Social Icons

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Δήλωση του Ραψωμανιώτη στο argonafplia.gr για τα απορρίμματα.

Πηγη : argonafplia.gr -Μιχάλης Καζάς 

Η εταιρία που χρόνια τώρα παίρνει τα απορρίμματα από πολλούς δήμους της
Πελοποννήσου και κάνει σε κάποιο βαθμό επεξεργασία στις ποσότητες αυτές είναι ο Όμιλος Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη Ι.Κ.Ε. Είναι η μόνη εταιρία με άδεια ΚΔΑΥ στην περιοχή μας και είναι αυτή που φόρτωνε και μετέφερε τα απορρίμματα της Ερμιονίδας για χρόνια και μέχρι την προχθεσινή ημέρα της σύλληψης του δημάρχου και των δημοτικών υπαλλήλων της Ερμιονίδας.
Είτε καλώς, είτε για κάποιους κακώς, αυτή η εταιρία είναι μονόδρομος αυτή την στιγμή και τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ.

Σήμερα η κατάσταση στην Ερμιονίδα είναι οικτρή. Η απόφαση του περιφερειάρχη να κλείσει το σημείο μεταφόρτωσης στο Κρανίδι θα ήταν σωστή αν είχε υποδείξει πρώτα άλλη μέθοδο για την απόθεση των απορριμμάτων. Η Ερμιονίδα όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι της Πελοποννήσου είναι θύμα της ανυπαρξίας ουσιαστικής πολιτικής από το Κράτος και τώρα και πριν από αυτή την δημοτική αρχή.
Ενώ λοιπόν συζητιέται σήμερα να χαρακτηριστεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Ερμιονίδας για να διευκολυνθεί η συγκομιδή των σκουπιδιών κανένας δεν μας λέει ποιος ακόμη και σε αυτή την έκτακτη περίσταση θα μεταφέρει τα απορρίμματα έξω από την Ερμιονίδα.
Έχοντας κατά νου όλο αυτό το σκεπτικό επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Ραψωματιώτη και είχαμε μαζί του ένα ενδιαφέροντα διάλογο.
O Δημήτρης Ραψωματιώτης είναι έντονα προβληματισμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ερμιονίδα.
Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία, ο κ. Ραψωματιώτης μας είπε:
“Η σωρεία  των καταγγελιών και η μη διαλογή στην πηγή πως θα αντιμετωπιστούν ;
Έγινε προσπάθεια να δοθεί μια λύση, η οποία όμως μπορεί να βοηθήσει πρόσκαιρα και μάλλον στη συνέχεια θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.
Δυστυχώς δεν ρωτηθήκαμε, ούτε και ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία αυτή, παρόλο που αφορούσε μόνο εμάς. Θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε για να δοθεί οριστική λύση που θα μπορούσε να διαρκέσει έως την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης από την Περιφέρεια.
Τώρα μάλλον ξεκινά άλλος ένας κύκλος προβλημάτων.
Τη Δευτέρα θα επισκεφτώ την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, στο Ναύπλιο, να ενημερωθώ και στη συνέχεια τον Δήμο Ερμιονίδας να συζητήσω και να ενημερωθώ τι ακριβώς έχει γίνει και ποιες είναι οι συνολικές διαθέσεις.
Θα πρέπει να εξετάσουμε από κοινού την δυνατότητα και τον τρόπο της διαδικασίας μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου.
Τότε και μόνο τότε θα αποφασίσουμε, ως εταιρεία για την όποια συνέχεια.
Αξία για όλους μας έχει να υπάρξει οριστικά λύση και όχι μια πρόσκαιρη, ολίγων ημερών και με προβλήματα από την αρχή.”
Και τα ερωτήματα τα δικά μας, είναι:
Πως ξαφνικά η σωρεία των παραβάσεων και η παράνομη διαχείριση γίνονται όλα νόμιμα, σωστά και με υπογραφές;
Θα αρχίσει τελικά η μεταφόρτωση και που;
Τα θέματα των απορριμμάτων δεν λύνονται εύκολα. Αυτό της Ερμιονίδας, που προς τιμή της δεν έχει και χωματερές, είναι τεράστιο. Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή με λάθος τακτική μεγάλωσε το πρόβλημα. Διότι και αν ακόμη βρει τρόπο και χώρο για την μεταφόρτωση κανένας δεν γνωρίζει αν θα βρεθεί φορέας για να μεταφέρει τα απορρίμματα και μάλιστα με νόμιμο τρόπο.
Την Δευτέρα στο περιφερειακό Συμβούλιο που θα συζητηθεί η επερώτηση του Ερμιονίτη περιφερειακού Συμβούλου Τάσου Γανώση ίσως μάθουμε κάτι παραπάνω και φυσικά το πως ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θα λύσει τον Γόρδιο Δεσμό των απορριμμάτων της Ερμιονίδας. Έπονται όλοι οι άλλοι δήμοι που εντελώς παράνομα διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους χρόνια τώρα.

- Advertisement -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates