Social Icons

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ας αφήσουμε τα νέα παιδιά να βγουν μπροστά! Μην τα στιγματίζουμε! Μην τ'αποθαρρύνουμε!

Του δημοσιογράφου Μίλτου Ιωαννίδη.


Είδαμε η... έμπειρη γενιά μας τι τους επιφύλασσε: Ανεργία, μισθούς πείνας, ετεροαπασχόληση, φτώχεια και μετανάστευση στο εξωτερικό!
Η γενιά των 20ρηδων και των 30ρηδων, η γενιά των social media, η γενιά του διαδικτύου, είναι αυτή που θα μας δείξει τον δρόμο. Είναι αυτή που θα μας αλλάξει την νοοτροπία εξαιτίας της οποίας φτάσαμε στην κατηφόρα!
Εμείς χάσαμε! Αποτύχαμε! 
Χωριστήκαμε στα "Πράσινα" και "γαλάζια" καφενεία.
Δεν μιλούσαμε μεταξύ μας, επειδή ο ένας διάβαζε τα "ΝΕΑ" και ο άλλος την "Απογευματινή" !
Παίρναμε τα πλαστικά σημαιάκια και τρέχαμε στις συγκεντρώσεις για να αποθεώσουμε τους δικούς μας και να αποδοκιμάσουμε τους απέναντι!
Διχαστήκαμε για κόμματα και πρόσωπα, που το 1989 και το 1993, έσερναν ο ένας τον άλλον στα ειδικά δικαστήρια!
Και ξέρετε ποια ήταν η κατάληξη; εμείς να παραμένουμε διχασμένοι στους "απο'δω" και στους "απο' κει" και οι άλλοι, (οι μέχρι πρότινος... ορκισμένοι ιδεολογικοί και κομματικοί "αντιπάλοι" και "εχθροί") , να συγκυβερνάνε, να πηδάνε απο κόμμα σε κόμμα, να ψηφίζουν απο κοινού και ολοι μαζί.. αυτά που τους πρόσταζαν οι ξένοι! 
Δηλαδή μπροστά στο πάθος τους για τις καρέκλες της εξουσίας, ξέχασαν τις ΔΗΘΕΝ... Ιδεολογικοπολιτικές...διάφορες τους, (sic), και το έριξαν στο... σορολόπ και στην... κωλοτούμπα για το ατομικό και το πολιτικό τους συμφέρον!
Αυτά έφερε λοιπόν η... έμπειρη γενιά μας:
Τροϊκα, (που έγινε κουαρτέτο και έπειτα... θεσμοί--συγκλονίστηκα τώρα--), μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και νομοσχέδια κατα παραγγελία, επειδή έπρεπε να συμμορφωθούμε προς τις έξωθεν υποδείξεις!
Στο μόνο που μας απομένει να ελπίζουμε, γιατί ευτυχώς δεν έχουμε χάσει ακόμα την ελπίδα, είναι τα νέα παιδιά.
Επειδή οι αλλαγές γίνονται από τα κάτω προς τα πάνω, θέλω να συγχαρώ τους υποψήφιους Δημάρχους Ερμιονίδας, που συμπεριέλαβαν στους Συνδυασμούς τους, νέους ανθρώπους για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
20αρηδες,30αρηδες, με σπουδές, γνώση και διάθεση προσφοράς στην Ερμιονίδα, ζητάνε την στήριξη μας. 
Παιδιά σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.
Με τον νεανικό σας ενθουσιασμό και την ορμή της νιότης σας, είμαι σίγουρος ότι έχετε διδαχτεί απο τα λάθη των παλιότερων.
Είμαι σίγουρος ότι σας διακατέχει μια αλλη νοοτροπία.
Αυτή της ομοψυχίας, της συνεργασίας, της ομαδικότητας.
Της νοοτροπίας δηλαδή της κοινής πορείας για την ευημερία του τόπου.
Κρατάτε το μελλον στα χέρια σας!
Βγείτε μπροστά! Συμπαρασύρετε και εμάς τους υπόλοιπους. Οδηγήστε μας στο μέλλον και λογίστε μας ως βοηθούς, αρωγούς και συμπαραστάτες σας. Βγάλτε μας από το τέλμα της εσωστρέφειας και της απραξίας.
Μπορείτε! Φτάνει μόνο ν'αγαπήσετε την ευθύνη!
Είμαστε μαζί σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates