Social Icons

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Το "μένουμε σπίτι" δεν σημαίνει "πάμε να μείνουμε στο εξοχικό"...


Του δημοσιογράφου Μίλτου Ιωαννίδη.


Ελάτε όλοι στα εξοχικά. Διακοπές είναι. Μη μασάτε. Σε' εσάς θα τύχει άλλωστε; τι είσαστε; τίποτα
γκαντέμηδες;

Δικιά μας είναι η χώρα. Οτι γουστάρουμε κάνουμε. Λογαριασμό δεν δίνουμε.
Άλλωστε ως κλασσικοί... "ελληναράδες" που είμαστε, μας αρέσει ότι απαγορεύεται!
Αν όμως, γίνει καμία στραβή, (βοήθα Παναγιά να μη ζήσουμε την τραγωδία της γειτονικής Ιταλίας), τότε θα διαπιστώσουμε ότι το "μένουμε σπίτι" δεν είναι ένα ακόμη hastag για να μαζεύουμε likes επειδή συμβάλλαμε για να γίνει viral.
Το "μένουμε σπίτι" είναι ένας αγώνας, (ναι ένας κρίσιμος και συλλογικός αγώνας), που αφορά το υπέρτατο αγαθό : Τη δημόσια υγεία. Και αυτό τον αγώνα, είναι αδήριτος ανάγκη να τον δώσουμε και να τον κερδίσουμε όλες και όλοι μαζί.
Με ενότητα και ομοψυχία.
ΟΜΩΣ!
Με την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ σας, με την ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ σας, να μετατρέψετε την "καραντίνα" σε σουλατσάρισμα διακοπών αναψυχής, θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας, την υγεία μας, τις υποδομές μας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (που δίνει την δική του μάχη με ηρωΐσμο και αυτοθυσία για να μας προστατέψει) αλλά και όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται για να μας εξυπηρετήσουν.
Αυτό που ζούμε, δεν είναι πλάκα. Δεν είναι διακοπές. Αυτό που ζούμε, είναι μια παγκόσμια πανδημία, που μπορούμε να τη νικήσουμε!!
Γαμώτο, δεν μας έβαλαν να σκάβουμε ολημερίς και ολονυχτίς. Δεν μας καταδίκασαν σε εξαναγκαστικά έργα. Μας ζήτησαν να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, για να προστατεύσουμε την υγεία μας, τις ευπαθείς ομάδες και το (εύθραυστο) Σύστημα Υγείας της χώρας μας ώστε να μη καταρρεύσει!
Αν δεν συμορφωθούμε και έχουμε διασπορά του ιού, τότε εμείς θα είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι.
Δεν θα μας φταίει το κράτος, επειδή οι ΜΕΘ δεν θα φτάνουν, δεν θα μας φταίει ο Δήμος, επειδή τα σκουπίδια - - και τα μικρόβια που σέρνουν-- θα είναι αμάζευτα, δεν θα φταίει το Κέντρο Υγείας που δεν θα έχει ασθενοφόρα.
Θα φταίμε εμείς και η εγκληματική μας ανευθυνότητα.
Είμαστε μπροστά από τον ιο!
Μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτή την "μάχη" που αφορά την υγεία μας!
Συλλογικά, υπεύθυνα, με πειθαρχία, "μένουμε σπίτι" και με εθνική ομοψυχία προστατεύουμε εμάς, τους γύρω μας και την πατρίδα μας.
Δεν αφορά τον άλλον. Εσένα αφορά! Εμένα αφορά! Όλους μας αφορά!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΥΓ1...
Μη γεμίζεις τα καρότσια στο super market θαρρείς και έχουμε κατοχή! Ψώνισε με μέτρο. Έχει και ο διπλανός σου τις ίδιες ανάγκες με σένα! Έχει και ο διπλανός σου τα ίδια δικαιώματα με σένα!
Μην παραγγέλνεις δέκα δέκα τα αντισηπτικά, τα γάντια και τις προστατευτικές μάσκες. Γιατί αν δεν είναι αυτά τα είδη σε επάρκεια, θα λείψουν κι'απο σένα.
Γενικά, μην είσαι τις πάρτης σου, μη σκέφτεσαι "εγώ να έχω και δεν με νοιάζει αν σου λείψει εσένα".
Πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι σαν μια γροθιά!
ΥΓ2...
Όταν λήξει, ΝΙΚΗΦΟΡΑ, αυτή η περιπέτεια, (και θα λήξει σύντομα), θα διαπιστώσουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας. Εύχομαι, όλοι εμείς που απαρτίζουμε το κοινωνικό σύνολο, να είμαστε μονιασμένοι και να καταπιανόμαστε με πράγματα που έχουν ουσία και αξίζουν.
Ας δώσουμε λοιπόν στις ζωές μας αξία, για να γίνουν ακόμα καλύτερες!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!
Αυτό να θυμάστε....
Α, και τα μάτια σας δεκατέσσερα, ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates