Social Icons

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Θανάσης Στάικος : Αυτό που γίνεται φέτος στην Ερμιονίδα, ήρθε κάπως παράξενα.


«Φρέσκος» στον ρόλο του προπονητή, ο 36χρονος τεχνικός μιλάει για την παρουσία της ΑΕ Ερμιονίδας, δεύτερης στην κατάταξη του 3ου ομίλου.

Έπεσε στα... βαθιά κάπως παράξενα και προπάντων εσπευσμένα. Αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης να αφήσει στην άκρη τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να αναλάβει καθήκοντα προπονητή (και μάλιστα πρώτου) μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου και λίγα εικοσιτετράωρα μετά την άξαφνη αποχώρηση του Τάκη Χριστόπουλου. Έχοντας διστάσει να πάρει την απόφαση ζωής μέσα στο καλοκαίρι, όταν είχε γίνει η πρώτη σχετική νύξη από τους ιθύνοντες, ο Θανάσης Στάικος βρέθηκε να είναι «κυβερνήτης» στο καράβι της ΑΕ Ερμιονίδας ελάχιστες ημέρες πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής! Παρ' όλα αυτά, έχει καταφέρει να οδηγεί τους γαλαζοκίτρινους σε εξαίσια πορεία στον 3ο όμιλο, μάλλον καλύτερη από όλες όσες έχουν προηγηθεί από τη μέρα ίδρυσης του σωματείου. Η δεύτερη θέση που καταλαμβάνει η ομάδα της Ερμιονίδας με το πέρας 13 αγωνιστικών, βλέποντας ψηλότερα μόνο την «αχτύπητη» Παναχαϊκή, είναι ενδεικτική της παρουσίας της στο πρώτο τετράμηνο της σεζόν που διανύουμε και με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις για το 2016.
Σε αυτό το κομβικό σημείο ο 36χρονος προπονητής κλήθηκε να μοιραστεί κάποιες από τις σκέψεις του για όλα τα παραπάνω, παραδεχόμενος πως τέτοιο ξεκίνημα δεν το περίμενε κανείς στις τάξεις του συλλόγου! «Αυτό που γίνεται φέτος στην Ερμιονίδα, ήρθε κάπως παράξενα. Στις αρχές της σεζόν ξεκίνησα ως ποδοσφαιριστής, είχα σκοπό να παίξω τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα, η ομάδα είχε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και, κυρίως, παιδιά που δεν χρησιμοποιούνταν ως βασικοί στις ομάδες που έπαιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Είχαν μείνει, βέβαια, και τρία-τέσσερα έμπειρα παιδιά. Μετά από πίεση των διοικούντων δέχθηκα να αναλάβω, κυρίως για να επαναφέρουμε το καλό κλίμα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι και το μυστικό μας σε αυτή την πορεία! Οι ποδοσφαιριστές δίνουν το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους! Έχουμε φτιάξει μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, μία οικογένεια, κάτι που βγαίνει και στο γήπεδο» σχολίασε αρχικά ο Θανάσης Στάικος και συνέχισε: «Είμαι στην Ένωση από την ημέρα που δημιουργήθηκε (σ.σ. 2011) και ήξερα ότι αν παρέμενε αυτό το κλίμα, θα είχαμε αποτελέσματα. Ασφαλώς, κανείς μας δεν περίμενε ότι η ομάδα θα είχε αυτή την πορεία, αυτή τη βαθμολογική θέση! Όπως καταλαβαίνετε, είμαι αρκετά ευχαριστημένος».
«Στο μυαλό μας και η επόμενη χρονιά»
Βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και, μάλιστα, δείχνει πως θα το πετύχει χωρίς να αγχωθεί. Παράλληλα, όμως, είναι μάλλον... απίθανο να κυνηγήσει την Παναχαϊκή, που φαντάζει ως... μοναχικός διαβάτης στον δρόμο προς την άνοδο! Ποιος μπορεί να είναι, λοιπόν, ο στόχος της Ερμιονίδας στο υπόλοιπο της σεζόν; «Είμαστε περίπου στα μισά της χρονιάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο, πάντα βέβαια υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Για το τι θα έχουμε πετύχει φέτος, θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Φυσικά, μας ενδιαφέρει να χτίσουμε μία ομάδα και για τη νέα χρονιά. Μία ομάδα που θα μπορέσει να ξεκινήσει με καλύτερες συνθήκες, ώστε να έρθουν και τα καλύτερα αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός τεχνικός. 

 ΠΗΓΗ  : http://pamebala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates