Social Icons

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας : Οι τρεις πρώτοι βασικοί άξονες του προγράμματός μας

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Βρισκόμαστε περίπου δυο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 και
στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τους βασικούς άξονες του προγράμματος μας και τις βασικές μας κατευθύνσεις. Με το σημερινό δελτίο τύπου θέλουμε να αναδείξουμε τους τρεις πρώτους βασικούς άξονες του προγράμματός μας, οι οποίοι θα αποτελέσουν τις αρχικές μας προτεραιότητες από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, όταν θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας σαν νέα Δημοτική Αρχή.
Πρώτη προτεραιότητα: Πρέπει ο Δήμος Ερμιονίδας να αποκτήσει Διαχειριστική Επάρκεια, έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα ένταξης σε Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα.
Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός είναι ο άμεσος και πρωταρχικός στόχος μας. Πέρασαν πέντε χρόνια απραξίας και ο Δήμος μας έχασε μεγάλες χρηματοδοτικές ευκαιρίες αφού δεν κατάφερε να αποκτήσει Διαχειριστική Επάρκεια, δηλαδή την απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή του σε Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις. Ο Δήμος Ερμιονίδας για να εισέλθει στην νέα εποχή και να διεκδικήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα και υποδομές, απαιτείται καταρχάς να οργανώσει με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο την δυνατότητα ένταξης και  αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.
Δέσμευσή μας: η δημιουργία ενός επιτελικού γραφείου με αιρετούς και εξωτερικούς συνεργάτες, που κύριο μέλημα τους θα έχουν την άμεση ένταξη του Δήμου Ερμιονίδας  στα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα, μέσω της απόκτησης διαχειριστικής επάρκειας. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε την θέληση, έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό για να το κάνουμε άμεσα πράξη.
Δεύτερη προτεραιότητα: Πρέπει ο Δήμος μας να εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, με κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των Δημοτών και των επισκεπτών.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή και ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρης δεν υλοποίησαν σημαντικά έργα στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Δήμου, παρόλο που διαθέτουν ένα μεγάλο χρηματικό υπόλοιπο 750.000,00€ στο ταμείο του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας, δεν υλοποίησαν έγκαιρα τα Τεχνικά Προγράμματα των ετών 2015 - 2018, δεν αξιοποίησαν τις χρηματοδοτήσεις από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν ενέταξαν κανένα έργο σε χρηματοδοτικά προγράμματα, έχασαν έτοιμα δημοπρατημένα έργα, όπως το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Κρανιδίου και οτιδήποτε υλοποιείται σήμερα είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικά πρόγραμματα και δημοπρατηθεί κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2011-2014, όπως για παράδειγμα το έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου ή το έργο της κατασκευής της Μαρίνας Πορτοχελίου.
Ακόμα ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε πουθενά τις δήθεν “ολοκληρωμένες μελέτες” από τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή, οι οποίες θα είχαν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του. Χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες δεν μπορεί να ενταχθεί κανένα έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Δέσμευσή μας: Να διεκδικήσουμε και να κατασκευάσουμε σημαντικά έργα υποδομής, όπως έργα εξασφάλισης και διαχείρισης υδάτινων πόρων, έργα αποχέτευσης, έργα οδοποιίας, λιμενικά έργα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π., τα οποία έχει ανάγκη ο Δήμος Ερμιονίδας, αξιοποιώντας όλες τις πηγές χρηματοδότησης (Ευρωπαϊκές, Εθνικές και Περιφερειακές). Είμαστε πανέτοιμοι, με τις κατάλληλες μελέτες και την ωρίμανση τους, να προχωρήσουμε σε αυτά τα έργα και τις  υποδομές που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου μας και θα υπηρετούν τους κατοίκους και τις ανάγκες τους.
Τρίτη προτεραιότητα: Υλοποίηση του νέου μοντέλου της Συλλογικής Δημοτικής Διακυβέρνησης, μέσω της ενεργής συμμετοχής των Δημοτών και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.
Οι δημοτικές υποθέσεις δεν αφορούν μόνο τον Δήμαρχο και τα 27 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορούν όλους τους Δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής, τα τελευταία πέντε χρόνια απαξίωσε πλήρως το θεσμό της Δημόσιας Λογοδοσίας, παραβιάζοντας τον Νόμο ο οποίος ρητά ορίζει ότι μια φορά το χρόνο πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε πέντε χρόνια δεν έκανε καμία τέτοια συνεδρίαση.
Δεν έκανε καμία λαϊκή συνέλευση και δεν συνεργάστηκε με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινότητων του Δήμου Ερμιονίδας.
Στόχος μας δεν είναι μόνο η συμμετοχή και η αποτελεσματικότητα μιας μικρής πλειοψηφίας ανθρώπων, αλλά το πως θα ενεργοποιήσουμε όλους τους Δημότες να συμμετέχουν στα κοινά.
Απαιτείται να αξιοποιήσουμε όλους τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις Εθελοντικές Ομάδες Δημοτών, τους ειδικούς επιστήμονες και ευρύτερα τους Δημότες, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στόχος μας, η συμμετοχή, η δράση και η συνεργασία όλων, ώστε να εξασφαλιστεί το νέο μοντέλο της Συλλογικής Δημοτικής Διακυβέρνησης.
Ήδη έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο μια σειρά δεσμευτικών προτάσεων που δίνουν περιεχόμενο στην εξαγγελία μας:
·        Ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
·        Καθιέρωση της ώρας Δημάρχου σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος θα απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημοτών.
·        Εφαρμογή του Θεσμού της Λογοδοσίας, σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια φορά το χρόνο, όπου γίνεται ο ετήσιος απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
·        Εφαρμογή του θεσμού των Λαϊκών Συνελεύσεων ανά Κοινότητα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για διάφορα ζητήματα δημοτικών δράσεων.
·        Ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ.
·        Αναβάθμιση του θεσμού των επιτροπών που συστήνει το Δημοτικό Συμβούλιο, με τακτική ενημέρωση και απολογισμό δράσης.
·        Καθιέρωση του θεσμού του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου.
·        Αναβάθμιση της λειτουργίας των Προέδρων και των Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, με την δέσμευση ότι θα σεβόμαστε τις αποφάσεις τους και θα συνεργαζόμαστε μαζί τους.
·        Ουσιαστική στήριξη των Εθελοντικών Ομάδων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, σε διάφορους  τους τομείς της δημοτικής δράσης.
Καλώ όλες και όλους να στηρίξουν τις προτάσεις μας, να πιστέψουν στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και να γράψουμε όλοι μαζί την νέα σελίδα, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.
Όλοι Μαζί για την δικιά μας Ερμιονίδα.
#proxwrame #gyrizoume_selida

Τάσος Λάμπρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates