Social Icons

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ε.Π.Σ.Αργολίδας : Η αρχική προκήρυξη των νέων πρωταθλημάτων.

Την αρχική προκήρυξη των νέων πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αργολίδας δημοσίευσε το απόγευμα η ΕΠΣ Αργολίδας.



ΕΝΩΣΗ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  Α Ρ Γ Ο Λ Ι Δ Α Σ

Νικ. Λάμπρου 8     21 100   ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ. 27520-28744 και 29015 – FAX 2752025002

  e-mail: epsarg@hol.gr                                                             web site: www.epsarg.gr


Αρ. Πρωτ.  590                                            Ναύπλιο, 5 -7-2018


ΠΡΟΣ:  Όλα τα Σωματεία της Ένωσης
ΚΟΙΝ:   Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
             

ΑΡΧΙΚΗ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

-------------------------
Η Ε.Π.Σ. Αργολίδας, αφού έλαβε υπόψη 1) την ισχύουσα νομοθεσία, 2) τον Κ.Α.Π., 3) τον Πειθαρχικό Κώδικα, 4) το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.,5) το Καταστατικό της Ε.Π.Σ.Α., 6) τον Κανονισμό Διαιτησίας,     7) την απόφαση της Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. της 29/6/2018  8)  την με  αριθμ 3/24-3-2018  απόφαση  του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Α., 9) την προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ΄ εθνικής της Ε.Π.Ο  και την απόφαση αυτής για το κύπελλο ερασιτεχνών,

προκηρύσσει
τα πρωταθλήματα που αφορούν
Α) στους αγώνες των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων περιόδου 2018-2019 μεταξύ των σωματείων της δύναμής της:
1.                  Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας (Α1, Α2)
2.                  Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας
3.                  Παιδικών πρωταθλημάτων (Νέων – Παίδων -  Προπαίδων-Παμπαίδων)
Β) στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών

ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

            Η προκήρυξη αυτή είναι ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της διοργανώτριας που είναι η Ε.Π.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ που οι ομάδες τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα που αυτή η προκήρυξη ορίζει.
            Κατ' εφαρμογή δε των διατάξεων του ισχύοντος Καταστατικού της Ε.Π.Ο., η  δήλωση συμμετοχής αποτελεί ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ του Καταστατικού αυτού και των εκδοθέντων ή εκδοθησομένων Κανονισμών της Ε.Π.Ο. Τα Σωματεία που δικαιούνται και επιθυμούν να μετάσχουν στα πρωταθλήματα, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και μέσα στις προθεσμίες που ορίζονται, να υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ έγγραφη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. Επίσης θα πρέπει να συμπληρώσουν έντυπο της Ε.Π.Ο. - ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ/ ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ περί της αποδοχής του Καταστατικού, των κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A. και της Ε.Π.Ο. (Άρθρα13, 66, 67, 68 Καταστατικού Ε.Π.Ο.). Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω εντύπου της ΕΠΟ δεν θα γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής.


ΑΡΘΡΟ 1ο   

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τα Σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή ανά κατηγορία είναι :
·         Α1 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Σωματεία 16
·         Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Σωματεία  30
·         Β  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας: Λοιπά Σωματεία και όσα Σωματεία δεν δήλωσαν την Περίοδο 2017-2019, καθώς επίσης και όσα σωματεία αναγνωριστούν μέχρι την κλήρωση των αγώνων της κατηγορίας αυτής.


                                                    Α1΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 

     Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω  δέκα έξι (16) ομάδες:
    
1.
ΕΡΜΗΣ  ΚΙΒΕΡΙΟΥ
2.
ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
3.
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ
4.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ
5.
ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ
6.
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
7.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
8.
ΑΡΙΣΤΕΙΩΝΑΣ
9.
ΝΑΥΠΛΙΟΝ   2017
10.
ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ
11.
ΑΟ   ΠΟΡΟΥ
12.
ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ
13
ΑΡΙΣΤΕΑΣ
14
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΣΠΕΤΣΩΝ
15
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ
16
ΟΦ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 
         Οι παραπάνω ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλά παιχνίδια (15+15=30 αγώνες), για την ανάδειξη του πρωταθλητή,   ο οποίος από την περίοδο 2019-2020 θα αγωνίζεται στη Γ΄εθνική κατηγορία σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ.
ΠΡΟΣΟΧΗ -Στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας θα συμμετέχουν και όσες ομάδες προέλθουν για οποιοδήποτε λόγο από ανώτερη Κατηγορία ως υπεράριθμες.

Έναρξη Α1 κατηγορίας:  22-23    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Α1: 250,00 €

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ  Μέχρι 31-7-2018

Στην Α1 κατηγορία  παίρνουν  μέρος  ποδοσφαιριστές, ηλικιακά  ελεύθερα, αρκεί  να  έχουν  συμπληρώσει  το  14ο  έτος  της  ηλικίας   τους  όπως  προβλέπεται   από  τον  ΚΑΠ   και  από  το  άρθρο  6  της  παρούσας   προκήρυξης. 

Όλοι οι αγώνες της Α1 Κατηγορίας  θα διεξάγονται σε γήπεδα με φυσικό ή συνθετικό χλοοτάπητα. 

Στην περίπτωση που μία ή περισσότερες, από τις παραπάνω ομάδες, δεν δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία που δικαιούνται (Α1) τότε  θα  συμπληρώνονται από  ομάδες  του  ενιαίου  πίνακα βαθμολογίας της Α2΄κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2017-18  και  που  έχουν  καταταγεί  έως  την  9η  θέση.

Τα σωματεία Α1 Κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλάβουν διπλωματούχο Προπονητή UEFA  για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018, με ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. τριετούς διάρκειας τουλάχιστον και σε ισχύ, αλλιώς στα μη συμμορφούμενα σωματεία η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Α.  είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει πρόστιμο 200€ σε κάθε αγωνιστική στην περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν θα έχει προπονητή στον πάγκο του.
Σε  περίπτωση  απόλυσης  η  παραίτησης  του  προπονητή  το  σωματείο  είναι  υποχρεωμένο   να  προσλάβει  άλλο  προπονητή,  σε  χρονικό   διάστημα   δέκα πέντε  (15)  ημερών , διαφορετικά  θα  επιβάλλεται  το  παραπάνω   πρόστιμο.
         Το ιδιωτικό  συμφωνητικό μεταξύ σωματείου- προπονητή,  και όλες  οι  ενέργειες μέχρι  την έκδοση από  την ΕΠΣΑ  του Δελτίου  Πιστοποίησης  εισόδου στην τεχνική  περιοχή αναφέρονται  στο  άρθρο 3  παραγρ 1,2,3  στον κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου.
         Μόνο ο προπονητής, ο κάτοχος του  Δελτίου Πιστοποίησης, έχει το δικαίωμα να εκτελεί καθήκοντα προπονητή της τεχνικής περιοχής και κανείς άλλος εξ όσων δηλώνονται στο φύλλο αγώνα και παραβρίσκονται στον πάγκο υπό άλλες ιδιότητες.
         Προπονητής  ο οποίος δεν κατέχει το ως άνω δελτίο πιστοποίησης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή) απαγορεύεται να εισέλθει σε αυτόν.             Ο έλεγχος διενεργείται από τους διαιτητές του αγώνα, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. όπου εάν παραβούν τις ως άνω υποχρεώσεις τους τιμωρούνται με απαγόρευση διεύθυνσης αγώνων.
         Προπονητής ο οποίος έχει συμβληθεί με σωματείο – μέλος της Ε.Π.Σ. με την ιδιότητα αυτή, απαγορεύεται να παρέχει τις υπηρεσίες του, με τις ίδιες ιδιότητες, και σε άλλο σωματείο έστω και χωρίς αμοιβή.
         Οι διπλωματούχοι προπονητές με ταυτότητα UEFA δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στον πάγκο των αναπληρωματικών και την τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα, εκτός αυτήν του προπονητή. Προπονητής ο οποίος επιθυμεί να παρευρίσκεται στην τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα, θα πρέπει να καταθέσει 10 ημέρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, στο Τμήμα Μητρώου Προπονητών της Ε.Π.Ο. την ταυτότητά του, συνοδευόμενη από έγγραφη δήλωση ότι δεν επιθυμεί να απασχοληθεί αυτή την περίοδο ως προπονητής αλλά να παρευρίσκεται στον πάγκο ενός σωματείου με άλλη ιδιότητα. (Κανονισμός Προπονητών Ε.Π.Ο.)

                                               
Α2΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
               Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω  τριάντα (30) ομάδες .
 
1
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ
2
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  ΠΟΡΟΥ
3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΑΡΓΟΥΣ
4
ΦΟΙΝΙΚΑΣ 
5
ΜΕΘΑΝΑ
6
7
ΠΑΜΜΗΔΕΑΤΙΚΟΣ
8
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
9
ΘΥΕΛΛΑ  ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ
10
ΛΥΓΚΕΥΣ
11
ΥΔΡΑ
12
 Ν  ΑΧΙΛΕΑΣ  ΦΙΧΤΙΩΝ
13
ΛΕΥΚΑΚΙΑ
14
ΚΛΕΩΝ
15
ΔΙΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ
16
ΕΘΝΙΚΟΣ  ΤΟΛΟΥ
17
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ
18
ΔΑΝΑΟΙ
19
 ΗΡΑΚΛΗΣ  ΚΑΡΥΑΣ
20
ΠΡΩΤΕΑΣ
21
ΘΗΣΕΑΣ
22
ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ
23
ΠΡΟΣΥΜΝΗ
24
ΘΥΕΛΛΑ  ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙΟΥ
25
ΑΓΟΝ
26
ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ
27
ΑΟ  ΜΗΔΕΑΣ
28
ΑΟ ΧΩΝΙΚΑ  2017
29
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
30
ΑΕΚ  ΑΡΓΟΥΣ

     Οι παραπάνω ομάδες θα σχηματίσουν τρεις  ομίλους   των  10   ομάδων  αμέσως μετά την  δήλωση  συμμετοχής  τους. Η ένταξη  των  ομάδων  στους  3  ομίλους  θα  γίνει με  αγωνιστικά  κριτήρια της  προηγούμενης  αγωνιστικής  περιόδου  2017-2018  και όσο είναι  δυνατόν  με  γεωγραφικά κριτήρια.  

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Το πρωτάθλημα της Α2 θα διεξαχθεί σε 3 ομίλους σύμφωνα με την κλήρωση και σε δύο φάσεις.
Στην Α φάση οι ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε διπλά παιχνίδια (9+9=18 αγωνιστικές).
Στη Β φάση α) οι πρώτοι των τριών ομίλων θα αγωνισθούν σε διπλά παιχνίδια μεταξύ τους (2+2=4 αγωνιστικές) για κατάταξη 1-3.
β) οι δεύτεροι έως ένατοι (2οι - 9 οι) κάθε ομίλου θα αγωνισθούν σε μονά  παιχνίδια μεταξύ τους, δηλαδή οι δεύτεροι μεταξύ τους οι τρίτοι μεταξύ τους …έως και οι ένατοι μεταξύ τους (2 αγωνιστικές σε  ουδέτερα  γήπεδα ) για κατάταξη 4-27.

Η  ΕΠΣΑ  διατηρεί  το  δικαίωμα  να  τροποποιήσει  τον  αριθμό  των  Ομίλων.

 Έναρξη Α2 κατηγορίας: 13-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Α2: 150,00 €

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ  Μέχρι 31-7-2018
Στην περίπτωση που μία ή περισσότερες, από τις παραπάνω ομάδες, δεν δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία που δικαιούνται (Α2) τότε συμπληρώνεται από τον ενιαίο πίνακα βαθμολογίας της Β΄ κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2017-18.
Στην Α2 κατηγορία  παίρνουν  μέρος  ποδοσφαιριστές, ηλικιακά  ελεύθερα, αρκεί  να  έχουν  συμπληρώσει  το  14ο  έτος  της  ηλικίας   τους  όπως  προβλέπεται   από  τον  ΚΑΠ   και  από  το  άρθρο  6  της  παρούσας   προκήρυξης. 
Όλοι οι αγώνες της Α2 Κατηγορίας  θα διεξάγονται σε γήπεδα με φυσικό ή συνθετικό χλοοτάπητα. 


                                                    Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην κατηγορία αυτή δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω ομάδες καθώς επίσης και όσα σωματεία αναγνωριστούν μέχρι την κλήρωση των αγώνων της κατηγορίας αυτής.

Α/Α
      ΟΜΑΔΕΣ
1
ΠΛΑΤΑΝΙΤΙ
2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ
3
ΑΣΤΕΡΙΩΝ  ΙΝΑΧΟΥ
4
ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  ΑΡΓΟΥΣ
5
ΠΡΟΙΤΟΣ
6
ΟΡΝΕΑΤΗΣ   ΓΥΜΝΟΥ
7
ΑΟ  ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ
8
ΑΟ  ΔΟΞΑ  ΑΔΑΜΙΟΥ
9
ΑΚΑΔΗΜΙΑ  98
10
ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ
11
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΣΑ
12
ΕΡΑΣΙΝΟΣ
13
ΔΡΥΩΠΗ 
14
ΜΙΔΑΣ
15
ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2000
16
ΔΟΞΑ  ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ
17
ΑΟ ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ
18
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ
19
ΤΟΞΟΤΗΣ
20
 ΑΠΟΛΛΩΝ 
21
 ΑΡΓΕΑΣ
22
ΦΑΒΙΕΡΟΣ
23
ΠΑΝΑΝΥΦΙΑΚΟΣ
24
ΣΑΡΩΝΑΣ
25
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΑΑ
26
ΑΡΑΧΝΑΙΟ
27
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
28
ΑΟ  Ν  ΚΙΟΥ
29
ΔΙΟΜΗΔΗΣ
30
ΑΕ  ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
31
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΣΧΙΝΟΧΩΡΙΟΥ
32
ΑΡΗΣ  ΡΟΪΝΟΥ
33
ΘΥΕΛΛΑ  ΛΙΜΝΩΝ
  

        Ο τρόπος διεξαγωγής  της Β΄ κατηγορίας θα καθοριστεί  ανάλογα με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 100,00 €.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ                     Μέχρι 20-8-2018
Έναρξη Β΄ κατηγορίας: 27-28  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Στην Β κατηγορία  παίρνουν  μέρος  ποδοσφαιριστές, ηλικιακά  ελεύθερα, αρκεί  να  έχουν  συμπληρώσει  το  14ο  έτος  της  ηλικίας   τους  όπως  προβλέπεται   από  τον  ΚΑΠ   και  από  το  άρθρο  6  της  παρούσας   προκήρυξης. 


                                    ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ- ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ:
Οι περιπτώσεις προβιβασμού – υποβιβασμού και στις τρεις κατηγορίες θα καθοριστούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων που δικαιούνται συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΟ και οι οποίες θα συμπεριληφθούν στη συμπληρωματική προκήρυξη.


ΑΡΘΡΟ 2  

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ   


 Η συμμετοχή στους αγώνες κυπέλλου είναι υποχρεωτική για τις ομάδες    της  Α1 της Ε.Π.Σ. Αργολίδας. Η συμμετοχή των ομάδων της Α2 και Β΄ κατηγορίας είναι προαιρετική.
ΣΗΜ. Όλοι οι αγώνες κυπέλλου θα διεξάγονται σε γήπεδα με χόρτο.
Έναρξη κυπέλλου:8-9/9/2018  ή    15-16/9/2018
Παράβολο συμμετοχής: 50,00 e
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι   31/7/2018
Ο  κυπελλούχος  της  περιόδου   2018-2019   θα  λάβει  μέρος   στο   ΚΥΠΕΛΛΟ  ΕΛΛΑΔΟΣ  περιόδου   2019-2020
                                                            
Ο  κυπελλούχος  της  ΕΠΣΑ   περιόδου  2017-2018   θα  λάβει  μέρος  στο  ΚΥΠΕΛΛΟ  ΕΛΛΑΔΑΣ  περιόδου  2018-2019
ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  έως   31-7-2018   και  ώρα  15.00  στην  ΕΠΟ  με    παράβολο   500  ΕΥΡΩ.

Το   ΣΟΥΠΕΡ   ΚΑΠ   Αργολίδας  θα  διεξαχθεί    το  πρώτο  15θήμερο   Σεπτεμβρίου.

                                                 ΑΡΘΡΟ 3  
          ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
                                (Νέων  -  Παίδων -  Προπαίδων  -  Παμπαίδων)

Στα   ΠΑΙΔΙΚΑ πρωταθλήματα  είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή των ομάδων που συμμετέχουν:

1) στο πρωτάθλημα Γ΄ εθνικής της Ε.Π.Ο. ,  κατηγορία ( Κ14 )  και
2) στην Α1 Αργολίδας στην κατηγορία (Κ14) ή ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ.
Για όλες τις άλλες ομάδες η συμμετοχή είναι προαιρετική. Οι κατηγορίες
αφορούν στα παιδιά κάτω των 14 ετών (γεννημένα από  1-1-2005 και έπειτα.) για αγώνες 11Χ11, κάτω των 12 ετών (γεννημένα από  1-1-2007 και  έπειτα.) για αγώνες 9Χ9 και  κάτω των 10 ετών (γεννημένα  από  1-1-2009 κ.λπ.) για αγώνες 7Χ7.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι όμιλοι στις ΠΑΙΔΙΚΕΣ κατηγορίες αυτές, όπως και οι όροι διεξαγωγής, θα καθοριστούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή των παικτών στα πρωταθλήματα υποδομής αρμόδια να καθορίζει τις ηλικίες είναι η διοργανώτρια, η οποία και υποχρεούται να γνωστοποιήσει στα σωματεία που θα επιδείξουν ενδιαφέρον τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής τους.
                                                  ΑΡΘΡΟ  4
           ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή ομάδας – τμήματος υποδομής σωματείου – μέλους της Ε.Π.Σ. Αργολίδας σε τουρνουά ή αγώνες όλων των κατηγοριών όταν αυτοί διεξάγονται από ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα, χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη έγγραφη άδεια της Ένωσης.
 Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προέγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα τοπικών κατηγοριών ή στη Γ’ Εθνική κατηγορία και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 37, παράγραφος 6 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.
Η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών τουρνουά υποδομής στην έδρα Ε.Π.Σ. με τη συμμετοχή ομάδων άλλων  Ε.Π.Σ. πέραν της έγγραφης άδειας της Ε.Π.Σ. στην περιοχή της οποίας θα διεξαχθεί το τουρνουά απαιτεί, υποχρεωτικά, την προηγούμενη συνεργασία των Ε.Π.Σ. Σε διαφορετική περίπτωση το τουρνουά δεν δύναται να διεξαχθεί.


                                                                 ΑΡΘΡΟ 5       

                          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

            Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα  με το πρόγραμμα που θα καταρτίσει η Τεχνική Επιτροπή  πρωταθλήματος της διοργανώτριας και το οποίο  θα προκύψει και θα κοινοποιηθεί στα  σωματεία μετά την κλήρωση.
            Οι αγώνες θα γίνονται Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί ή απόγευμα, όπως και άλλη ημέρα της  εβδομάδας, εφόσον υπάρχουν λόγοι που κατά την κρίση της διοργανώτριας το επιβάλλουν.
Η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 90 λεπτά  που μοιράζονται  σε δύο ημίχρονα των 45 λεπτών, εκτός των αγώνων των παιδικών διοργανώσεων, των οποίων η διάρκεια ορίζεται σε 60 λεπτά (δύο ημίχρονα των 30 λεπτών).
Οι ομάδες που διαγωνίζονται βαθμολογούνται με τρεις βαθμούς σε περίπτωση νίκης, με ένα βαθμό σε περίπτωση ισοπαλίας  και μηδέν  βαθμούς σε περίπτωση ήττας  σε αγώνα που έγινε και έληξε κανονικά.,
Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας ανακηρύσσεται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κ.Α.Π.  και στην παρούσα προκήρυξη.
Η  βαθμολογική  κατάταξη των ισοβαθμούντων ομάδων στον ίδιο Όμιλο  θα γίνεται  σύμφωνα  με  τα όσα ορίζονται στον ΚΑΠ
           Η  Ε Π Σ Α διατηρεί  το  δικαίωμα  αλλαγής  του  προγράμματος όταν το  επιβάλλουν κοινωνικοί η άλλοι σοβαροί λόγοι, ακόμα και  να αλλάξει  το  πρόγραμμα την  προηγουμένη του  αγώνα.
Τα  σωματεία  θα ενημερώνονται για το πρόγραμμα  αγώνων από την ιστοσελίδα  www.epsarg.gr και  από  τα γραφεία της Ένωσης.
 
                                               ΑΡΘΡΟ 6
                 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
            Στους αγώνες Α1,Α2 και B΄ Κατηγορίας παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων και έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες, νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών(από την ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών και μετά).
Σε όλα τα  –ερασιτεχνικά- πρωταθλήματα και   κύπελλα επιτρέπονται μέχρι τέσσερεις (4) αλλαγές σε κάθε αγώνα  (άρθρο  16  παρ  4α  του  ΚΑΠ)
        Για κάθε σωματείο είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στη ενδεκάδα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες.  



                                                               ΑΡΘΡΟ 7

          ΑΔΕΙΑ  ΑΓΩΝΑ- ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ -ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ


Για την έκδοση  άδειας τέλεσης  των αγώνων  φροντίζει η γηπεδούχος ομάδα.

Κάθε σωματείο πρέπει να είναι εφοδιασμένο  με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό.
      
    Η παρουσία γιατρού ή φυσιοθεραπευτή ή νοσηλευτή ή πιστοποιημένου ατόμου στις πρώτες βοήθειες   είναι υποχρεωτική για την προστασία της υγείας των αγωνιζομένων.


 

                                                                 ΑΡΘΡΟ 8  

 ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ- ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ- ΠΕΘΑΡΧΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


Για κάθε αγώνα συντάσσεται από το διαιτητή Φ.Α., το οποίο είναι έντυπο της διοργανώτριας, σε τέσσερα αντίτυπα, από τα οποία το πρωτότυπο θα παραδίδεται οπωσδήποτε  μέχρι την επομένη του αγώνα στην Ε.Π.Σ. Αργολίδας και από ένα θα παραδίδεται στους αρχηγούς των διαγωνιζομένων ομάδων .
Η υπογραφή του Φ.Α.  από τους  αρχηγούς των ομάδων είναι υποχρεωτική, η τυχόν δε άρνηση ή αμέλεια  υπογραφής επισύρει  ποινή  για τον αρχηγό που προβλέπει ο Κ.Α.Π. . 
Σε ό,τι αφορά τα παραπτώματα  των ποδοσφαιριστών  κατά τη διάρκεια του  αγώνα και μέχρι την υπογραφή  του Φ.Α., τα οποία τιμωρούνται σύμφωνα με τον Κ.Α.Π., δε χωρεί καμία ανταπόδειξη.
Ενστάσεις υποβάλλονται  από τους αρχηγούς  των ομάδων  σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.
Για τις ενστάσεις το παράβολο ορίζεται στο ποσό των εκατό  (100) ΕΥΡΩ.
Απαγορεύεται κάθε προσφυγή Φυσικών ή Νομικών Προσώπων που μετέχουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στα πρωταθλήματα στα Πολιτικά  Δικαστήρια, για να επιλύσουν  πάσης φύσεως διαφορές, οι οποίες  έχουν σχέση με παντός  είδους εφαρμογές και ερμηνεία  των ισχυόντων Νόμων – Κανονισμών και Προκηρύξεων. Αρμόδια  όργανα για την επίλυση των διαφορών  είναι τα προβλεπόμενα  σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.
Κάθε ομάδα πρέπει να έρχεται στο γήπεδο  που θα αγωνισθεί και να παραδίδει τα δελτία των παικτών στο διαιτητή το αργότερο μισή ώρα πριν από την ώρα έναρξης του αγώνα, για να είναι εμπρόθεσμη. Ο διαιτητής του αγώνα είναι υπεύθυνος  για την ακριβή τήρηση της ώρας διεξαγωγής του αγώνα, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί για κανένα λόγο. Οι παραβάτες θα παραπέμπονται στα αρμόδια όργανα  για την επιβολή κυρώσεων. Επίσης ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προκήρυξη του πρωταθλήματος αγώνα του οποίου θα διευθύνει. Σε περίπτωση  όπου επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση  της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων τους και εφ΄ όσον εξ αυτών δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους, απαγορεύει την αναγραφή τους στο Φ.Α. ενημερώνοντας σχετικά την ομάδα τους. Την ίδια υποχρέωση έχει ο διαιτητής και στην περίπτωση που ο αθλητής δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο (14ο) έτος της ηλικίας του. Η συμμετοχή του  θεωρείται αντικανονική σύμφωνα με τον ΚΑΠ.  
Οι ομάδες  υποχρεούνται να βρίσκονται  με αθλητική περιβολή  στον αγωνιστικό χώρο  πέντε (5) λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα.
Κάθε ομάδα υποχρεούται να παραδώσει στο διαιτητή  πέραν των Δελτίων Ιδιότητας των παικτών και την κατάσταση  υγείας  αυτών, αντίγραφο της οποίας  θα πρέπει να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα στη διοργανώτρια. Η κατάσταση υγείας θα έχει ισχύ ενός (1) έτους μέχρι την  ολοκλήρωση της εφαρμογής του συστήματος της κάρτας υγείας από την Ε.Π.Ο.
 ΠΟΙΝΕΣ: Ισχύουν όσα αναφέρονται στον Πειθαρχικό Κώδικα.
Αγώνας που θεωρείται επαναληπτέος διεξάγεται εντός δέκα πέντε (15) ημερών  από τη σχετική απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Αργολίδας.
Για τη διαιτησία των αγώνων ισχύουν όσα λεπτομερώς αναφέρονται  στον Κ.Α.Π.
 

                                                             ΑΡΘΡΟ 9

           ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ( ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ)


Η διοργανώτρια ορίζει για κάθε αγώνα  εκπρόσωπό της ως παρατηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση ο διαιτητής σε συνεννόηση με τα διαγωνιζόμενα σωματεία ορίζει τον παρατηρητή σύμφωνα με τους κανονισμούς.
 τα πρόσωπα που δικαιούνται εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και εφιστάται η προσοχή να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που αναφέρονται στο Φύλλο αγώνος.
            Ο παρατηρητής του αγώνα μέσα στο χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη, επιτρέπει να εισέρχονται και να παραμένουν, εφόσον του παραδώσουν την αστυνομική ταυτότητα ή το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή ή τα έγγραφα αυτά που θα πιστοποιούν την ιδιότητά τους, τα εξής πρόσωπα:
α) Ο ιατρός του αγώνα 
β) Ένας εκπρόσωπος κάθε ομάδος, μέλος του Δ.Σ του συλλόγου.
γ) Ο φυσιοθεραπευτής κάθε ομάδος. 
δ) Ο προπονητής κάθε ομάδος
Κατ εξαίρεση στην Α2 και Β  Κατηγορία και εφόσον δεν έχουν επίσημο προπονητή επιτρέπεται η είσοδος σε έναν ακόμα εκπρόσωπο, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου.
Πλέον των ανωτέρω προσώπων ο παρατηρητής επιτρέπει την είσοδο και παραμονή στον ίδιο χώρο :
α) Φωτογράφων επισήμων πρακτορείων Τύπου και μελών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεργείων.
β) νεαρών ατόμων για την επαναφορά της μπάλας.
            Οι διαγωνιζόμενες ομάδες και τα πρόσωπα που αναφέρονται στην ως άνω παράγραφο οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και στις εντολές του παρατηρητή.
            Η σύμβαση παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων μεταξύ ενός σωματείου και ενός δικαιούχου φορέα θα πρέπει να εγκρίνεται από την Ε.Π.Σ.Α. σύμφωνα με το Άρθρο 29 (παρ. 1,2,3) του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Ο.


                                        

ΑΡΘΡΟ 10
ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

            Η μη ύπαρξη στα γήπεδα  αστυνομικής δύναμης, δεν απαλλάσσει τα σωματεία, και ιδιαίτερα τα γηπεδούχα, της ευθύνης για την τήρηση της τάξης στα γήπεδα που είναι καθαρά υποχρέωσή τους.
           
       Από τα  Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων  πρέπει να δοθεί έμφαση στην αμεροληψία στην ακεραιότητα, στο σεβασμό, στην ασφάλεια, στην απόλαυση (του αγώνα) από τους συμμετέχοντες.               
         Πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, μελών και φιλάθλων τους.
        Οι διαιτητές θα πρέπει να εφαρμόζουν τους Κανόνες στο πλαίσιο του «πνεύματος» του παιχνιδιού, για να βοηθήσουν στη διεξαγωγή δίκαιων και ασφαλών αγώνων.
           Όλοι πρέπει να σέβονται τους αξιωματούχους του αγώνα και τις αποφάσεις τους, να θυμούνται και να σέβονται ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι και ότι θα κάνουν λάθη.
          Οι παίκτες έχουν μια μεγάλη ευθύνη για την εικόνα του παιχνιδιού και ο αρχηγός της ομάδας θα πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, βοηθώντας στη διασφάλιση ότι οι Κανόνες και οι αποφάσεις των διαιτητών γίνονται σεβαστές.



                                                           ΑΡΘΡΟ 11

                                              ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΟΡΟΙ


            Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και προστασία των πρωταθλημάτων ανήκει στη διοργανώτρια. Όλα τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν τη μετακινούμενη ομάδα. Οι εισπράξεις των αγώνων  αποτελούν έσοδο της γηπεδούχου ομάδας, η οποία βαρύνεται με τα έξοδα του αγώνα. Το  εξοδολόγιο της Διαιτησίας  του αγώνα  θα εξοφλείται από τη γηπεδούχο ομάδα πριν από τον αγώνα σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.   

 Σωματείο, το οποίο δεν έχει εξοφλήσει το εξοδολόγιο ή έχει οφειλές προς τη διοργανώτρια, με απόφαση του Δ.Σ. της θα αποβάλλεται  από το πρωτάθλημα .Τα ίδια ισχύουν και στους αγώνες κατάταξης. Επίσης, σωματείο που έχει πάσης φύσεως οφειλές από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα,  οφείλει να τις τακτοποιήσει μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης συμμετοχής σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΣΑ. Γηπεδούχος ομάδα θεωρείται η πρώτη ομάδα, η οποία και φροντίζει τα του γηπέδου.


                                                       ΑΡΘΡΟ  12

                                  ΕΠΑΘΛΑ – ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ συνοδευόμενο από μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της. ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ θα απονεμηθεί σε κάθε ομάδα που δε θα έχει στην αγωνιστική περίοδο αποβολή ποδοσφαιριστή της και δε θα έχει υποπέσει σε παράπτωμα που τιμωρείται σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. Το ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ θα συνοδεύεται από χρηματικό ποσό, που θα καθορίσει η διοργανώτρια με απόφασή της.

                                                            ΑΡΘΡΟ  13

                                                  ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


Η Ε.Π.Σ. Αργολίδας διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρων της παρούσας προκήρυξης, αν μέχρι την ημέρα λήξης των πρωταθλημάτων της υπάρξει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον Αθλητισμό ή των κανονισμών-διατάξεων των πρωταθλημάτων.
Η διεξαγωγή των αγώνων των πρωταθλημάτων αυτών γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας Αθλητικής Νομοθεσίας, του Κ.Α.Π. και της Προκήρυξης αυτής.

Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από τα παραπάνω ή προκύψει μετά τις δηλώσεις συμμετοχής θα αποφασίζει η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Αργολίδας.


                 Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ
              Ο  ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






             ΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΙΔΕΡΗΣ                                       ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΠΑΪΒΑΝΑΣ                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates