Social Icons

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Η τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής Ερμιονίδας (Φωτό-Βίντεο).

Πλήθος κόσμου, από όλες τις κοινωνικές τάξεις και τους χώρους, συγκεντρώθηκε την
Κυριακή το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου  για να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου και των νέων Κοινοτήτων της Ερμιονίδας
Σε μία εντυπωσιακή  προσέλευση χωρίς προηγούμενο για την Ερμιονίδα  γεγονός που αποτελεί και ένδειξη όχι μόνο της ανταπόκρισης που έχει η εκλογή Γεωργόπουλου  στους πολίτες της Ερμιονίδας  αλλά και των αυξημένων προσδοκιών που έχουν αναπτύξει έναντι της νέας δημοτικής αρχής, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η ομιλία – χαιρετισμός του νέου δημάρχου, που έδωσε και το πρώτο δείγμα των προθέσεών του, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε λάβει.
Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Ερμιονίδας  κ. Γιάννης Γεωργόπουλος  ανέφερε τα εξής:


« Σεβαστοί Πατέρες, κύριοι βουλευτές, κυρίες και κύριοι πολιτευτές, κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι , κύριοι δήμαρχοι , κυρίες και κύριοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, φίλες και φίλοι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους ;από καρδιάς , για την παρουσία σας εδώ απόψε, στην τελετή της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής  αρχής πού μόλις τελέσαμε . Μιάς σύντομης και λιτής διαδικασίας , όπως προβλέπεται από τον κώδικα , αλλά με τόσο σημαντικά και ουσιαστικά μηνύματα ευθύνης και σεβασμού για όλους μας. Μετά από την εκλογική διαδικασία  του Μαΐου και το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των εκλογών, ερχόμαστε σήμερα να δώσουμε όρκο τιμής  και ευθύνης, απέναντι σε όλους εσάς, στους δημότες μας, στους νόμους και στους θεσμούς αυτού του κράτους , πού καλούμαστε να υπηρετήσουμε .

Ερχόμαστε να εργαστούμε σκληρά . έντιμα, χωρίς σκοπιμότητες, μακριά από κάθε ιδιοτέλεια ή προσωπικό συμφέρον , τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου , αυτά τα χαρακτηριστικά αναδείξαμε σε όλη την προεκλογική μας εκστρατεία και για αυτά επιλεγήκαμε από εσάς, για την υπέρτατη  αυτή σημερινή μας στιγμή.
Φίλες και φίλη το δυσχερές οικονομικό   και κοινωνικό περιβάλλον πού ζούμε σήμερα , που δημιουργεί σε όλους μας ιδιαίτερους προβληματισμούς ανασφάλειες και ανησυχίες για το μέλλον. Ο σημερινός ρόλος όλων εμάς , πού ερχόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης αυτού του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια , δεν είναι σε καμία περίπτωση απλός και μονοδιάστατος .Τα προβλήματα ποικίλουν.  Δηλώνουμε όμως έτοιμοι. Και θα ανταποκριθούμε στα προβλήματα και θα δώσουμε λύσεις τις οποίες έχει ανάγκη η Ερμιονίδα μας . Η αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός που το σύνταγμα καθιερώνεται ως ο εγγύτερος φορέας διοίκησης στον πολίτη. Είναι ο θεσμός πού πάντα ερχόταν να καλύψει ανάγκες σε υποδομές, σε υπηρεσίες, σε κοινωνική προσφορά για τις οποίες το απρόσωπο κράτος  αδυνατούσε και αδυνατεί να παρέχει. Όλα αυτά πού πλέον για ένα πολίτη είναι αυτονόητα στην καθημερινότητά του , είναι για εμάς ζητούμενο.
Η καθαριότητα , ο ευπρεπισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση,, ο ηλεκτροφωτισμός, η σχολική στέγη, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις πολιτισμού, οι κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές και άλλα πολλά. Είναι ζητούμε να για ένα σύγχρονο δήμο και προαπαιτούμενες παροχές στο δημότη, στον κάτοικο , στον επισκέπτη, ζητήματα που διαχρονικά παρουσιάζουν ελλείμματα, πού αναζητούν λύσεις , που επιζητούν βελτιώσεις και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να πιστώνονται με επιπλέον χρόνο από τους δημότες. Όλα αυτά αγαπητοί συνάδελφοι , παλαιοί αλλά και ειδικότερα νέοι , πού ασχολείστε για πρώτη φορά με τα κοινά, ερχόμαστε να επικουρήσουμε από σήμερα.
 Όλα αυτά πού μόνο ευθύνη μας γεμίζουν , που απαιτούν το χρόνο μας , την αυτοδιάθεσή μας και πολλές φορές την αποκλειστική μας ενασχόληση, πέρα από τις οικογενειακές ή της προσωπικές μας υποχρεώσεις . Αυτή την αυτοδιοίκηση ήρθαμε να υπηρετήσουμε , σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την χώρα μας , χωρίς τα παραπάνω να αποτελούν υπεκφυγές ή δικαιολογίες. Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης , αποτελεί η συλλογικότητα , η σύνθεση, η διαφάνεια και ο έλεγχος για ότι κάνουμε. Για εμάς η εκλογική μάχη ανήκει στο παρελθόν . Οι θεσμικά , διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας, δεν θα είναι εμπόδιο για συνεργασία , συμπόρευση και συναντίληψη    για τα προβλήματα του τόπου. , αναγνωρίζοντας πάντα ως θεμιτή την έκφραση της διαφορετικής άποψης και της καλόπιστης κριτικής, τόσο από τους αιρετούς όσο και από τους πολίτες. Είναι θέσεις συνευθύνης , πού και ο ίδιος προσωπικά στο παρελθόν έχω υπηρετήσει και με δίδαξαν πολλά. Κοινός σκοπός εξάλλου , για όλους δεν είναι άλλος , από το κοινό καλό και την από κοινού προσπάθεια για την αναπτυξιακή πορεία της Ερμιονίδας.
Κυρίες Κύριοι…. Η καθημερινή επαφή με τον πολίτη , είναι αυτή που θα μας βοηθήσει , να κατανοήσουμε τα προβλήματα , να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να επιζητήσουμε λύσεις. Ο προγραμματισμός , η αξιολόγηση , η  ιεράρχηση και ο συντονισμός των δημοτικών υπηρεσιών θα μας κάνουν αποτελεσματικότερους και πιο υπεύθυνους στα ζητήματα των πολιτών και τις διαρκείς ανάγκες της καθημερινότητας  . Η καλή συνεργασία των υπηρεσιών , δημόσιων και δημοτικών , αλλά και η συμπαράσταση όλων των θεσμικών παραγόντων του τόπου , περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τοπικών βουλευτών, καθώς και των πρώην δημάρχων,  της περιοχής , πρέπει να αποτελούν πάντα δεξαμενή σκέψης για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου μας. Συλλογικές πρακτικές φέρνουν αποτελέσματα , τόσο στην ανεύρεση των χρηματοδοτήσεων , όσο και στην επίλυση των θεσμικών θεμάτων που μας απασχολούν . 
Η αυτοδιοίκηση σήμερα , πρέπει να αναζητήσει νέους δρόμους , να απαντήσει στα ζητήματα των καιρών, να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό και τις προκαταλήψεις της και να δει κατάματα το μέλλον .Να τολμήσει, να εγκαταλείψει δοκιμασμένες κακές πρακτικές, να επαναξιολογηθεί και να αναζητήσει διεξόδους από το τέλμα στο οποίο οδηγείται. Το θεσμικό και διοικητικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί , πρέπει με κάθε τρόπο να εκσυγχρονιστεί. Διοικητικές δομές και λειτουργίες , πρέπει να επανασχεδιαστούν και να έρθει το κεντρικό κράτος προ των ευθυνών του. Η περιφερειακή ένωση δήμων και κοινοτήτων πρέπει να αναδείξει τα τοπικά συλλογικά ζητήματα , να αναζητηθούν λύσεις και να αναπτυχθούν προτάσεις από το κεντρικό συλλογικό μα ς όργανο , δηλαδή την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας.
Κλείνοντας θα ήθελα από την θέση αυτή να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με στήριξαν στην μέχρι τώρα αυτοδιοικητική μου πορεία και μού έδωσαν την ώθηση να πάρω την απόφαση και να διεκδικήσω την τιμητική θέση του δημάρχου , αυτού του τόσο σημαντικού δήμου , του δήμου μας, του δήμου Ερμιονίδας.   
Τέλος θέλω να θυμίσω σε όλους σας την βασική προεκλογική μας δέσμευση .Οι πόρτες του δήμου Ερμιονίδας θα είναι ανοικτές . Θα είμαι ο δήμαρχος όλων των πολιτών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του Δήμου για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία μας  ,πράγμα που με κάνει αισιόδοξο για την περαιτέρω πορεία και εξέλιξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου , στην οικογένειά μου πού στέκεται δίπλα μου τόσα χρόνια, στηρίζοντας με σε κάθε μου επιλογή.
Σας ευχαριστώ όλους και σας βεβαιώνω ότι η προσπάθεια όλων μας θα είναι άοκνη , χωρίς σκοπιμότητες και πάντα στην αρχή της ίσης αντιμετώπισης και της δίκαιης και συνετής διοίκησης .
Να έχουμε πάνω απ όλα ΥΓΕΙΑ.

Καλή Αρχή και Καλή Δύναμη σε όλους μας. ». 

 Η τελετή ορκωμοσίας τελείωσε με την υπογραφή του  πρωτοκόλλου της ορκωμοσίας. 
Τον παρών στην εκδήλωση της ορκωμοσίας οι οποίοι έκαναν και χαιρετισμό έδωσαν οι βουλευτές Αργολίδας  Γιάννης Αδριανός, Ανδρέας Πουλάς και Γιάννης Γκιόλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αναστάσιος Γανώσης και Τάσος Τζανής. Επίσης το παρών έδωσε και ο νέος δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης και ο πρώην δήμαρχος Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης.

Φωτό































































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates