Social Icons

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Σχολή Ολυμπιακού Κρανιδίου : Επιτυχημένη παρουσία του Ψυχολόγου της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Γιάννη Ζαρώτη, και της διατροφολόγου Διονυσίας Αργυροπούλου .


Επιμορφωτικό σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας
διοργάνωσε την Τρίτη η σχολή του Ολυμπιακού στο Κρανίδι  με ομιλητή τον κορυφαίο ψυχολόγο- αθλητικό ψυχολόγο κ. Γιάννη Ζαρώτη ο οποίος συνεργάζεται και με την κεντρική σχολή του Ολυμπιακού .
Επίσης στο επιμορφωτικό αυτό σεμινάριο ήταν και η γοητευτική διατροφολόγος πού συνεργάζεται επίσης με την κεντρική σχολή του Ολυμπιακού k.Διονυσία Αργυροπούλου.


Στην συνάντηση γονέων με τον κύριο Ζαριώτη συζητήθηκαν τα θέματα :
Για ποιο λόγο πρέπει να αθλούνται  τα παιδιά (αναφέρθηκε στα κίνητρα των παιδιών και πως μπορούν οι γονείς να ικανοποιήσουν τα κίνητρα-επιθυμίες των παιδιών τους. Παρουσιάζονται οι αιτίες αποχώρησης των παιδιών από τον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και οι τρόποι διατήρησης των αθλητών στο πλαίσιο του αθλητισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα)
Τι ζητάνε οι αθλητές από τους γονείς τους (αναφέρθηκε  σε διεθνείς έρευνες για τις «απαιτήσεις» των παιδιών από τους γονείς σε θέματα συμπεριφοράς, υποστήριξης, «εμπλοκής» στο άθλημα και παροχής οδηγιών)
Ο ρόλος του γονέα απέναντι στο παιδί-αθλητή (αναφέρθηκε στην επιθυμία των αθλητών για εστίαση στην προσπάθεια έναντι του αποτελέσματος, στην υποστήριξη των επιλογών τους, στην παροχή σταδιακής συναισθηματικής αυτονομίας στους αθλητές)
Η στάση των γονέων απέναντι στα παιδιά-αθλητές (αναφέρθηκε  στην υπερπροστατευτική στάση, στην επικριτικότητα, στην υπερεμπλοκή και πως επιδρούν στη ψυχοσωματική υγεία των παιδιών-αθλητών)
Ποια είναι η λειτουργική συμπεριφορά των γονέων (σε θέματα άγχους και αυτοπεποίθησης, διαχείρισης του χρόνου, «υποτίμησης» του σχολείου έναντι του αθλητισμού)..
Στην συνέχεια το λόγο πήρε η κ.Διον.Αργυροπούλου η οποία αναφέρθηκε στην σωστή διατροφή των μικρών αθλητών πριν και μετά τους αγώνες.  Σε ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να βασίζεται η διατροφή των παιδιών , αν θα πρέπει να κάνει κάποιο παιδία δίαια ΄όχι κ.λ,π.

Στην συνέχεια η κ. Ελσα Πιτσάκη η οποία είναι γραμματέας του διευθυντή των σχολών του Ολυμπιακού Βασίλη Νάνου   έδωσε στον υπεύθυνο της σχολής Μανώλη Ψωμά μια αναμνηστική φανέλα από το τμήμα ακαδημιών του Ολυμπιακού.
Φωτό




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates