Social Icons

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΣΔΑ Τρίπολης-Α.Ο.Ερμιονίδας 70-69

ΠΗΓΗ : www.contraepithesi.gr


Αγωνιστική δράση ήταν προγραμματισμένη το απόγευμα της Κυριακής 22/12 για την Γ’
Εθνική κατηγορία μπάσκετ με την διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής και ο Σύλλογος Δρομέων καλούνταν στο ντέρμπι των «ουραγών» να φιλοξενήσει στην Αρκαδική πρωτεύουσα την ομάδα του ΑΟ Ερμιόνης. Μια συνάντηση στην οποία οι «κυανοκίτρινοι» ήθελαν να φτάσουν στην πρώτη τους φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Σε αγωνιστικό επίπεδο το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης οι Δρομείς μετά από μια αρκετά καλή κατά διαστήματα παρουσία κατάφεραν να φτάσουν στη πρώτη νίκη την τρέχουσα σεζόν με 70-69 μετά από εύστοχο καλάθι του Γιώργου Μπαλή 8’’ πριν το φινάλε. Οι Δρομείς είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο από το φινάλε της γ’ περιόδου και ύστερα το ματς εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι με εναλλαγή στο προβάδισμα και δραματική εξέλιξη. Στο φινάλε οι Δρομείς κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα σημαντικά λάθη των «φιλοξενούμενων» στις τελευταίες επιθέσεις και με κρίσιμους πόντους να φτάσουν στην πρώτη φετινή τους νίκη.


Κακό ξεκίνημα, ουσιαστική αντίδραση από τους Δρομείς…
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα του Συλλόγου Δρομέων να ξεκινάει «μουδιασμένα», την ώρα που με μεγαλύτερο πάθος η ομάδα της Αργολίδας κατάφερε να βρει πόντους στην επίθεση και να προηγηθεί με 3-9 στα 06’10. Κάπου εκεί ωστόσο οι Δρομείς ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση και κυριάρχησαν στο παρκέ, καταφέρνοντας μέχρι το φινάλε της α’ περιόδου να κρατήσουν τον ΑΟ Ερμιόνης μόλις στους δύο πόντους. Έτσι με επί μέρους σκορ 17-2 οι «κυανοκίτρινοι» έκλεισαν το α’ δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-11.
Λύσεις στην επίθεση, αποτελεσματικότητα στην άμυνα και έλεγχος των ριμπάουντ επέτρεψαν στους παίκτες του Ηλία Μπαλή όχι μόνο να προηγηθούν, αλλά να πάρουν και αξιόλογο προβάδισμα στο σκορ.

Ανάλογη συνέχεια και στο β’ δεκάλεπτο…

Οι Δρομείς συνέχισαν εξίσου αποτελεσματικά και στην συνέχεια της αναμέτρησης καταφέρνοντας να αυξήσουν το προβάδισμα σε 24-11 στα 07’20 της β’ περιόδου. Οι «γηπεδούχοι» είχαν καταφέρει να κρατήσουν για 08’50’’ την ομάδα της Αργολίδας χωρίς πόντο στο ματς. Παράλληλα κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα επί μέρους σκορ 21-2, με το οποίο έδειξαν να ελέγχουν ουσιαστικά το ματς.
Οι «γηπεδούχοι» με λύσεις στην επίθεση ακόμη και απέναντι στην άμυνα ζώνης του αντιπάλου, κατάφερε να διατηρεί την πρωτοπορία με αξιόλογη διαφορά ασφαλείας. Στο 30-16 το σκορ στα 04’40 και στο 32-21 λίγο αργότερα στα 02’51. Κάποια πρώτα αμυντικά λάθη του Συλλόγου Δρομέων στο φινάλε και μια πρώτη αντίδραση στο παρκέ των «φιλοξενούμενων» έκλεισε κάπως την διαφορά με το 39-29 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Σταδιακή επιστροφή της Ερμιόνης στο ματς…

Στην επανάληψη ο ΑΟ Ερμιόνης μπήκε δυνατά στο παρκέ και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα της Τρίπολης. Καταφέρνοντας να μειώσει σε 41-34 στα 08’40 της γ’ περιόδου. Οι «γηπεδούχοι» ωστόσο κατάφεραν με ψυχραιμία να βρουν λύσεις στην επίθεση σε ικανοποιητικό βαθμό προστατεύοντας το σημαντικό προβάδισμα με 47-34 στα 08’01. Σταδιακά από τα μισά της γ’ περιόδου ωστόσο τα αμυντικά λάθη του συλλόγου της Τρίπολης έπαιξαν ρόλο ώστε η αντίπαλη ομάδα να βρει διαδοχικές λύσεις μειώνοντας σταδιακά τη διαφορά στο σκορ. Στο 49-40 το σκορ στα 06’30 και στο 51-44 στα 04’35.
Αποκορύφωμα στην αντίδραση του ΑΟ Ερμιόνης αποτέλεσε το φινάλε του γ’ δεκαλέπτου στο οποίο με ένα έμμεσο και δύο άμεσα τρίποντα οι «φιλοξενούμενοι» μετέτρεψαν το 58-50 στα 01’43 σε 58-59 στο φινάλε της περιόδου!

Συναρπαστικό ντέρμπι το τελευταίο δεκάλεπτο…

Με την πολύ κακή αντίδραση του Δρομέα στο φινάλε της γ’ περιόδου, η ομάδα της Αργολίδας είχε «επιστρέψει» για τα καλά στο ματς. Πλέον η τέταρτη περίοδο είχε δραματική εξέλιξη με τους Δρομείς να κυνηγούν στο σκορ έστω και με πολύ μικρές διαφορές. Στο 60-62 το σκορ στα 08’51 και στο 63-65 στα 04’53. Τα αμυντικά λάθη δεν έλειψαν ούτε στο τέλος για τους «Αρκάδες» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανακτήσουν το προβάδισμα. Θα μπορούσαν μάλιστα να «στοιχίσουν ακριβά», αν δεν έρχονταν σε φινάλε δύο πολύ κρίσιμα καλάθια του Γιώργου Μπαλή, δύο κακές και μια λάθος επίθεση για τους «φιλοξενούμενους» που επέτρεψε τελικά στους Δρομείς να γυρίσουν το ματς. Στα 00’08’’ ωστόσο το καλάθι του Μπαλή ήταν μισή νίκη, για να ακολουθήσει η σωστή αντίδραση στο φινάλε, εξασφαλίζοντας το πρώτο φετινό ροζ φύλλο αγώνος και την πρώτη νίκη για τους Δρομείς με 70-69 σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών στην ιστορία του συλλόγου!
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 22/12/2019 (17:00).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κανελλόπουλος, Τσακιράκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-11 (Α’), 39-29 (Β’), 58-59 (Γ’), 70-69 (Δ’).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Ηλίας Μπαλής, Βασίλης Αλικάκος): Χατζόπουλος 10, Καλούλης 5(1), Παππάς, Νταγιάντης 7(2), Μικρός, Μπαλής 23(2), Σινανάι 5(1), Σπυράκος 4(1), Μπουρής 7(2), Καρλής 2, Αγγουράς 7.
Α.Ο. ΕΡΜΙΟΝΗΣ (Α. Καλαϊτζάκης, Ι. Σκορδής): Ευστρατίου, Αγγελής 21(5), Χασά 6, Γκολέμης 6(1), Κεφαλάς 9(2), Προσίλης, Ευστρατίου 1, Κοριζής 14, Σαρίκας 12.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates