Social Icons

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας σάς προσκαλεί στον Πολυχώρο ΑΡΤίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 05:00 το απόγευμα, για ενημέρωση πάνω στα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, που θα λειτουργήσουν τη σεζόν 2017 – 2018. . Τα εργαστήρια για τη φετινή σεζόν θα τα αναλάβουν η κ. Αποστολοπούλου Αγγελική, φιλόλογος (με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) και η κ. Κοτσοβού Χρυσούλα, μουσικός.
Στη συνάντηση θα γίνει παρουσίαση της θεματικής των εργαστηρίων από τις συντονίστριες και θα ακολουθήσουν εγγραφές. Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα, γραμμένο από τις συντονίστριες. Τα πρώτα εργαστήρια προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις ώρες που θα συμφωνηθούν με τους γονείς. . 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δημήτρης Ι. Σίδερης Ευαγγελία Ηλιού

Θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους
Σε συνεργασία με το Θ.Ο.Ε. θα πραγματοποιήσουμε θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια δίωρης διάρκειας στον πολυχώρο Artiki. Με αυτή τη δράση επιθυμούμε να αναδείξουμε τη θεατρική έκφραση και επικοινωνία ως μέσο γνωστικής συναισθηματικής και κοινωνικής αγωγής των παιδιών και των εφήβων. 
Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε όλοι μαζί τη χαρά της δημιουργίας μέσα από την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής. 
Στα εργαστήρια θα αξιοποιήσουμε το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, τα παιχνίδια ρόλων, τη δραματοποίηση, τις μουσικοκινητικές ασκήσεις και τη δημιουργική γραφή. 
Με αυτές τις τεχνικές επιδιώκουμε την ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, την ενσυναίσθηση, την προσωπική ενδυνάμωση, την ενεργοποίηση της φαντασίας, την ενίσχυση του ομαδικού - συνεργατικού πνεύματος και την αισθητική καλλιέργεια.
Για τα παιδιά και τους εφήβους η θεατρική εμπειρία θα γίνει ένα ευχάριστο ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού και του κόσμου. 
Οι συντονίστριες Αποστολοπούλου Αγγελική, φιλόλογος ( με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) Κοτσοβού Χρυσούλα, μουσικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates