Social Icons

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Λυγουριάτικο Καρναβάλι 2019 (Φωτό-Βίντεο).

Με το παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι το είναι από τις κορυφαίες εκδηλώσεις
του  Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Καββαδία» ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο Ασκληπιείου  . 

Το έθιμο έχει τις ρίζες του από το 1981  και χαρακτηρίζεται για τον αλευροπόλεμο, τα μουτζουρώματα και τις βωμολοχίες. Κατά τη μεγάλη παρέλαση της Καθαροδευτέρας (αξίζει να αναφερθεί πως είναι το μόνο καρναβάλι πανελλαδικά που πραγματοποιείται Καθαρά Δευτέρα), παρελαύνουν άρματα που σατιρίζουν την καθημερινότητα, την πολιτική εξουσία και τους πολιτικούς, τα τοπικά δρώμενα δίνοντας μια άλλη διάσταση σε επίκαιρα θέματα. H παρέλαση των αρμάτων διασχίζει τον κεντρικό δρόμο του Λυγουριού και καταλήγει στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου.
 Είναι γνωστή άλλωστε η καυστική σάτιρα και η διασκέδαση στο Λυγουριό, που αποτελούν το βασικό στοιχείο της δυναμικής συμμετοχής του ντόπιου κόσμου και όχι μόνο, καθώς η φήμη του ξεπερνά τα όρια της Αργολίδας.
Σημαντικό είναι το γεγονός πως όλα τα άρματα είναι κατασκευασμένα με μεράκι και αγάπη, από εθελοντές κάθε ηλικίας, που διαθέτουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά, προκειμένου να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Κάψιμο του καρνάβαλου που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου.
Εκεί ο "Καββαδίας" είχε ετοιμάσει για τους καρναβαλιστές και επισκέπτες  δωρεάν άφθονα νηστίσιμα όπως χαλβάς, τουρσί, λαγάνες και καλό κρασί συντροφιά με ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορό μέχρι αργά το απόγευμα. 
Την παρουσίαση του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού έκανε ο Ιων Ξυπολιάς ενώ η μουσική και τα τραγούδια   του Καρναβαλιού είναι παραδοσιακά ντόπια και έχουν γραφτεί από την χορωδία του Συλλόγου το 1982 και από τότε γλεντάνε ΜΟΝΟ με αυτά .

Συγχαρητήρια στον Προοδευτικό Σύλλογο Λυγουριού «Καββαδία» . Και του χρόνου........

Βίντεο 1 ( To Kαρναβάλι).


Βίντεο 2


Φωτορεπορτάζ




















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates