Social Icons

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ετοιμα! Μακροχρόνια στοιχήματα για το Champions League και… τον Ολυμπιακό!

Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη του Champions League, με τη φάση των «16» να
διεξάγεται ως γνωστόν… σπαστά: τέσσερις αγώνες το διήμερο 18-19 Φεβρουαρίου κι άλλοι τόσοι στις 25-26 του ίδιου μήνα. Είναι το κατάλληλο timing να ρίξεις μια ματιά σε μακροχρόνια στοιχήματα: έχεις ήδη μια ασφαλή εικόνα και δυναμική των ομάδων, εν αντιθέσει με την ημέρα της κλήρωσης, μέσα Δεκεμβρίου.

Φυσικά, επιλέγοντας outright picks, υπάρχει και το ανάλογο ρίσκο. Μικρότερο όμως, από ό,τι δύο μήνες νωρίτερα. Αρχή λοιπόν με το… trend: νικητής Champions League 2020 – και όχι μόνο. Προκρίσεις, στον τελικό, στα ημιτελικά κλπ.
Η Λίβερπουλ πετυχαίνει μια Ατλέτικο αγνώριστη, προς το χειρότερο. Η εικόνα της ομάδας του Ντιέγο Σιμεόνε είναι οικτρή εσχάτως, την ώρα που η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει σταματημό αλλά βγάζει και κούραση. Περισσότερους απόντες όμως μάζεψε η Ατλέτι, όχι τυχαίο το ντεφορμάρισμά της. Το ίδιο βράδυ, 18/2, διεξάγεται ίσως η καλύτερη ματσάρα των «16»: Ντόρτμουντ εναντίον Παρί Σεν Ζερμέν. Εξομολογούμαι ότι έχω στην άκρη του μυαλού… αραβική κατάκτηση του τροπαίου φέτος, Παρί ή Σίτι, βλέπω με συμπάθεια τη φετινή της ομάδα αλλά στη Βεστφαλία θα φάει η… μύγα σίδερο.
Η Τότεναμ παίζει με τη Λειψία, η οποία κάνει εξαιρετική πορεία φέτος στην Bundesliga αλλά στην Ευρώπη είναι εμφανώς… αλλιώς. Ετερο ζεύγος της πρώτης εβδομάδας των νοκ άουτ, των… αουτσάιντερ: η Αταλάντα και η Βαλένθια. Κακά τα ψέματα, οι «μπεργκαμάνσκι» παίζουν… μπαλάρα φέτος.
Το δεύτερο σετ αγώνων λαμβάνει χώρα 25-26/2 με, αν μη τι άλλο, μάλλον… μπερδεμένα ζευγάρια στις αποδόσεις Champions League. Κυριότερο φυσικά, αυτό της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έμπαινε καν στην κουβέντα ωστόσο η απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε, η άφιξη του Κίκε Σετιέν και ο τραυματισμός του Λουίς Σουάρες… ας πούμε ότι αύξησε από το 10% στο 20% τις ελπίδες των «παρτενοπέι». Ανάλογο το σετ και στο Τσέλσι – Μπάγερν. Οι Βαυαροί μπήκαν άσχημα στη σεζόν όμως σαν κάτι να δείχνουν, μια βελτίωση, μια μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μετά τη διακοπή.
Την Τετάρτη 26/2 διεξάγεται το πρώτο από τα δύο ματς του κορυφαίου, από πλευράς ονομάτων, ζευγαριού των «16»: Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ενόσω εργαζόταν στην Ισπανία είχε πάρει τον αέρα της Ρεάλ, η οποία ίσως πάρει τον τίτλο στην Primera αλλά για την Ευρώπη δεν πείθει τόσο. Και, τέλος, Λιόν – Γιουβέντους. Η Γιούβε είναι… θηρίο, διψασμένη να ρεφάρει απώλειες άλλων ετών: το γυροφέρνει, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάει και φέτος στον τελικό αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Μαουρίτσιο Σάρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates