Social Icons

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Α.Ο.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

 
 
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ»
ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ
   Κομβική θεωρείται η θέση του Γιάννη Ανδριανού, βουλευτή Αργολίδας, στο θώκο του Υφυπουργού Αθλητισμού, για τη θετική έκβαση  της ανέγερσης του Κλειστού Γυμναστηρίου «Κωνσταντίνος Δημότσης – Έλληνας» στο Δήμο Ερμιονίδας.
   Η ανάληψη των καθηκόντων του στις 25 Ιουνίου 2013 (Αρ.ΦΕΚ 153-25.6.2013) ανοίγει νέο κεφάλαιο στην υλοποίηση της βούλησης του αείμνηστου Κρανιδιώτη, ο οποίος με τη δωρεά του  θέλησε να δώσει πνοή στη νεολαία του τόπου του.

ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ Η ΔΙΑΘΗΚΗ
  Σύμφωνα λοιπόν με τη δημόσια διαθήκη του, που άφησε στις 10 Φεβρουαρίου 2012 (αρ.6464), κληροδοτεί τον αγρό του στη θέση  «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα» της κτηματικής περιφέρειας  Κρανιδίου, έκτασης 8,5 στρεμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας μαζί με 200.000,00 € για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομά του.
    Μετά το θάνατό του, στις 7.6.2012, ο Δήμος Ερμιονίδας προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και αφού μεσολάβησε κάποιο χρονικό διάστημα για τις απαιτούμενες διαδικασίες, στις 30 Απριλίου 2013ψ ανέλαβε τα χρήματα, τα οποία και κατέθεσε σε προθεσμιακό λογαριασμό τρίμηνης διάρκειας στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ταυτόχρονα, προχώρησε και στη σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης – Αποδοχής Κληρονομιάς  ακινήτων με μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 139/2013  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 Στη συνέχεια ο Α.Ο. Κρανιδίου  αποστέλλει στις 18 Ιουνίου 2013 επιστολή προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ.Καμιζή Δημήτρη και τους Δημοτικούς Συμβούλους και ζητά ενημέρωση από  το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προγραμματισμένες επόμενες κινήσεις του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα προτείνει τη δημιουργία πενταμελούς επιτροπής με ευθύνη του Δήμου Ερμιονίδας, με σκοπό την προώθηση της κατασκευής του έργου και την εύρεση των οικονομικών πόρων για την υλοποίησή του, προτείνοντας μάλιστα η επιτροπή αυτή να  αποτελείται από:1)Την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  Κρανιδίου, κα Δήμητρα Μονά, 2)Δύο (2) δημοτικούς συμβούλους (έναν της πλειοψηφίας και έναν της μειοψηφίας), 3)Έναν (1) εκπρόσωπο  των αθλητικών φορέων της ευρύτερης περιοχής κ α ι  4)Έναν (1) δημότη κοινής αποδοχής που θα έχει  βεβαίως την εμπειρία να ασχοληθεί με ένα αντικείμενο τέτοιου βεληνεκούς.
  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουλίου 2013, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα-πρόταση  του Α.Ο. Κρανιδίου για τη δημιουργία της εν λόγω επιτροπής και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι μόνο η εξεύρεση χρημάτων και χορηγιών  θα μπορούσε να  αποτελέσει αντικείμενο για την δραστηριοποίησή της.
   Από την πλευρά του  Α.Ο. Κρανιδίου  παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Αναστάσιος  Τόκας και ο Αντιπρόεδρος  κ.Κοσμάς Πουλής, οι οποίοι  εξέφρασαν την άποψη της Διοίκησης ότι η Επιτροπή πρέπει να συσταθεί για να υπάρχει ένα ευέλικτο σχήμα που θα λειτουργήσει ως «ομάδα πίεσης» σε όλες τις φάσεις του έργου.Στάθηκαν επίσης  τη συνεργασία που θα πρέπει να έχει  ο Δήμος με τον Σύλλογο Μηχανικών  Ερμιονίδας, καθώς και την πιθανή  ένταξη του έργου σε Εθνικό-Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προώθησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων που θα στοχεύει  στην Αθλητική, Κοινωνική και Πολιτιστική Ανάπτυξη της περιοχής. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έκανε  στον κ.Γιάννη Ανδριανό κατά την επίσκεψή του στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων  (30 Ιουνίου 2013).

ΤΙ ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
 Ούτως εχόντων των πραγμάτων  βρισκόμαστε σ’ένα στάδιο  όπου πρέπει να εξευρεθούν  οι απαιτούμενοι πόροι για την χρηματοδότηση  ολόκληρου του  έργου, γιατί όπως  ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αυτόν τον τρόπο γίνεται η δημοπράτηση και   δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση του έργου. Τι γήπεδο λοιπόν πρέπει να φτιάξουμε, όταν στην υπάρχουσα οικονομική συγκυρία  η κάλυψη του προϋπολογισμού του έργου μπορεί να  αποβεί μοιραία για την αίσια  έκβασή του;
   Το Δ.Σ. του Α.Ο. Κρανιδίου  μέσα από την εμπειρία του  και την ενασχόλησή του για 20 χρόνια με το  άθλημα του μπάσκετ διατυπώνει  τις παρακάτω σταθερές που το  Κλειστό Γυμναστήριο  πρέπει να έχει για την εξυπηρέτηση αθλητών, διοίκησης και κοινού.
α)Διαστάσεις αγωνιστικού χώρου τουλάχιστον 40μ. x 20 μ., με συνιστώμενο ύψος  για όλα τα επίπεδα αγώνων στα 9,50 μ.
  β)Αριθμός τουλάχιστον  500 θέσεων θεατών, που θα αποτελούνται από 6 σειρές αναβαθμών, με ελάχιστο πλάτος 0,85 μ.
γ)Μεγάλα αποδυτήρια για την  σωστή εξυπηρέτηση  των ομάδων  (τουλάχιστον 4).
δ)Αίθουσα βοηθητική  για όργανα γυμναστικής.
ε)Αίθουσα κυλικείου.
στ)Αίθουσα διαιτητών.
ζ)Γραφείο Διοίκησης.
η)Τουαλέτες θεατών (2)
θ)Αίθουσα ιατρείου-χώρος  πρώτων βοηθειών
Το γήπεδο μπορεί για μείωση του κόστους  να γίνει με σιδηροκατασκευή (κύριος αγωνιστικός χώορς και καθίσματα θεατών) και οι υπόλοιποι  χώροι να είναι έξω από τον σκελετό του κτιρίου.
  Έτσι λοιπόν η επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης (2002 – Οικόπεδο Φωστίνη) που έχει στόχο ο Δήμος ως ξεκίνημα πρέπει να προσαρμοστεί  στα νέα δεδομένα με κύριο μέλημα τη μείωση του κόστους και τη δημιουργία χώρων που να  καλύπτουν  τις ανάγκες ενός σύγχρονου γηπέδου με σεβασμό στο περιβάλλον.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την επιτάχυνση  των διαδικασιών πρέπει άμεσα ο Δήμος να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:
1)ολοκλήρωση επικαιροποιημένης μελέτης για να γίνει σαφής ο τύπος του γηπέδου και το κόστος ανέγερσης.
2)Υποβολή επίσημου αιτήματος  στον Υφυπουργό  Αθλητισμού κ.Γιάννη Ανδριανό για την χρηματοδότηση του έργου ή την ένταξη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (Εθνικού Στρατηγικού  Πλαισίου Ανάπτυξης) και
3)Εξεύρεση χορηγιών  με στόχο την κάλυψη μέρους  του ποσού που απαιτείται  για την ολοκλήρωση του έργου.
 
Με τιμή
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates