Social Icons

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ -ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ GOAL

Ο πρώτος σκόρερ στον 7ο ομιλο Νίκος Μακρίδης
 Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου δεν είναι κάτι άλλο από το γκολ. Γι' αυτό ζουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι, αυτό απολαμβάνουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Μοιραία σε κάθε κατηγορία τα... φώτα της δημοσιότητας πέφτουν κυρίως πάνω στους επιθετικούς.

Ή έστω στους πρώτους σκόρερ. Αυτούς σας παρουσιάζει σήμερα το «Goal» σ' ένα αφιέρωμα με κεντρική ιδέα την προβολή των... top guns των 10 ομίλων της Δ' Εθνικής (ο αριθμός δίπλα σε κάθε φωτογραφία αντιπροσωπεύει τον όμιλο).

Οπου υπήρχε «ισοβαθμία» στο σκοράρισμα, επιλέχθηκε ως κριτήριο η βαθμολογική θέση της ομάδας στην οποία αγωνίζεται ο σκόρερ. Παράλληλα, επιχειρούμε μέσω μιας μίνι ανασκόπησης να σας θυμίσουμε τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν από τον Οκτώβρη (οπότε άρχισε το πρωτάθλημα) μέχρι και το τέλος του 2012.
1ος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Δώρο της... μαμάς πατρίδας

Πριν από δύο χρόνια είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στη Football League 2 με την Παναχαϊκή, μετρώντας 18 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Φέτος ο Κυριάκος Δαμιανίδης κλήθηκε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και η... μαμά πατρίδα τον έκανε δώρο στον Εβρο Σουφλίου! Πρόκειται αναμφίβολα για προσθήκη-πολυτέλεια, όμως η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι η ομάδα του παραμένει εκτός στόχων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πρωτεύει στους σκόρερ με επτά γκολ! Ο Εβρος Σουφλίου βρίσκεται στην 7η θέση με δέκα βαθμούς, όμως ο χαρισματικός σκόρερ αισιοδοξεί: «Αν είχαμε λίγο περισσότερη τύχη, θα ήμασταν πολύ ψηλότερα! Στον β' γύρο θα φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».
2ος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Νταμπλ σκορ στον 4ο..
.
Η ομάδα του έπεσε στην 4η θέση, «πληρώνοντας» τις τρεις συνεχόμενες ήττες της πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο ίδιος σκοράρει κατά... ριπάς, έχοντας ήδη πετύχει 11 γκολ, δηλαδή έξι περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές που ακολουθούν στη σχετική λίστα! Ο Γιάννης Παπαποστόλου δεδομένα διαθέτει την πείρα και την ικανότητα να... σκοτώνει τις αντίπαλες άμυνες. Το μόνο που έχει να κάνει ο Διγενής Λακκώματος στο υπόλοιπο της σεζόν είναι να εκμεταλλευθεί το... όπλο που έχει στην κατοχή του και να πανηγυρίσει εν τέλει την άνοδο στη Γ' Εθνική.

3ος ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΕΛΛΙΝΗΣ Φτιαγμένος για ψηλά!
Η Ενωση Αποστόλου Παύλου αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας καταφέρει να μπει... σφήνα στο ντουέτο Κοζάνη-Νάουσα που φάνταζε αχτύπητο! Φυσικά, για την εξαιρετική παρουσία των πρωταθλητών Ημαθίας υπάρχει εξήγηση. Ισως γνωρίζει κάτι παραπάνω ο Περικλής Βελλίνης, που πρωτοστατεί στο σκοράρισμα με επτά γκολ. Πάντως, ο 19χρονος φορ δείχνει να είναι προσγειωμένος: «Θέλω κάθε χρόνο να βελτιώνομαι και να ανεβαίνω επίπεδα». Οσο για την επιτυχία της ομάδας του, υπογραμμίζει: «Από το καλοκαίρι γνωρίζαμε ότι η ομάδα έχει υψηλό επίπεδο. Δουλέψαμε σκληρά και δεν είναι έκπληξη που βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση».
4ος ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΑΜΗΣ Φέρνει βαθμούς ο Κρητικός!

Μπορεί ο αριθμός να μην προκαλεί αίσθηση στο άκουσμά του, όμως δεν παύει να αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην εξαιρετική πορεία της Λαμίας. Ο Νίκος Ταμάμης έχει πετύχει τέσσερα γκολ και ισοβαθμεί στον πίνακα των σκόρερ με ακόμη τέσσερις ποδοσφαιριστές (Κόκκινος, Νάσιος, Μιχολίτσης, Ζαφειρίου), όμως η παρουσία της ομάδας του στην κορυφή μάς βοηθά να τον επιλέξουμε σε αυτήν τη θέση. Αλλωστε, όλα τα γκολ που έχει βάλει είναι... βαθμοί. Παράλληλα, η αξία του είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Οι ιθύνοντες της Λαμίας τον έφεραν από το Ρέθυμνο για να βοηθήσει και καλά έκαναν!
5ος ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ Ξέρει πότε να «χτυπάει»

Τέσσερις παίκτες έχουν τραβήξει το βάρος του σκοραρίσματος για την ΑΕ Μεσολογγίου, αλλά ο Θανάσης Καβαλλάρης έχει ξεχωρίσει. Ειδικά επειδή «μίλησε» δις στο θριαμβευτικό 3-0 επί του ΑΟ Τρικάλων. Με τα έξι γκολ του, ο 25χρονος φορ ισοβαθμεί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με τον Ιωνά του Ολυμπου Κέρκυρας, αλλά η πρωτιά της ομάδας του τού έδωσε θέση και στο αφιέρωμα. Οπως, φυσικά, και το ταλέντο του, που θα ήταν πολύτιμο για κάθε ομάδα της κατηγορίας.
6ος ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΚΕΡΤΣΟΣ Η δύναμη που έγινε συνήθεια

Κοιτώντας τον κόσμο από τα 1,96 μ., σαφώς και έχει ένα προβάδισμα συγκριτικά με τους αντιπάλους του. Πόσω μάλλον όταν ξέρει και... μπάλα. Με επτά γκολ σε εννιά αγωνιστικές έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο επιθετικός του πρωτοπόρου ΠΦΟ Πανόπουλου, Σταύρος Γκέρτσος. Ο 29χρονος φορ οδηγεί την κούρσα των σκόρερ του 6ου ομίλου, θέση στην οποία έχει συνηθίσει να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Δεκαεπτά είχε πετύχει τη σεζόν 2009-10 με τη φανέλα του Πανηλειακού, 27 τη σεζόν 2010-11 ως παίκτης του Αστέρα Αμαλιάδας και 11 με το Πανόπουλο πέρυσι.
7ος ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ Πιο ώριμος από ποτέ

Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Απόλλωνος Σμύρνης, με εξαίρεση ενός έτους σε εκείνες του Ολυμπιακού. Τότε που ο Βασίλης Καραπιάλης τον πίεζε να παραμείνει κάτοικος Πειραιά, αλλά εκείνος ως νέος αντιδρούσε και επέστρεψε στην «ελαφρά ταξιαρχία». Τη σεζόν 2009-10 δόθηκε δανεικός στο Κρανίδι, όπου πέτυχε 14 γκολ στη Δ' Εθνική, για να ακολουθήσει το «κυανόλευκο» αντίο, η Καλλονή της Γ' Εθνικής (23 συμμετοχές, 3 γκολ την περίοδο 2010-11, οπότε και ήρθε η άνοδος στη Β'), ο Πανηλειακός και φέτος η Ενωση Ερμιονίδας. Ο 23χρονος Νίκος Μακρίδης, πιο ώριμος από ποτέ, έχει ήδη πετύχει 8 γκολ στον 7ο όμιλο, οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς στην πρωτοπορία.
8ος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΜΠΗΣ Ο ορισμός της πολυτέλειας

Οταν έχεις πετύχει τα εννέα από τα δεκαπέντε γκολ της ομάδας σου σε οkτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, μάλλον θεωρείσαι κάτι παραπάνω από το... βαρύ πυροβολικό της. Ο Δημήτρης Βέρμπης, στα 28 του χρόνια, αποτελεί πολυτέλεια όχι μόνο για την αήττητη του 8ου ομίλου Κηφισιά (6 νίκες και δύο ισοπαλίες) αλλά και για το σύνολο της Δ' Εθνικής (πέρυσι με τη φανέλα του Ελπιδοφόρου σκόραρε 18 τέρματα). Το επίπεδό του είναι της τάξης της Football League, αφού ακόμη και η Football League 2 (37 γκολ σε 80 συμμετοχές) έχει αποδειχτεί μικρή γι' αυτόν. Aλλωστε, το καλοκαίρι του 2011 έφυγε από τον Απόλλωνα Σμύρνης για προσωπικούς και όχι για αγωνιστικούς λόγους.
9ος ΑΛΕΞΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ
Από μπακ μέχρι και φορ

Με 11 γκολ βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ του 9ου ομίλου. Ο 27χρονος Αλέξης Λοϊζίδης στην καριέρα του έχει παίξει από δεξί και αριστερό μπακ (χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και τα δύο πόδια) μέχρι φορ, ενώ τώρα στον πρωτοπόρο Ατρόμητο Πειραιά αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό, εξ ου και οι πέντε ασίστ πέραν των 11 τερμάτων του. Ο ορισμός του «πολυεργαλείου» για κάθε προπονητή. Διανύει την καλύτερη ίσως περίοδό του, έχοντας να επιδείξει επαγγελματική θητεία σε Κερατσίνι (δύο γκολ - 9 ασίστ ως μπακ), Θήβα (4 γκολ, πέντε ασίστ) της Γ' Εθνικής και Ιωνικό (Α', Β' Εθνική). Ξεκίνησε στο Γ' τοπικό από τη Νεάπολη.
10ος ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΑΚΗΣ Εχει συνηθίσει στις πρωτιές...

Πέρυσι κράτησε σχεδόν μόνος του τον Πατούχα στην κατηγορία, φέτος ετοιμάζεται για την άνοδο στη Football League 2 με τη φανέλα του Γιούχτα. Πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19 τέρματα σε μία ομάδα που είχε χαμηλά τον πήχη, φέτος έχει βρει... δίχτυα πέντε φορές και είναι ξανά στην κορυφή της λίστας με την ολοκλήρωση του α' γύρου, παρέα με άλλους τρεις παίκτες (Περράκης, Κουράκης, Κοκκινάκης). Ο Αγγελος Καστελλιανάκης είναι επιθετικός-εγγύηση σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται, γι' αυτό άλλωστε είναι περιζήτητος σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Σε ηλικία 25 ετών δείχνει να είναι πιο ώριμος από ποτέ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates