Social Icons

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Γιώργος Θωμάς στο eBasket.gr: “Γι’ αυτό θα μείνουμε στην κατηγορία”

ΠΗΓΗ :  http://www.ebasket.gr
Η Ερμιονίδα πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό
παραμονής, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής, καθώς πέρασε αλώβητη από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας του Ίκαρου με 77-74.
Ο πόιντ γκαρντ της Ερμιονίδας, Γιώργος Θωμάς, μίλησε για την έκτη νίκη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν σημαντικές πιθανότητες να αγωνίζονται και του χρόνου στη Γ’ Εθνική.
Αναλυτικά:
1) Πήρατε μια σημαντική νίκη απέναντι στον Ίκαρο Ν. Σμύρνης. Είναι αυτή η μεγαλύτερη νίκη που έχετε κάνει μέχρι στιγμής. Αν ναι, γιατί;
“Ναι, μαζί με αυτή απέναντι στην Καλαμάτα νομίζω ότι είναι οι σημαντικότερες νίκες μας μέχρι στιγμής, κι ενδεχομένως μάλιστα οι πιο δύσκολες. Ειδικά αυτή απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Ίκαρος Ν. Σμύρνης που έχει βάλει στόχο την άνοδο και παλεύει πολύ γι αυτό. Επομένως μια εκτός έδρας νίκη απέναντι σε τέτοιου είδους αντίπαλο έχει πολύ μεγάλη αξία”.
2) Βλέπουμε πολλές ομάδες να είναι σε απόσταση μιας νίκης στη μάχη της σωτηρίας. Πως το εξηγείς αυτό;
“Είναι λογικό αυτό γιατί, όπως ξέρουμε, φέτος έχουμε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και αμφίρροπα πρωταθλήματα όλων των εποχών. Με εξαίρεση μία ή δύο ομάδες, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις υπόλοιπες, με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε”.
3) Η παραμονή θα κριθεί στα μεταξύ σας παιχνίδια (οι ομάδες που παλεύεται για παραμονή) ή θεωρείς ότι τη διαφορά θα κάνουν νίκες με ομάδες από τις πρώτες θέσεις;
“Σίγουρα τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία έχουν πολύ μεγάλη αξία και είναι τα πιο σημαντικά, αλλά όποια νίκη κι αν κάνει κάποιος, πέρα από αυτές με τους άμεσους ανταγωνιστές του, είναι μεγάλο μπόνους. Δίνει σε μια ομάδα και βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική ώθηση για τα ντέρμπι”.
4) Στις πόσες νίκες πιστεύεις ότι θα κριθεί η παραμονή;
“Λόγω της δυσκολίας του πρωταθλήματος πιστεύω ότι το όριο που θα δώσει την παραμονή είναι οι 10 ή 11 νίκες. Κάπου εκεί. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα φέτος”.
5) Τι είναι αυτό που μπορεί να κρατήσει την Ερμιονίδα στην κατηγορία;
“Η αγωνιστική συνοχή που υπάρχει και το κλίμα της ομάδας. Παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί οι περισσότεροι και αυτό βοηθάει πάρα πολύ στις σχέσεις μας εντός κι εκτός παρκέ. Κατά δεύτερον θα έλεγα ότι έχουμε έμπειρα παιδιά, όπως ο Διαμαντόπουλος, ο Κορίζης και ο Ευστρατίου που κάνουν τη διαφορά σε πολλά από τα παιχνίδια. Σε όλα αυτά έρχεται και η διοικητική σταθερότητα και σοβαρότητα, πράγμα δύσκολο στην εποχή μας για πολλές ομάδες, για να κάνει τη διαφορά. Είναι στοιχεία που συνθέτουν το παζλ και κάνουν τη διαφορά για εμάς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates