Social Icons

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

16 χρόνια αήττητη η Γιούβε στη Ρώμη, ντέρμπι με… ιστορία στο Μάντσεστερ

Στο Νησί, η Λίβερπουλ έφτασε τα 32 σερί ματς αήττητη, κάποια στιγμή θα έρθει και η
ήττα. Κομμάτι δύσκολο στο Μπόρνμουθ όμως, ενάντια σε μια ντεφορμέ ομάδα, ίσως στα επόμενα, με Γουότφορντ μέσα ή με Λέστερ έξω (στην Boxing Day).

Στα του ντέρμπι του Μάντσεστερ, υπάρχει κι ένας… μύθος για το περιβόητο «τακουνάκι» του υποβιβασμού της Γιουνάιτεντ, από την ήττα με 1-0 από τη Σίτι και σκόρερ τον Ντένις Λο, στις 27 Απριλίου 1974. Ο οποίος Λο είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 1968 με τη ManUtd και είχε γράψει τη δική του ιστορία με τον σύλλογο.
Δεν ήταν όμως ακριβώς έτσι. Για να παρέμεινε η Γιουνάιτεντ στην κατηγορία, πέρα από τη δική της νίκη, ήθελε ήττα της Μπέρμιγχαμ στο δικό της παιχνίδι, κάτι που δεν συνέβη ποτέ, απλά ο Λο έβαλε την τελευταία… μαχαιριά. Φυσικά δεν πανηγύρισε, γι' αυτό ζήτησε αλλαγή αμέσως μετά.
Στα της παράδοσης, καίτοι η Σίτι είναι κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια, έχει νικήσει στα τέσσερα (μόνο) εκ των τελευταίων δέκα και στις δύο έδρες.
Στην Ιταλία, εμείς… η Ιντερ θα γίνουμε Λάτσιο για δύο ώρες. Καυτή επιθετικά εσχάτως, ενάντια σε μια Γιουβέντους που δεν έχει τη σταθερότητα παλιών ετών, δείχνει να έχει χάσει και τη ρέντα (aka κ@λ@φαρδία) της. Αλλά κι εμείς χθες με τη Ρόμα, μαντάρα (0-0)… Επίσης, κρατήστε και το ματς… σαν χθες, 6 Δεκεμβρίου 2003: Λάτσιο – Γιουβέντους 2-0 με τέρματα από τους παιχταράδες της εποχής, Μπερνάντο Κοράντι και Στέφανο Φιόρε, οι «λατσιάλι» του Ρομπέρτο Μαντσίνι έπαιζαν μάλιστα και με Αλμπερτίνι, Νέγκρο, Σταμ, Μιχαΐλοβιτς και Μούτσι. Τον Μαρσέλο Λίπι είχαν οι «μπιανκονέρι» με Νέντβεντ, Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο, Τιράμ και άλλες.. δημοκρατικές δυνάμεις. Τότε λοιπόν ηττήθηκε για τελευταία φορά στο «Ολίμπικο» από τη Λάτσιο η Γιούβε, έκτοτε… 0-3-12! Χμ, ιντριγκάρει το άτιμο. Επιλογή το… goal combo, σκοραρίσματος εκατέρωθεν και τουλάχιστον 3 γκολάκια στο ματς, διπλασιάζει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates