Social Icons

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ MANFRED ADAMS

Με πρόταση του Προέδρου κ. Μανώλη Τριγκάκη ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο
της Δ.Κ.Πόρτο Χελίου η βράβευση του Φιλέλληνα Γερμανού και καταξιωμένου αρχιτέκτονα Manfred Adams.
Η σεμνή τελετή όπως άλλωστε υπήρξε όλη η ζωή του Manfred Adams έγινε στο σπίτι του στο Πόρτο Χέλι, αφού σοβαροί λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν να μετακινηθεί στο Κοινοτικό Κατάστημα όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί η βράβευση του.
Ο Manfred Adams το 1972 επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Πόρτο Χέλι, το λάτρεψε, μετέδωσε την αγάπη του για τον τόπο μας σε αρκετούς φίλους του και υπήρξε ο πρώτος δωρητής όταν μαζί με φίλους του το 1980 δώρισαν το πρώτο απορριμματοφόρο αυτοκίνητο και 150 κάδους απορριμμάτων στην Κοινότητα μας. 
Συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας προτρέποντας φίλους του Γερμανούς, να επενδύσουν αγοράζοντας γη ή κτίζοντας πολυτελή κατοικίες.
Του απενεμήθη ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς και αγάπης του για το Πόρτο Χέλι, χειροποίητο αντίγραφο (Μουσείο Ναυπλίου) του κύλικα με θαλασσινή διακόσμηση από τάφο του 6ου πΧ αιώνα που βρέθηκε στο νεκροταφείο της Αρχαίας Πόλης των Αλιέων. 


Στην τελετή παρευρέθησαν η σύζυγος του Martina, η Ελίνα Σερέτη και Γιάννης Παπαστεργίου σύμβουλοι της Κοινότητας Πόρτο Χελίου, ο φίλος του και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πόρτο Χελίου (ΣΦΙΠ) κ. Τζώρτζης Παπαναστασίου και φίλοι του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. 

Του ευχόμαστε υγεία και μακροζωία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates