Social Icons

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

3ο Mediterranean Yacht Show :Πραγματοποιήθηκε η ετήσια έκθεση του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού στο Ναύπλιο.

Η ετήσια έκθεση του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού για επανδρωμένα πολυτελή σκάφη πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στο Ναύπλιο. Το μεσαιωνικό λιμάνι της πόλης αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για το 3ο Mediterranean Yacht Show, που και φέτος ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών με τον εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών αλλά και τη μεγάλη προσέλευση μεσιτών ναύλωσης πολυτελών σκαφών από κάθε γωνιά του πλανήτη.
 
Το 3ο Mediterranean Yacht Show -μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις σχετικά με το yachting παγκοσμίως- υπογράμμισε τη δυναμική της ναύλωσης πολυτελών σκαφών για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το Σάββατο 7 Μαΐου παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων κυρίου Δημήτρη Κωστούρου, εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενάρχη Ναυπλίου, κυρίου Σπύρου Μαρίνου, ενώ τις επόμενες μέρες την έκθεση τίμησε με την επίσκεψή του και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Η πρωτοφανής συμμετοχή κορυφαίων, σε διεθνές επίπεδο, μεσιτών ναύλωσης σκαφών καθώς και αντίστοιχων εταιρειών επεσήμανε τη σημασία της έκθεσης, γεγονός που ανέφερε και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού κύριος Μιχάλης Σκουλικίδης κατά τον χαιρετισμό του στο Παλαμήδι.


Συμμετοχές:
       75 επανδρωμένα πολυτελή σκάφη.
       Περισσότεροι από 300 μεσίτες από χώρες όπως Ανγκουίλα, Αργεντινή, Αυστραλία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Καναδάς, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Μονακό, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
       18 εκθεσιακά περίπτερα για βοηθητικές υπηρεσίες και προμήθειες.

Οι επιθεωρήσεις των σκαφών συνοδεύτηκαν από αρκετές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η παρουσίαση προγραμμάτων επίσκεψης με προορισμούς το Ιόνιο και την Πελοπόννησο από τον καπετάνιο Ζώη Σκρίμπια.
Δεξιώσεις και θεματικά πάρτι πάνω στα σκάφη πλαισίωσαν όλες τις ημέρες της έκθεσης, προσφέροντας τη δυνατότητα συζητήσεων γύρω από το yachting. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι γευσιγνωσίες φαγητού και ποτού στα σκάφη, ενώ τις εντυπώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, έκλεψε ο διαγωνισμός των chefs για την ανάδειξη του “Next Famous Hellenic Dish” - άλλωστε η γαστρονομία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην επιτυχή ναύλωση ενός σκάφους.

Στην έκθεση συμμετείχαν μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες ναύλωσης πολυτελών σκαφών παγκοσμίως, όπως οι Camper & Nicholsons, Edmiston & Company, Fraser Yachts, Yachting Partners International, Burgess, CharterWorld, CSO Yachts, IYC, Northrop & Johnson, Ocean Independence, Premium Yachts, Yachtzoo and Luxury Charter Group κ.ά., ενώ παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της MYBA, The Worldwide Yachting Association.

Από τον χώρο του Τύπου το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι των BΟΑΤ International Group, Skipper On Deck, Charter Index, Super Yacht Times, Yacht Charter Fleet, Yacht Way.
Το 3ο Mediterranean Yacht Show διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με τη βοήθεια του Δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Χρυσός Χορηγός: ELINOIL
Ασημένιος Χορηγός: EUMARIA
Χορηγοί: WATSON FARLEY & WILLIAMS, CHAUFFEUR GREECE, DOMAINE SKOURAS, ISM SECURITY
Χορηγοί Επικοινωνίας: Καθημερινή, SKAI TV, Yachting Magazine, BOAT International Group, Charter Index & Skipper ONDECK.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates