Social Icons

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Οδοιπορικό στην Λέσβο : Σκάλα Καλλονής.( φωτό).

Sport-Ermionida Αποστολή στην Λέσβο.

Ξεκινώντας από την Ερμιονίδα με προορισμό το όμορφο νησί της Λέσβου για τον
αγώνα της Ένωσης Ερμιονίδας με την Αγία Παρασκευή ήταν μία ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποια μέρη από  αυτό το πανέμορφο νησί. Οι ημέρες διαμονής ήταν ελάχιστες και επιλέξαμε τρεις προορισμούς τους οποίους θα σας παρουσιάσουμε. Άλλωστε όταν κάποιος αποφασίζει να πάει να παρακολουθήσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μακριά από την έδρα του και έχει την δυνατότητα και τον χρόνο να το κάνει πρέπει να επισκέπτεται κάποια από τα αξιοθέατα της περιοχής και παράλληλα ( προσωπική μας άποψη) να τα προβάλει με όποιο τρόπο μπορεί.
Εμείς επισκεφτήκαμε τρία μέρη σε αυτό το διάστημα των δύο ημερών . Την Σκάλα Καλλονής ( ήταν το ξενοδοχείο της διαμονής δίπλα ) , το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ και την Αγία Παρασκευή όπου και έγινε ο ποδοσφαιρικός αγώνας.
Η Σκάλα Καλλονής βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λέσβου την Μυτιλήνη και πραγματικά είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο . Είναι ένα πανέμορφο χωριό το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά με την Κοιλάδα και την Ερμιόνη.
Κατεβαίνοντας την Κυριακή το πρωί από το ξενοδοχείο προς το χωριό βρήκαμε αυτή την παραλία όπου μας περίμενε ένας Ερωδιός. 


Πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες, 
Το ένα κομμάτι της παραλίας της Σκάλας Καλλονής όπου όπως ενημερωθήκαμε το καλοκαίρι γίνεται το αδιαχώρητο από τους τουρίστες.
Δίπλα στην παραλία στης Σκάλας υπάρχει ένας υδροβιότοπος ο οποίος αποτελεί ένα από τους σημαντικούς πόρους του οικολογικού κεφαλαίου της Λέσβου. Στην Σκάλα Καλλονής υπάρχουν δύο παρατηρητήρια και κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου έως και τις 20  Μαΐου προσελκύει επιστήμονες και επισκέπτες κυρίως από το εξωτερικό αλλά και όλους τους φυσιολάτρες οι οποίοι παρατηρούν την μετανάστευση των πουλιών ( Birdwatsching)  πού όλα περνάνε από την περιοχή. Την συγκεκριμένη περίοδο σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι γεμάτα. 


Η επιστροφή των ψαράδων από το μεροκάματο.
Ο κεντρικός δρόμος της Σκάλας


Ενα μικρό καρνάγιο στο λιμάνι .
Η ώρα της δουλειάς.





Στη Σκάλα Καλλονής παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Γιορτή της σαρδέλας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο ή το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και διαρκεί τρεις ημέρες.












Ο Φάρος του λιμανιού της Σκάλας









Η δεύτερη παραλία της Σκάλας .



Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αννας .
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα γήπεδα με χώμα.
Η Προοδευτική Σκάλα Καλλονής.
Την ώρα πού πήγαμε έκαναν προετοιμασία οι ομάδες Κ-15 της Προοδευτικής Σκάλας με την Αναγέννηση Αγιάσου.



Αυτό ήταν ένα μικρό οδοιπορικό στην πανέμορφη Σκάλα Καλλονής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates