των ανθρώπων του Ποσειδώνα, κερδήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία, για μια ακόμη φορά. 

Η ομάδα παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, διαθέτει ήδη την δεύτερη επίθεση στον όμιλο, κάνοντας μάλιστα και «επίδειξη» δύναμης στις μετεγγραφές του Ιανουαρίου. Παραχώρησε με χαρακτηριστική ευκολία τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Χρήστου . Κέλλη, και στους αμέσως επόμενους αγώνες  η επίθεσή της πέτυχε –χωρίς αυτόν- έξι τέρματα επί του Αστέρα Δρεπανιακού και άλλα έξι επί του Ασκληπιού...!! Κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα, πως η επιθετική λειτουργία, δεν βασίζεται αυστηρά σε πρόσωπα, αλλά στην προσπάθεια όλων. Τρεις εβδομάδες μετά, ο Αργύρης Αποστόλου, γέννημα- θρέμμα Διδυμιώτης επέστρεψε στην ομάδα, καλύπτοντας έτσι το κενό του Κέλλη.
  Άλλη μια σημαντική βελτίωση  που παρουσίασε η ομάδα, είναι στον τομέα της  αμυντικής λειτουργίας. Πέρυσι, ήταν εμφανής η αδυναμία της ομάδας στον τομέα αυτόν. Η επίθεση πετούσε φωτιές αλλά η άμυνα, δυσκολευόταν αφάνταστα να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, κάτι που κατάφερε μόνο δύο φορές, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. 

 Φέτος, στους ίδιους αγώνες έχει δεχτεί αισθητά λιγότερα τέρματα, ενώ κράτησε το «μηδέν» ήδη, σε οκτώ αγώνες. Να σημειωθεί εδώ, η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Γιάννη  Αποστόλου, τερματοφύλακα που είχε σοβαρό τραυματισμό πριν 2 χρόνια και πλέον αποτελεί μαζί με τον έμπειρο Δημήτρη . Χρήστου, ίσως το καλύτερο δίδυμο στην θέση αυτή σε τοπικό επίπεδο, η προσθήκη και η εκπληκτική βελτίωση του Απ. Οικονομόπουλου και η βοήθεια του έμπειρου Τ. Κουτσούκου. Την αμυντική γραμμή συμπληρώνουν με σοβαρότητα και μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις και τους αγώνες, οι Αντ. Κονδύλης, Γ. Μούγιος, Κρ. Μέλση, Γ. Μπάρδης.
Στη μεσαία γραμμή, ο αγέραστος Δημ. Προσίλης αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Δίπλα του, ο Αυγ. Τρέσα δείχνει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, ξεδιπλώνοντας όλο και περισσότερες αρετές από το μεγάλο του ταλέντο, ενώ ο πιο βελτιωμένος «μικρός» Γ. Κοτσοβός αποδεικνύει ότι το μέλλον του ανήκει. Στην επίθεση, ο Βαγ. Μπροδήμας πιο ώριμος από ποτέ, προσφέρει πολλά στην ομάδα αλλά και στους συμπαίκτες του, ο Αργύρης . Αποστόλου έδωσε μια άλλη αγωνιστική χροιά στην συμπεριφορά της ομάδας με το αδιάκοπο τρέξιμό του και το πάθος του, ενώ ο Σωτήρης . Κονδύλης λίγο πριν τα σαράντα του, χρησιμοποιώντας την σπάνια  ποδοσφαιρική του ευφυία, καταφέρνει να βοηθά καθοριστικά την ομάδα, όποτε χρειαστεί. Το επιθετικό κουαρτέτο συμπληρώνει ο ανανεωμένος Απ. Οικονομόπουλος, που αποτελεί τον πιο πιστό στρατιώτη του Συλλόγου.

  Η ατυχία, χτύπησε δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Αντ. Αντωνόπουλος, υποφέρει από την μέση του και απέχει από τις προπονήσεις και τους αγώνες, εδώ και δυο μήνες ενώ ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου Κουτσοποδίου, έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Ερρίκου . Κοροντίνη. Ένα βαρύ διάστρεμμα, σε συνδυασμό με οστικό οίδημα, θα τον κρατήσει έξω από τα γήπεδα, μέχρι το καλοκαίρι.
  Τέλος, αξίζει ειδική αναφορά στο μέλλον του Ποσειδώνα, που αποτελείται  από τους Βαγγ. Προσίλη, Νόλι Χίντα, Νικ. Αποστόλου, Γ. Σερέτη, Αργ. Δαγρέ και Γ. Κοτσοβό. Η προσπάθειά τους είναι τεράστια και ήδη κερδίζουν επάξια την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, παίρνοντας όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι πλην του τερματοφύλακα Σερέτη, έχουν ήδη χριστεί σκόρερ όλοι οι υπόλοιποι..!!

  Στα Δίδυμα, όλοι έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι και αισιόδοξοι. Καταφέρνουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, με το λιγότερο δυνατόν κόστος. Σε μια εποχή που οι περισσότερες ομάδες «υποφέρουν», αρκεί μια επίσκεψη σε μια προπόνηση του Ποσειδώνα, για να καταλάβει κανείς το πόσο ευχάριστο είναι το κλίμα και γιατί οι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι χαμογελαστοί. Ίσως, να έχουν καταλάβει πως, για να πετύχεις τους στόχους σου, χρειάζονται πάνω απ’ όλα η ταπεινότητα, η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια, η σωστή συνεργασία, ο σεβασμός και κυρίως, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και την ομάδα. 

Κι όλα αυτά, στην οικογένεια του Ποσειδώνα, περισσεύουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates