Social Icons

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Βασίλης Γ. Σιδέρης : Συνεχίστε στον δρόμο που χαράξαμε στον αθλητισμό χωρίς μηδενισμούς και ρεβανσισμό

Μ’ έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις δηλώσεις του
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, αναφορικά με την απουσία έργων στον αθλητικό τομέα από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας.

Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ.Περιφερειάρχης να μάθει για το τεράστιο αθλητικό πρόγραμμα που έλαβε σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου από τη διοίκηση του Πέτρου Τατούλη, που σε συνεργασία με Δήμους και σωματεία έχει αλλάξει τον αθλητικό χάρτη της Περιφέρειάς μας.
Η Περιφέρεια δεν έχει ως ρόλο ν' ασχολείται με τις επιδόσεις των αθλητών σε οποιοδήποτε άθλημα, αλλά σκοπός σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους και τα σωματεία είναι η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων ή η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων (γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά γήπεδα,κολυμβητήρια, κλπ) έτσι ώστε οι αθλητές και αθλήτριες να έχουν όλα εκείνα τα εφόδια για να καταφέρουν να αυξήσουν τις επιδόσεις τους. 
Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια πανελλαδικά  που πήρε την πρωτοβουλία και εκπόνησε αθλητικό πρόγραμμα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων ή ακόμα και την δημιουργία νέων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους, τ' αθλητικά σωματεία και τις τοπικές κοινωνίες δείχνοντας έτσι την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας για τον αθλητισμό. 
Θα θέλαμε  λοιπόν να ενημερώσουμε τη νέα Περιφερειακή αρχή αλλά και τους πολίτες της Π.Ε Αργολίδας για το τεράστιο έργο που αφήνουμε παρακαταθήκη, συνολικής αξίας 4.600.000 ευρώ, κάνοντας παρεμβάσεις βελτίωσης σε αγωνιστικούς χώρους ή δημιουργία νέων σε είκοσι δύο (22) γήπεδα. 


Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Π.Ε  Αργολίδας  
   
Υποέργο 1: Κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων . Έγινε η αγορά του οικοπέδου (συνολικό εμβαδόν  23 στρέμματα) στη περιοχή της Νέας Τίρυνθας.    
Υποέργο 2: Βελτίωση αγωνιστικής  επιφάνειας των γηπέδων Τολού, Αγίου Δημητρίου(Μετόχι), Ανυφίου και Φιχτίων με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού  1.040.000 ευρώ,μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τελείωσε από τον προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής των γηπέδων με την ανάδοχο εταιρία.
Υποέργο 3: Βελτίωση αγωνιστικής  επιφάνειας των γηπέδων Μυκηνών και Μαλανδρενίου με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Δημοπρατήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019.
Υποέργο 4: Προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα των γηπέδων Ερμιόνης και Πορτοχελίου συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων . Βρίσκεται στην επιτροπή προμηθειών προς δημοπράτηση.
Υποέργο 5: Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για τα γήπεδα Πορτοχελίου, Ηλιοκάστρου και Νέας Επιδαύρου συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ,μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων . Άμεσα θα υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής με την ανάδοχο εταιρεία. 
Υποέργο 6: Βελτίωση αγωνιστικής  επιφάνειας των γηπέδων Νέου Ηραίου(Χώνικας) και του γηπέδου 5χ5 στα Μπόρσας με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ,μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καθώς και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπολείπεται η έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης από το Δήμο Άργους- Μυκηνών.
Υποέργο 7: Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο Λιμνών συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καθώς και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπολείπεται η έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης από το Δήμο Άργους- Μυκηνών.
Υποέργο 8: Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων για το γήπεδο καλαθοσφαίρισης  της Νέας Κίου συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καθώς και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπολείπεται η έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης από το Δήμο Άργους- Μυκηνών.
Υποέργο 9: Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για το γήπεδο Κοιλάδας συνολικού προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ερμιονίδας. 
Υποέργο 10: Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα των Διδύμων και των Φιχτίων συνολικού προϋπολογισμού 69.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ερμιονίδας και υπολείπεται η έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης  από το Δήμο Άργους-Μυκηνών για τα αποδυτήρια του γηπέδου των Φιχτίων.
Υποέργο 11: Προμήθεια και αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα του γηπέδου 5χ5 στην Παλαιά Επίδαυρο συνολικού προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων . Βρίσκεται στην επιτροπή προμηθειών προς δημοπράτηση.
Υποέργο 12: Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ναυπλιέων.
Υποέργο 13: Συντήρηση και αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου της Αγίας Τριάδας συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Έχει εγκριθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από το Δήμο Ναυπλιέων. Δημοπρατήθηκε και προέκυψε ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου.

Υ. Γ. : Ευχόμαστε η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας, έστω και ετεροχρονισμένα ν' αναγνωρίσει την δουλειά που έχει γίνει και να συνεχίσει στον δρόμο των έργων και της ανάπτυξης που χάραξε η Νέα Πελοπόννησος. Αν επιλέξει τον ρεβανσισμό, με απεντάξεις και καθυστερήσεις έργων που έχουν σχολαστικά σχεδιαστεί και στρατηγικά προγραμματιστεί, σε βάρος του αθλητισμού και των πολιτών της Πελοποννήσου, θα μας βρει απέναντί της. 
  
                                                  Βασίλης Γ. Σιδέρης
                                   Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates