Social Icons

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η "Οδύσσεια" ενός Ερμιονίτη από την Ταΐλάνδη : "Ζητάμε να βρεθεί μια λύση, ώστε να μην εγκλωβιστούμε εδώ. Θέλουμε να γυρίσουμε στην Πατρίδα".

Έκκληση για βοήθεια από την Κυβέρνηση , το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία, απευθύνει ο 39χρονος Ερμιονίτης κ. Αντώνης Αγγελής, που βρίσκεται εγκλωβισμένος στην
Πατάγια της Ταϊλάνδης.
Η" Οδύσσεια του " ξεκίνησε, όταν έλαβε ένα email απο την Αεροπορική Εταιρεία με την οποία θα γυρνούσε στην Ελλάδα, ότι η προγραμματισμένη πτήση της 31ης Μαρτίου απο Μπανγκόκ προς Αθήνα, ακυρώνεται λόγω των εξελίξεων με τον Κορονοΐο.
"Το μόνο που μας είπαν, είναι ότι εντός τριάντα εργάσιμων ημερών, θα μας επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου", λέει χαρακτηριστικά.
Ο 39χρονος συμπατριώτης μας, έφυγε στις 14 Ιανουαρίου από την Ελλάδα με προορισμό την Ταΐλάνδη, τότε που δεν υπήρχε έστω και... υπόνοια ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα, μιας και η απόφαση του ΠΟΥ, να κηρύξει τον Κορονοίο σε παγκόσμια πανδημία, ελήφθη σχεδόν 1,5 μήνα αργότερα.
Όπως ήταν φυσικό, τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί Έλληνες που βρίσκονται στην Ταΐλάνδη, επικοινώνησε με την Ελληνική Πρεσβεία, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση και να μπορέσει να γυρίσει στην Ελλάδα.
"Δεν είχαμε όμως σωστή αντιμετώπιση" λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
"Τους ενημερώσαμε ότι οι πτήσεις μας ακυρώθηκαν και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και μας απάντησαν ότι υπάρχουν εισιτήρια. Τους είπαμε, πως υπάρχουν εισιτήρια αφού οι πτήσεις μας ακυρώθηκαν; και μας ειπώθηκε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο! ".
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές εταιρείες, όπως μας λέει ο κ. Αγγελής, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα ότι θα ακυρωθούν οι πτήσεις, ώστε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες που βρίσκονται εκεί, να μπορέσουν να αλλάξουν τα εισιτήρια για να επιστρέψουν νωρίτερα στην Πατρίδα.
"Εμείς ζητάμε μια λύση από το κράτος. Να μεριμνήσει ώστε να ναυλωθούν αεροπλάνα, ώστε να πληρώσουμε σε λογική τιμή το εισιτήριο και να γυρίσουμε πίσω. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί λήγει η Visa μας και υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούμε εδω" τονίζει.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ"
Ο κ. Αγγελής, αναφερόμενος στον" παγκόσμιο συναγερμό " που έχει σημάνει στον πλανήτη λόγω του κορονοϊου, τονίζει πως είναι καλά στην υγεία του και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και επισημαίνει :
" Στην Ταΐλάνδη τώρα είναι καλοκαίρι. Λόγω λοιπόν των καιρικών συνθηκών και των υψηλών θερμοκρασιών, δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα.
Η Κυβέρνηση της Ταΐλάνδης, έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.
Έχω πληροφορηθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και τα μέτρα που έχουν παρθεί.
Όμως, τόσο εγώ όσο και οι συμπατριώτες μου που είμαστε εδώ, θέλουμε να επαναπατριστούμε.
Είναι αυτονόητο ότι με την επιστροφή μας, θα είμαστε στην διάθεση των υγειονομικών αρχών, ώστε να υποβληθούμε σε εξονυχιστικό έλεγχο και να ακολουθήσουμε όλα τα μέτρα πρόληψης που θα μας υποδειχθούν".
Τέλος, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Αγγελής, κατόρθωσε να βρει εισιτήριο για τις 12 Απριλίου, ωστόσο λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ταΐλάνδη, εύλογα ανησυχεί:
" τι θα γίνει αν αλλάξει η κατάσταση και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, αυστηροποιήσει λόγω του ιου τα μέτρα και κλείσει τα αεροδρόμια; αν δεν βρεθεί μια λύση, θα εγκλωβιστούμε εδώ....".
Ήδη στην Ασιατική χώρα, δεν λειτουργούν οι συγκοινωνίες ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους μετά τις 20.00....
"Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε απο την κυβέρνηση να δώσει μια λύση άμεσα" μας λέει ο κ. Αγγελής.
Ευχόμαστε πάντως, να κυλήσουν όλα ομαλά και να μπορέσει να ταξιδέψει στις 12 Απριλίου στην Πατρίδα του, να επιστρέψει στην οικογένεια του και στους δικούς του ανθρώπους και να λήξει ομαλά αυτή η περιπέτεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους Έλληνες που αγωνιούν και ζητούν βοήθεια απο το Κράτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates