Social Icons

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ο τ.Πρέσβης της Ελλάδας στην Γερμανία Δημήτρης Ράλλης στην Ερμιόνη.

Μία ξεχωριστή προσωπικότητα  παραβρέθηκε την Παρασκευή  στον εορτασμό των Παμμέγιστων
Ταξιαρχών Πολιούχων της πόλης της  Ερμιόνης . Πρόκειται για τον Έλληνα Πρέσβη Δημήτρη Ράλλη  ο οποίος απόγονος του Ερμιονίτη Ήρωα Σταμάτη Μήτσα και της μεγάλης των Ελλήνων οικογένειας Ράλλη .  Στην φωτογραφία τον βλέπουμε με τον Ερμιονίτη περιφερειακό σύμβουλο Αναστάσιο Γανώνη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ιωσήφ Γανώση. 
Ο Δημήτρης Ράλλης ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρέσβης στο Βερολίνο, το Μάιο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2013 .
Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα η Deutsche Welle ο Δημήτρης Ράλλης ανέλαβε ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρέσβης στο Βερολίνο, το Μάιο του 2010, δηλαδή σε μια στιγμή όπου οι ελληνική κρίση είχε αρχίσει να παίρνει δραματικές διαστάσεις. Ο κ. Ράλλης θυμάται: “Η πρώτη μεγάλη δυσκολία την οποία συνάντησα ήταν ο χείμαρρος των αρνητικών επικρίσεων για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Επρόκειτο για επικρίσεις που σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό ήταν αδικαιολόγητες.” 
Τις επικρίσεις αυτές τις δέχονταν κυρίως από απλούς Γερμανούς πολίτες, είτε τηλεφωνικώς, είτε με e-mail, είτε ακόμη και στο δρόμο καθώς χάρη στις συχνές του εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης είχε γίνει αναγνωρίσιμος. Βέβαια και παλιότερα ως Έλληνας πρέσβης στην Κύπρο είχε βιώσει την εμπειρία να είναι ευρύτερα γνωστός στην κοινή γνώμη, αλλά αυτό που έζησε στη Γερμανία ήταν πρωτόγνωρο.
Στη διπλωματική γλώσσα, την οποία άριστα κατέχει ο κ. Ράλλης, κάνει λόγο για “δύσκολες φάσεις” τις οποίες πέρασε και για καταστάσεις που “δεν ήταν πάντα απλές”. Πρόθεσή του έναντι των συνομιλητών του ήταν πάντα να ‘δώσει να καταλάβουν όσο γίνεται καλύτερα τις παραμέτρους που επηρεάζουν την κατάσταση στην Ελλάδα και τις τεράστιες προσπάθειες και θυσίες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός.”
Λίγες ημέρες πριν τελειώσει η θητεία του ως πρέσβης του απονέμεται παράσημο. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Γερμανία δίνει διακρίσεις με το σταγονόμετρο, πολύ περισσότερο όταν η απονομή γίνεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτής ακριβώς της ιδιαίτερης μεταχείρισης έτυχε ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης στο τέλος της θητείας του. 
Κατά την παρασημοφόρηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ, αιτιολογώντας την απονομή του ‘Μέγα Σταυρού της Αξίας του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας’, τόνισε ότι γίνεται “σε αναγνώριση της ιδιαίτερης συμβολής του κ. Ράλλη στη βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων κατά της διάρκειας της θητείας του στο Βερολίνο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates