Social Icons

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Απάντηση στην καταγγελία του Άρατου Κιάτου και την απόφαση της ΕΣΚΑΚ εξέδωσε η ομάδα του Α.Ο.Κορωνίς Λυγουριού.

Απάντηση στην καταγγελία της ομάδας του Άρατου Κιάτου αλλά και την απόφαση της
ΕΣΚΑΚ εξέδωσε αργά το βράδυ η ομάδα του Α.Ο.Κορωνίς Λυγουριού .

Συγκεκριμένα η ΕΣΚΑΚ με αφορμή τα όσα κατήγγειλε η ομάδα του Άρατου Κιάτου με απόφασή της  την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου και αρ. πρωτ. 269 αναφέρει :

Κύριε πρόεδρε 
Μετά τα γεγονότα που έχουν συμβεί στο γήπεδο σας ως γηπεδούχο σωματείο , είμαστε υποχρεωμένοι , εφόσον στην πόλη σας δεν υπάρχουν επίσημοι κριτές καλαθοσφαίρισης να ορίσουμε εμείς κριτές  από τον Σύνδεσμο Ανατολικής Πελοποννήσου. 
Στου επόμενους αγώνες που θα είστε γηπεδούχοι θα ορίζονται   δύο (2) κριτές για την διεξαγωγή των αγώνων. 
Μαζί σας υποβάλουμε την έκθεση των διαιτητών του αγώνα  Α1 Ανδρών Α.Ο.ΚΟΡΩΝΙΣ-ΑΡΑΤΟΣ 1893 ΑΟ ΚΙΑΤΟΥ που έγινε στις 28/12/2019 αλλά και την καταγγελία του σωματείου  ΑΡΑΤΟΣ 1893 ΑΟ ΚΙΑΤΟΥ.


Διαβάστε την  απάντηση του Α.Ο.Κορωνίς  


                             ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡΑΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΣΚΑΚ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 269


   Καταρχάς σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας. Μελετήσαμε την  καταγγελία του Α.Ο. ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ, την έκθεση των διαιτητών καθώς και την απόφαση της ΕΣΚΑΚ για ορισμό επίσημων κριτών για τους επόμενους αγώνες στα εντός έδρας παιχνίδια μας. Σε σχέση με τα ανωτέρω έχουμε τις εξής παρατηρήσεις:


1. Σε κάθε αγώνα εντός έδρας η ομάδα μας πάντα ζητάει τη συμβολή και την παρουσία ενός παράγοντα της αντίπαλης ομάδας στη γραμματεία για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις. Αυτό ζητήθηκε από τον κ. Α. Κοντογιαννόπουλο ο οποίος ήταν σημειωτής  καθώς και από τους διαιτητές του αγώνα ΚΟΡΩΝΙΣ-ΑΡΑΤΟΥ, το οποίο επιβεβαιώνεται και από την έκθεσή τους. Ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας απάντησε ‘’Δεν έχω διαθέσιμο άτομο και είμαστε ίσα ίσα’’. 

2.Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητηθεί η  λειτουργία της γραμματείας παρόλο που αποτελείται σχεδόν πάντα από τα ίδια άτομα. Ο κ. Α. Κοντογιαννόπουλος είναι πάντα παρόν τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια , σε περισσότερα από 25 παιχνίδια και ποτέ δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες προς το πρόσωπό του και προς το σωματείο μας. Μήπως αυτό συνέβη τώρα λόγω των συνεχών κακών αποτελεσμάτων της ομάδας του Κιάτου, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο προπονητής που είναι ουσιαστικά ο μοναδικός καταγγέλλων, προασπίζοντας τη θέση του απέναντι στη διοίκηση και τους παίχτες του;.

3. Πολύ κρίσιμο για την αξιοπιστία της γραμματείας, σε αντίθεση με τη καταγγελία, είναι η απόφασή της να ακυρώσει ως εκπρόθεσμο το τελευταίο τρίποντο της ομάδας  ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΣ, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση  εις βάρος της ομάδας μας. Αυτό επιβεβαιώνεται  και στην έκθεση των διαιτητών . (Δεν τολμούμε να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε εάν η γραμματεία αποφάσιζε ότι το καλάθι είναι εμπρόθεσμο μετά την ερώτηση των διαιτητών).

4. Σε κάθε φάουλ παικτών αναφερόταν και με καρτέλες αλλά και προφορικά ο αριθμός των παραβάσεων του κάθε παίκτη. Ύστερα δε από την πρώτη κι όλας παρατήρηση των διαιτητών έγινε πιο έντονη και με μεγαλύτερη έμφαση για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις. Παρόλα αυτά ο προπονητής  του ΑΡΑΤΟΥ (απελπιστικά μόνος) αδυνατούσε να παρακολουθήσει τις πληροφορίες απ΄τη γραμματεία με αποτέλεσμα διαρκώς να διαμαρτύρεται φραστικά προς την γραμματεία και τους διαιτητές και οδήγησε την ομάδα του σε συνεχόμενα λάθη. Προς επίρρωση των παραπάνω ήρθε η τεχνική ποινή στον προπονητή του ΑΡΑΤΟΥ από τους διαιτητές μετά από την εξύβριση τους από τον ίδιο. (Γεγονός που δυστυχώς  δεν αναφέρουν οι διαιτητές στην έκθεσή τους).

5. Γίνεται αναφορά στον παίκτη της ομάδας μας Ι. Κοντογιαννόπουλο σε σχέση με το ήθος του και την ακεραιότητά του. Ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί κόσμημα για την ομάδα μας και ποτέ δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα εντός και εκτός γηπέδου. Το ίδιο βέβαια ισχύει για όλους τους αθλητές μας. Σε ότι αφορά την διαιτητική του ιδιότητα  ήταν  από τους λίγους  πιστοποιημένους διαιτητές εθνικής κατηγορίας. Προς τιμήν του δε, όταν υπηρετούσε ως διαιτητής αρνήθηκε να συμμετέχει στην ομάδα μας ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα ανεξαρτήτου κατηγορίας ως παίκτης. Ποτέ δεν σφύριξε ως διαιτητής αγώνα της αντρικής ομάδας μας θεωρώντας το μη ηθικό. Να θυμίσουμε εδώ ότι στον αγώνα που κρινόταν πέρυσι η παραμονή της ομάδας μας  στην κατηγορία που τυχαία ήταν με τον Άρατο Κιάτου είχε επιλεγεί ως διαιτητής άτομο κάτοικος Κιάτου. Αυτό δείχνει την  άνιση αντιμετώπιση του σωματείου μας από την ένωση  σωματείων καλαθοσφαίρισης  Αργολίδας – Κορινθίας και τον πρόεδρό της κ. Αγγελόπουλο. Απόδειξη δε για ακόμα μια φορά της άνισης αντιμετώπισης είναι και η απόφαση της ΕΣΚΑΚ και του προέδρου της να ορίζει από δω και στο εξής και μόνο για το σωματείο μας (πράξη ανήθικη και οικονομικά επιζήμια για το μικρό σύλλογο μας) επίσημους κριτές καλαθοσφαίρισης από τον σύνδεσμο ανατολικής Πελοποννήσου. 

Η σωστή απόφαση κύριε πρόεδρε θα ήταν να κληθούμε πρώτα για απολογία και μετά να αποφασίζατε. Θα έπρεπε δε η απόφαση αυτή να ισχύει για όλες τις ομάδες. Από δω και στο εξής απαιτούμε και εμείς σε όλους τους εκτός έδρας αγώνες μας να υπάρχει γραμματεία με επίσημους κριτές του σωματείου Ανατολικής Πελοποννήσου.
Τέλος, επειδή γίνεται προσβλητική αναφορά στον τόπο μας και στους κατοίκους του από τον ΑΡΑΤΟ ΚΙΑΤΟΥ ως ‘’ζούγκλα’’, θα θέλαμε να πάρετε πίσω τους χαρακτηρισμούς αυτούς. Δεν έγινε εναντίον της ομάδας σας όπως και ποτέ εναντίον καμίας άλλης ομάδας επίθεση με απειλές ή ύβρεις. Στο τέλος χειροκροτήθηκε η ομάδα σας όπως και όλες οι ομάδες που έχουν παίξει στο γήπεδο μας. 
Ευχόμαστε σε όλους να γεμίζουν τα γήπεδά τους όπως γεμίζει και το δικό μας με φιλάθλους  που αγαπούν και παθιάζονται για την ομάδα τους αλλά πάνω απ’όλα σέβονται και τους αντιπάλους.


                                                                                                          Α.Ο ΚΟΡΩΝΙΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates