Social Icons

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΑΕΚ Ερμιονίδας : Νέο ξεκίνημα



Η ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ιδρύθηκε επίσημα ως Αθλητικός σύλλογος
το 1959 στο Κρανίδι με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» και μετονομάστηκε το έτος 2000. Η ιστορία όμως του σωματείου ξεκινάει από την δεκαετία του 1920 κατά την οποία λάμβανε μέρος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με την ονομασία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» . Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου δεν ανέστειλε τις αθλητικές της δραστηριότητες , αλλά μπόρεσε και διατηρήθηκε ως σωματείο δίνοντας φιλικούς αγώνες .
Κατά το έτος 1963 οπότε ανέστειλε τις αθλητικές του δραστηριότητες ο «Μορφωτικός Προοδευτικός Αθλητικός Σύλλογος Κρανιδίου» αποτελεί την μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα του Κρανιδίου στην οποίοι αθλούνταν και αγωνίζονταν οι νέοι του Κρανιδίου.

Αρχικά ως γήπεδο της χρησιμοποίησε  έκταση που βρισκόταν στην βόρεια είσοδο της πόλεως του Κρανιδίου πλησίον του χώρου πού σήμερα είναι η διασταύρωση του δρόμου προς Ερμιόνη . Το έτος 1960 απέκτησε με δωρεά την δική της έκταση την οποία χρησιμοποίησε και διαμόρφωσε σε χώρο αθλήσεως και γήπεδο ποδοσφαίρου. Το έτος 1984 μεταβίβασε την ιδιοκτησία της στον Δήμο Κρανιδίου για την δημιουργία δημοτικού γηπέδου  με εγκαταστάσεις κατάλληλες για τους αθλητές και φιλάθλους.
Σήμερα ανήκει στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας και αγωνίζεται στην Β΄Κατηγορία Αργολίδας.
Από τις σημαντικότερες διακρίσεις της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Αργολίδας την περίοδο 2002-2003 και η άνοδος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε εθνικό πρωτάθλημα και στον 8ο Ομιλο της Δ΄Εθνικής.
ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ-ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΓΚΙΩΝΗΣ Α.-ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗΣ-ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Δ.-ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Ν-ΔΡΟΥΖΑΣ Γ.-ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΣΤ-ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ Δ.-ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ-ΔΕΡΜΑΤΑΣ
Την συγκεκριμένη χρονιά αγωνίστηκε με ομάδες πού έχουν γράψει το όνομά τους με «χρυσά» γράμματα ιστορία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο όπως είναι ο Πέλοπας Κιάτου , ο Αστέρας Τρίπολης τον οποίο κέρδισε στο Κρανίδι με 3-0 και πήρε ισοπαλία στην Τρίπολη με 0-0 , ο Αθηναικός, η Σπάρτη, ο Παναργειακός, ο Άρης Πετρούπολης κλπ., όμως δεν θα καταφέρει να κρατηθεί στην κατηγορία αφού τερμάτισε στην 12η θέση με 42 βαθμούς και υποβιβάστηκε.    
ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ-ΣΙΔΕΡΗΣ Κ-ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ-ΤΣΙΦΑΚΗΣΑ- ΘΕΩΔΟΡΙΔΗΣ – ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ- ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Ν ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΣΙΦΑΚΗΣ Γ-ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ-ΣΤΥΛΙΑΤΗΣ Κ-ΑΛΕΒΙΖΟΣ-ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ
Την  αγωνιστική περίοδο 2005-2006 κάνει το ντάμπλ στην Αργολίδα κερδίζοντας τον Παναργειακό στο κύπελλο μέσα στο Άργος και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Αργολίδας επιστρέφοντας στην Δ΄ Εθνική.  
Στην Δ΄ Εθνική θα αγωνιστεί από την περίοδο 2—6=2007 έως και την περίοδο 2010-2011 όπου θα υποβιβαστεί και την ίδια εποχή θα γίνει η συνένωση με τον Ερμή Ερμιόνης πού κατέκτησε το πρωτάθλημα Αργολίδας και θα δημιουργηθεί η σημερινή ομάδα της Ένωσης Ερμιονίδας.
Ερμιονιδα 2012
Η ομάδα της ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ συνέχισε την ποδοσφαιρική της δράση σαν ομάδα υποδομής της Ένωσης Ερμιονίδας και την επόμενη χρονιά 2012-2013 με την ονομασία ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 2012 θα αγωνιστεί  στην Α1 κατηγορία Αργολίδας   στην οποία αγωνιζόντουσαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι προερχόντουσαν από τις ακαδημίες του συλλόγου. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία Αργολίδας στην οποία θα μείνει για μία χρονιά μέχρι το καλοκαίρι του 2014 όπου και θα σταματήσει η αθλητική της δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates