Social Icons

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δ.Τ. Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης «Με το σχέδιό μας και την εμπιστοσύνη των πολιτών αναβαθμίζουμε το σύνολο των αθλητικών χώρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Η πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τη
δημιουργία νέων αθλητικών χώρων σε όλη την Περιφέρεια και τη βελτίωση ή αναβάθμιση των υφισταμένων υποδομών έχει ήδη δώσει απτά αποτελέσματα και για το λόγο αυτό απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Μικροπολιτικές σκοπιμότητες ωστόσο σε συνδυασμό με έναν ακραίο λαϊκισμό υπαγορεύει σε υποψηφίους στις περιφερειακές εκλογές να επιχειρούν, προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, να υποβαθμίσουν την αξία των αποτελεσμάτων της εφαρμογής μιας τέτοιας πολιτικής και να επενδύσουν πολιτικά στο μηδενισμό και στις αόριστες γενικολογίες, μήπως και παραπλανήσουν τους πολίτες.
Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων συναρτάται πλήρως με την αναγκαιότητα ενίσχυσης της κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, και την εξασφάλιση της δυνατότητας των πολιτών για ασφαλή και άνετη άθληση. Για το σχέδιό μας αυτό και για τα αποτελέσματά του συνεργαζόμαστε θεσμικά με όλους τους φορείς και τους πολίτες και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής μας είναι το ενωσιακό γήπεδο Αργολίδας το οποίο αποτελούσε όνειρο 60 ετών για τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Αργολίδας και εμείς το υλοποιούμε. Δυστυχώς υποψήφιοι στις Περιφερειακές εκλογές δεν θεωρούν πως είναι κάτι σημαντικό και θα πρέπει να περιμένει άλλους καιρούς ή να πάει στις καλένδες.
Δεν γνωρίζουν τους φόβους και τις αγωνίες χιλιάδων γονιών που θέλουν τα παιδιά τους ν’ αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, ώστε να ξεφεύγουν από τους κινδύνους της σύγχρονης εποχής. Είναι επειδή λειτουργούν ως ελίτ και βλέπουν αφ’ υψηλού σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας, για τα οποία προφανώς αδιαφορούν ή δεν μπορούν να αντιληφθούν.
Απ’ την άλλη πλευρά, προκειμένου να διαψεύσουν την πολιτική ανυπαρξία τους, φτάνουν, λόγω πανικού, σε ακραίους λαϊκιστικούς ακροβατισμούς κάνοντας αναφορές σε πρακτικές της επταετίας της Χούντας. Είναι αδιανόητο η υλοποίηση ενός προγράμματος που έχει υπερψηφιστεί από συλλογικά όργανα και υπακούει πλήρως στις νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες να επικρίνεται με τέτοιο τρόπο από ανθρώπους που μεταχειρίζονται το δημόσιο λόγο με τέτοιο τρόπο. Εκφράζει τον επικεφαλής της παράταξής του η σύνδεση της κατασκευής γηπέδων με τα μαύρα χρόνια της επταετίας των συνταγματαρχών και την κατάλυση της δημοκρατίας;
Ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός, ο οποίος αποτελεί τον καθρέπτη της κοινωνίας μας. Εμείς ως Περιφερειακή αρχή εργαζόμασταν, εργαζόμαστε και θα εργαζόμαστε ώστε όταν κοιταζόμαστε σ’ αυτόν τον καθρέπτη να νιώθουμε περήφανοι για το αποτέλεσμα, περήφανοι για το έργο που παράγουμε για τους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates