Social Icons

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Γιάννης Γεωργόπουλος : Όλη η αλήθεια για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. κ. Άρης Δημαράκης, με σημερινή ανάρτηση στον
προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, η οποία είναι γεμάτη από ψέματα και ανακρίβειες, προσπαθεί με θράσος και μένοντας πιστός στις αρχές της παράταξής του, να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα και να κάνει το άσπρο μαύρο.
Προσπαθεί χωρίς καμία Ντροπή να σας παραπλανήσει και να οικειοποιεί ως έργο της παράταξής του την άδεια  λειτουργίας του ΣΜΑ που έλαβε πρόσφατα ο Δήμος Ερμιονίδας.
Όμως τον πληροφορώ ότι από τη μια εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τα γραφόμενά του και από την άλλη μου δίνει την ευκαιρία να σας ενημερώσω για όλες τις ενέργειες που έκανα τους τελευταίους 8 μήνες για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ερμιονίδας.
Ο κ. Άρης Δημαράκης ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας την πενταετία 2014 – 2019 και με βάσει τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την εφαρμογή και υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Δεν μας εξηγεί γιατί σαν Δημοτική Αρχή που ήταν τότε, δεν υλοποιηθήκαν οι ομόφωνες αποφάσεις 82/2015 και 205/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και άφησαν να περάσουν πέντε χρόνια χωρίς να πάρουν καμία άδεια λειτουργίας;
Δεν μας εξηγεί γιατί ενώ κατέθεσαν τρεις φορές το φάκελο αδειοδότησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις τρεις τους τον απέρριψαν;
Δεν μπορούσαν λόγω ανικανότητας να υποβάλλουν ένα σωστό φάκελο ή μήπως δεν ήθελαν για κάποιους δικούς τους λόγους;
Τον Οκτώβριο του 2019 όταν είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του Ιδιωτικού Πράσινου Σημείου Ερμιονίδας, επισκεφτήκαμε μαζί με τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Αδριανό, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Τσαμαδό και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Βασίλη Πασιαλή, τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος με δημιουργία ΜΟΝΟ ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σύμμεικτων και προ-διαλεγμένων, στο νοικιασμένο από το Δήμο Ερμιονίδας οικόπεδο.
Τότε συμφωνήθηκε η άδεια λειτουργίας του ΣΜΑ να δοθεί κατ΄ εξαίρεση για το Δήμο Ερμιονίδας στο Περιβαλλοντικό  Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές, όπου εκεί συμπεριλαμβανόταν 22 άδειες για ΣΜΑ αυστηρά σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.
Τις επόμενες μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας απέστειλαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ένα νέο φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του έργου και υπήρξε μέχρι την τελική ψήφιση του Νομοσχεδίου μια διαρκής συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Δήμο Ερμιονίδας.
Ας μας πει λοιπόν ο κ. Άρης Δημαράκης πότε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε απευθυνθεί στην Κεντρική Κυβέρνηση, προκειμένου ο Δήμος Ερμιονίδας να λάβει άδεια λειτουργίας ΣΜΑ;
Θα του απαντήσω εγώ. Ποτέ!!
Επίσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποβλήθηκε εξ’ αρχής νέος φάκελος με νέα μελέτη του έργου, εφόσον οι αποφάσεις 82/2015 και 205/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, εκτός από αδειοδότηση ΣΜΑ περιείχαν αδειοδότηση και λειτουργία μηχανικής μονάδας διαλογής αποβλήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής βιομάζας και εγκαταστάσεις εναπόθεσης ογκωδών και βαρέων υλικών.
Έτσι λοιπόν ο νέος φάκελος που υποβλήθηκε (η σύνταξή του ανατέθηκε στον μελετητή μηχανικό κ. Λάμπρο Καρούντζο),  περιείχε τη νέα αίτηση έγκρισης χωροθέτησης του ΣΜΑ και την νέα αίτηση υπαγωγής του σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.
Και τα δύο υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη, αφού προηγήθηκε μια πολύμηνη συνεργασία πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Ερμιονίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Έχει το θράσος ο κ. Άρης Δημαράκης να αναφερθεί στο ποσό των 400.000,00€ που είχε λάβει από το Υ.ΠΕ.Κ.Α. ο Δήμος Ερμιονίδας από τον Ιανουάριο του 2015 με σκοπό την αποκατάσταση χώρων αποβλήτων, τα οποία βρίσκονταν αποτεθειμένα χύδην στον Κάμπο Κρανιδίου, στο Κοκκινάρι Κρανιδίου και στο Πλάτωμα Διδύμων.
Πέντε χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα και το ποσό των 400.000,00€ βρίσκεται σήμερα αχρησιμοποίητο στο ταμείο του Δήμου Ερμιονίδας. Τόσο ανίκανοι ήταν!!
Εμείς σαν νέα Δημοτική Αρχή και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το ποσό αυτό, ήδη έχουμε απορρυπάνει και αποκαταστήσει πλήρως τους χώρους με τα χύδην απορρίμματα στο Κοκκινάρι Κρανιδίου, ενώ με τη λειτουργία του ΣΜΑ θα προχωρήσουμε στην απορρύπανση και αποκατάσταση από τα χύδην απορρίμματα που έχουν εναποτεθεί στον Κάμπο Κρανιδίου και σε σημείο του παλιού δρόμου Διδύμων – Λουκαϊτίου.
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Πριν αναλάβουμε εμείς τα πρόστιμα πέφτανε βροχή και ζούσαμε όλοι με την αγωνία πότε θα ανοίξει  και πότε θα κλείσει το ιδιωτικό πράσινο σημείο, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να μένουν αμάζευτα στους δρόμους στις πλατείες στα σχολειά.
Περάσαμε δύο εφιαλτικά Καλοκαίρια το 2018 και το 2019 με τα σκουπίδια στους δρόμους, στις πλατείες, στα χωράφια.
Όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Ερμιονίδας και οι συνδημότες μας βρίσκονταν σε μια παρατεταμένη ομηρία και πλήρωναν από την τσέπη τους τα πρόστιμα αυτής της νοσηρής κατάστασης που κάποιοι είχαν δημιουργήσει στο θέμα των απορριμμάτων.
Σήμερα καταφέραμε να φτιάξουμε το σημείο φόρτωσης και μεταφοράς των σκουπιδιών με νόμο του Ελληνικού Κράτους.
Το θέμα λύθηκε με δική μας πρωτοβουλία, Νόμιμα και Τελεσίδικα!
Τα σκουπίδια δεν θα είναι πια στους δρόμους, στις πλατείες, στα σχολεία και στα χωράφια.
Είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, πρέπει να το καταλάβουν καλά πως εγώ ως Δήμαρχος Ερμιονίδας και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο δώσαμε οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Τέλος με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι δυστυχώς ο κ. Δημαράκης προσπαθεί ανεπιτυχώς να καπηλευθεί τη μνήμη του αείμνηστου Δημήτρη Σφυρή, τον οποίο η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημοτικές Παρατάξεις τον τίμησαν όπως του άρμοζε και όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Θα θυμίσω στον κ. Δημαράκη ότι τα οράματα και τα σχέδια επί χάρτου είναι εύκολα.
Η δυσκολία βρίσκεται στην πράξη και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Αφήνω όλους αυτούς που  αντιδρούν και δεν τους ''καλοάρεσε'' η μόνιμη λύση που δώσαμε στο θέμα των απορριμμάτων, να ζουν με τις πολιτικές τους αναμνήσεις και τα πολιτικά τους οράματα.
Καλό είναι να το καταπιούν και να το αποδεχθούν  όλοι αυτοί που επί 10 χρόνια ταλαιπωρούσαν την πανέμορφη περιοχή μας και τους κατοίκους της με τις υποσχέσεις και τα οράματά τους.
Τέλος τα πολιτικά τους αλισβερίσια με φόντο τα απορρίμματα, τέλος τα πολιτικά τους παιχνίδια με φόντο τη δημόσια υγεία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την δυσφήμηση του τόπου μας.

Γιάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας


H απάντηση του Γιάννη Γεωργόπουλου στην ανάρτηση του Αρη Δημαράκη 

Επιτέλους δείξτε λίγο σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου που έδωσε και τη ζωή του ακόμη,για το Δήμο και τα προβλήματα του.
Έρχεστε σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής, να οικειοποιηθείτε έργα και πράξεις της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Δημητρίου Σφυρή.
Ποιες ενέργειες κάνατε Κυριοι , ως νέα Δημοτική Αρχή, για το ΣΜΑ στη θέση Κάμπος Κρανιδίου?
Μπορείτε να μας πείτε?
Ποια απόφαση φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το εν λόγο θέμα από το Σεπτέμβρη του 2019?
Από το 2015 νοικιάστηκε ο συγκεκριμένος χώρος κι έγιναν οι σχετικές μελέτες,
3 φορές κατατέθηκε φάκελος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή κι έρχεστε σημερα να μας πείτε,ότι εσείς επιλέξατε κι υλοποιήσατε τη λύση για το Σταθμό Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων?
Χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος αναφέρετε στην ανακοίνωση σας. Κουραστήκατε πολύ για να το σκεφτείτε?
400.000 Ευρώ περνούν κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του Δήμου για αυτό το σκοπό.
Δενξέρω ω αν έχετε τόσο "μέσον"στη σημερινή Κυβέρνηση,ώστε να νομοθετήσει ειδικά για την Ερμιονίδα και να αδειοδοτήσει
το ΣΜΑ ,η έπαιξαν ρόλο και τα άλλα 22 ΣΜΑ της Περιφέρειας Αττικής.
Αυτό που ξέρω όμως είναι ιότι το ΣΜΑ που η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου σκέφτηκε,οργάνωσε,μελέτησε και χρηματοδότησε,ήταν και είναι ο μοναδικός Δήμος εκτός Αττικής.
Όπως το ότι ,κατά την περίοδο 2014- 2019, ο Δήμος μας ήταν ο πιο πρωτοποριακός Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα των απορριμμάτων.
Ξέρω και πρέπει, ο Δήμοςνα έχει συνέχεια και όλοι να προσπαθούμε για το καλύτερο του Τόπου μας.
Θα περίμενα όμως,ειδικά αυτή τη στιγμή,μετά την απουσία του ανθρώπου,στον οποίο οφείλεται αυτό το έργο,να υπήρχε τουλάχιστον μια εκτενή αναφορά και παραδοχή ,για αυτή την προσπάθεια που έκανε για το καλό του τόπου μας.
Αντί λοιπόν να βγάζετε ανακοινώσεις λέγοντας (τελειώσαμε,-υλοποιήσαμε,-ολοκληρώσαμε,) με μοναδικό σκοπό να οικειοποιηθείτε τα έργα που δε σας ανήκουν θα μπορούσατε να βγάλετε μια λιτή ανακοίνωση περί της έγκρισης του έργου χωρίς να απαξιώνετε τις προσπάθειές όλων μας.
Φυσικά και δεν θα έγραφα αν υπήρχε στη ζωή ο αείμνηστος Δημήτριος Σφυρής
Νοιώθω όμως την ανάγκη, όχι να υποστηρίξω, η να διαφύλαξω τον αγώνα του,αλλά απλά και ανθρώπινα,να δειξω την πραγματικότητα και να αποδώσω την αλήθεια.


ΥΓ.
Πριν προτρέξουν κάποιοι να μιλήσουν για διαδοχές, αντιπαλότητες , κλπ, ενημερώνω ότι θα παραμείνω Δημοτικός Σύμβουλος,για να βοηθήσω κι όχι να αντιπαρατεθώ σε όποια προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates