Social Icons

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Με επιτυχία η Γιορτή Ψαρά 2018 στην Κοιλάδα Ερμιονίδας ( Βίντεο).


Για μία ακόμα χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΦΡΑΓΧΘΙ» σε συνεργασία
με τους ψαράδες της Κοιλάδας διοργάνωσαν μία καταπληκτική βραδιά με μουσική , τραγούδι και πλούσιο φαγητό τιμώντας την θαλασσινή τους παράδοση. Μία παράδοση πού χάνετε σε βάθος χρόνου αφού οι ψαράδες της Κοιλάδας ήταν οι πρώτες δυνάμεις στην Ελληνική  αλιεία , με τον στόλο της να οργώνει όλη την Ελλάδα φτάνοντας μέχρι στα παράλια της βόρειας Αφρικής.

Είναι μία γιορτή την οποία διοργάνωναν οι ψαράδες από τα παλιά χρόνια όταν με το γέμισμα του Αυγουστιάτικου φεγγαριού έδεναν τις βάρκες τους, αφού δεν τούς επέτρεπε να κάνουν την νυκτερινή αλιεία, διασκέδαζαν  και γλένταγαν  τους κόπους τους  .  Είναι το λεγόμενο «μπαιντούζι»  .

Ο κόσμος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του γεμίζοντας τον χώρο της ιχθυόσκαλας, όπου   η  Ματούλα Ντοβίνου, η οποία άνοιξε το πρόγραμμα με την εκπληκτική ερμηνεία της στα νησιώτικα τραγούδια και η ορχήστρα του Νίκου Μακρόπουλου απογείωσαν τους παρευρισκόμενους  μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης εκτός από τον Σύλλογο Αλιέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φραγχθι» ήταν ο Αθλητικός Όμιλος «Κορωνίς» ,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κοιλάδας,  η τοπική κοινότητα, το νομικό πρόσωπο Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Ερμιονίδας και η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας και της Δημοτικής παράταξης "Δυνατή Ερμιονίδα" κ. Γιάννης Γεωργόπουλος , ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Λάμπρου, ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Τόκας ( ΝΕΔΥΠΕΡ) ,οι βουλευτές της Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Τάσος Τζανής και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.  Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης.

ΣΗΜ : Να ζητήσουμε ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους αναγνώστες του Sport-Ermionida επειδή δεν υπάρχει VIDEO με τραγούδια του Νίκου Μακρόπουλου αλλά ο εκπρόσωπός του ( μάνατζερ) μας απαγόρευσε την λήψη. Του ζητήσαμε έστω για ένα λεπτό κάλυψης και ήταν αρνητικός . Στο παρελθόν έχουμε καλύψει πολλές συναυλίες χωρίς να αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα με κορυφαία για εμάς κάλυψη του ΜΕΓΑΛΟΥ Γιάννη Πάριου το καλοκαίρι του 2017 στην Ερμιόνη χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αυτό για τους αναγνώστες μας για να γνωρίζεται πόσο υπολογίζουν τους θαυμαστές τους οι τραγουδιστές αυτοί. 

ΒΙΝΤΕΟ

Οι Νέοι και νέες της Κοιλάδας Χορεύουν


Στα Νησιώτικα η καταπληκτική Ματούλα Ντοβίνου





Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΦΡΑΓΧΘΙ" Δήμητρα Γκιώνη και ο Πρόεδρος της Κοιλάδας Παναγιώτης Φλωρής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates