Social Icons

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Νερό = Η συμφωνία της φύσης για τον άνθρωπο

Η υδροθεραπεία αναφέρεται στην εφαρμογή του νερού ως θεραπευτικό μέσο. Η ευεργετική
επίδραση του νερού στην αποκατάσταση είναι γνωστή από τον πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη. Ο Ιπποκράτης αιώνες πριν, χρησιμοποιούσε εμβυθίσεις σε ζεστό ή κρύο νερό για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων όπως μυϊκών σπασμών, παραλύσεων, ρευματισμών και αρθροπαθειών.
Τα οφέλη της υδροθεραπείας περιλαμβάνουν:

Ανακούφιση από τον πόνο.
Μείωση του μυϊκού σπασμού.
Αυξημένη εύρος κίνησης της άρθρωσης.
Ενίσχυση των αδύναμων μυών.
Αυξημένη κυκλοφορία.
Βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού.

Λόγω της άνωσης του νερού, υδροθεραπεία επιτρέπει πολλά άτομα να ασκηθούν, όπου δεν είναι σε θέση να στη γη. Η επίδραση των ιδιοτήτων του νερού σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις.
Ένα μοναδικό πλεονέκτημα της φυσικοθεραπείας σε θεραπευτικές πισίνες είναι η λειτουργική αποκατάσταση, όπου η αντίσταση του νερού εφαρμόζεται ομοιόμορφα κατά την κίνηση σε όλες τις μυϊκές ομάδες.

Η Υδροθεραπεία είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την αποκατάσταση των ασθενών. Επιπροσθέτως με τα άλλα οφέλη της υδροθεραπείας, οι θεραπευτές έχουν διαπιστώσει ότι οι ασθενείς που κάνουν υδροθεραπεία, πραγματικά νιώθουν καλύτερα και πιο σίγουροι για τον εαυτό τους. Το υγρό στοιχείο παρέχει την δυνατότητα στους ασθενείς να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να δουν τα αποτελέσματα. Η ηρεμία του νερού εξασφαλίζει την ευχάριστη συνεργασία μεταξύ ασθενούς και φυσιοθεραπευτού, η οποία είναι το κλειδί για μια πετυχημένη αποκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates