Social Icons

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

“Ο μολυβένιος στρατιώτης” έρχεται στο Κρανίδι.



“Ο μολυβένιος στρατιώτης” έρχεται  κοντά σας
στο Κρανίδι με την υπέροχη παράσταση του! 
Η ξεχωριστή διασκευή την κάνει προσιτή, σε όλη την οικογένεια και μπορούν να την παρακολουθήσουν ηλικίες απο 2 εως 102 ετών (στον διαγωνισμό αλλά και καθ΄ όλη την περιοδεία, η παράσταση υποστηρίχθηκε απο υπέρτιτλους, αντίστοιχα στην γλώσσα της κάθε χώρας, ενώ οι ηθοποιοί συνέχισαν να μιλούν ελληνικά) η βραβευμένη μουσική της, τα εξαιρετικά της σκηνικά, τα υπέροχα κοστούμια, θα εκστασιάσουν μικρούς και μεγάλους και θα σας χαρίσουν την απόλαυση του κλασικού θεάτρου αλλά ταυτόχρονα και μπαλέτου για μια ώρα και κάτι.. που θα σας μείνει αξέχαστη!

Η ιστορία

Λίγα λόγια για την σε όλους γνωστή ιστορία του μολυβένιου στρατιώτη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι:
Ένα οικουμενικό έργο που έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες, «ο Μολυβένιος Στρατιώτης» του Άντερσεν είναι ένα εξαιρετικό έργο που διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την δύναμη της πραγματικής αγάπης!
Την ημέρα των γενεθλίων τους, τα δίδυμα Σάλυ και Τζων παίρνουν δώρα από τους γονείς τους, ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι…όταν τα παιδιά λείπουν, όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μιαν όμορφη κούκλα μπαλαρίνα.
Την αγάπη τους όμως θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε… τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια…το τέλος έρχεται εντελώς ανατρεπτικό σε σχέση με την κλασική ιστορία του Άντερσεν που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο…!!
Η παράσταση γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντανεύει ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και στο αγωνιώδες. Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια του Shiv Shena μεταφέρουν τον θεατή στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή από το κείμενο του ινδού Salim Khan, έγινε από την Sharmi Κόκκινου σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρώντας τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Άντερσεν. Η μουσική και τα τραγούδια είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Απόστολο Μόσιο στα ελληνικά αλλά διατηρώντας και την συνεργασία με το ncpa υπάρχει και ποτ-πουρι κλασικών μουσικών όπως Tchaikovsky, Brahms κλπ Την καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την επιλογή του έργου, την υπογράφει η Κατερίνα Σασλόγλου, η οποία στην πολυετή εμπειρία της έχει επιμεληθεί και σας έχει προτείνει παραστάσεις όπως «ο Kαρυοθραύστης» κλπ, με τον ίδιο σεβασμό και φέτος στο κλασικό θέατρο, αλλά και στο παιδί επιχειρεί να σας δώσει για άλλη μια φορά το καλύτερο!
 Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου ( Ο δικός μας άνθρωπος από τους Φούρνους)
 Θεατρική Διασκευή:Salim Khan Sharmi Kόκκινου,
Σκηνικά-Κοστούμια: Shiv Shena,
 Μουσική: Aπόστολος Μόσιος Νcpa (μουσικές επιλογές),
 Χορογραφίες: Rumi Qafarsoy.
Σε 13 απολαυστικούς ρόλους εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Χρήστος Κορακάκης, Στέφανος Καλλιανίδης, Νάντια Λεονάρδου, Ηλίας Παπακωνσταντίνου και η πρίμα μπαλαρίνα Καλλιόπη Χατζησταύρου!
Όπως έγινε γνωστό από την παραγωγή, αν η προσέλευση των σχολείων είναι ικανοποιητική η θεατρική παραγωγή να βρεθεί

Στο Κρανίδι στις 27, 28 Μαρτίου 
( Αιθουσα Εκδηλώσεων Λυκείου Κρανιδίου ) 

Ώρες παραστάσεων: 9:00πμ-10:30πμ και 11:00πμ-12:30μμ.
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων και διοργάνωση παραστάσεων τηλ. 210- 5227639

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. 





Οσα Σχολεία επιθυμούν να παρακολουθήσουν την πάρασταση ας επικοινωνήσουν έως

                        την Πέμπτη  23 Μαρτίου 

                       με τα παρακάτω τηλέφωνα :   



ΥΠΕΥΘ.ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΣΛΟΓΛΟΥ     Θανάσης παρισης

210- 5227639, 6970987499/     6977377141


 


ΚΑΙ : 210- 5227639.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates